Wesley Sneijder rekora bir maç uzakta!

Süper Lig'de bu sezon takım arkadaşlarına 15 kez golden önceki pası veren ve asist kralı olan Wesley Sneijder gerek kişisel kariyeri, gerekse ülkesi adına önemli bir başarıyı geride bırakmaya hazırlanıyor. 32 yaşındaki yıldız oyuncu, Hollanda milli takım forması altında en çok forma giyen isim olmaya sadece bir maç uzakta bulunuyor.

Hollanda milli takımının Fildişi Sahilleri ile oynadığı hazırlık karşılaşmasının 70.dakikasında Davy Klaassen'in yerine oyuna dahil olan Wesley Sneijder, milli takım forması altında 130.resmi maçına çıkarak efsane kaleci Edwin van der Sar'ın rekoruna ortak oldu. Milli takım formasını en çok giyen 2 isimden birisi olmayı başaran Sneijder, önümüzdeki hafta oynanacak olan Hollanda - Lüksemburg karşılaşmasında forma giymesi halinde 131 resmi müsabaka ile rekorun tek sahibi olacak.

Hollanda milli takımı adına en çok asist yapan (33) oyuncu konumunda bulunan Wesley Sneijder yaklaşık 15 yıldır A takım düzeyinde milli takım formasını giyiyor. Sneijder'ı bu alanda takip eden isimler ise 28 asist ile Arjen Robben ve Rafael van der Vaart.

Hollanda Milli Takımı formasını en çok giyen futbolcular:
Edwin van der Sar: 130 maç
Wesley Sneijder: 130 maç
Frank de Boer: 112 maç
Rafael van der Vaart: 109 maç
Giovanni van Bronckhorst: 106 maç

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0