Younes Belhanda resmen Galatasaray'da!

Süper Lig'de son iki sezon oldukça kötü bir dönem geçiren ve sportif başarısızlığını telafi etmek isteyen Galatasaray kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Transfer döneminde ilk olarak Bafetimbi Gomis'e imza attıran takımımız ikinci transferini de tamamladı. Geçtiğimiz sezon Nice takımında forma giyen ancak bonservisi Dinamo Kiev'de bulunan Faslı orta saha oyuncusu Younes Belhanda'yı renklerine bağlayan Galatasaray, yıldız oyuncu için Ukrayna ekibine bonuslarla birlikte 8+2 milyon euro öderken; 27 yaşındaki oyuncuya yıllık 3.35 milyon euro ücret ödeyecek.

6 ÇOCUKLU FASLI AİLENİN FRANSIZ OĞLU
Kuzey Afrika ülkelerinden birisi olan Fas'ın kuzeyinde Rif Dağları yakınlarında bulunan Taza şehri asıllı 6 çocuklu bir ailenin en küçük oğlu olarak 25 Şubat 1990 yılında Fransa’da Avignon’da doğan Younes Belhanda'nın futbolla tanışması çok uzun olmadı. 7 yaşına girdiğinde RC Aramonais kulübünün altyapısında futbola başlayan Belhanda bir yıl sonra MJC Avignon futbol akademisine geçti ve 2003 yılına kadar burada boy gösterdi. Gösterdiği performansın ardından 2003 yılında Montpellier gözlemcilerinin dikkatini çeken Belhanda aynı dönemde kendisiyle ilgilenen diğer takımları da redederek 'evine yakın olması nedeniyle' Montpeiller altyapısının yolunu tuttu. Fransa'yı birbirine katacak olan genç oyuncunun efsane Montpeiller macerası da böyle başlamış oldu. 2007-08 sezonunun sonlarına doğru rezerv takımda forma giymeye başlayan Belhanda, aynı dönem U19 takımda da forma giydi ve Montpeiller'in genç takımının Fransa'nın en prestijli altyapı turnuvası olarak bilinen Gambardella Kupası’nda şampiyonluğa ulaşmasında başrol oynadı. Bu başarının ardından Belhanda kariyerinin ilk profesyonel kontratına imzayı atacaktı.

2011-2012 sezonunda Montpeiller forması giyen ve teknik direktör René Girard tarafından hücumda bir çok bölgede oynatılan Younes Belhanda, mavi-turunculu ekibin Fransa'da büyük bir sürprize imza atarak Ligue 1'de şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu. Sezon sonunda adının karşısına 28 maçta 12 gol - 4 asist yazdıran Faslı oyuncu sezon sonunda Yılın en iyi genç oyuncusu ödülüne layık görülürken, ayrıca Yılın takımında kendisine yer bulacaktı. Başarılı oyuncu bir sezon sonra, 2013 yazında 10 milyon euro bonservis bedeliyle Dinamo Kiev'in yolunu tutarken Montpeiller forması altında geçirdiği dört sezon içerisinde defansif orta sahada başlayan kariyeri hücumun tüm bölgelerinde oynamaya kadar gidecek ve 144 maçta 29 gol - 19 asist performansına imza atacaktı. Faslı yıldız attığı gollerden sonra artistik taklalar atarak tribünleri coştururken, takım arkadaşı Olivier Giroud ile müthiş bir uyum yakalayarak Montpeiller tarihinin ilk lig şampiyonluğuna imza atıyordu.

Fransa'daki başarılı performansın ardından Dinamo Kiev'de büyük beklentilerin olduğu Younes Belhanda kısmen bu beklentilerin altında kalsa da Ukrayna'da yaşanan siyasi olaylar Faslı oyuncuyu fazlasıyla etkiledi. Dinamo Kiev forması altında ilk 2.5 sezonunda 88 maça çıkan ve 11 gol - 15 asist performansına imza atan Belhanda, takvim yaprakları 2016 kışını gösterdiğinde Schalke 04'e kiralandı. Alman ekibinde geçirdiği yarım sezonda 17 maçta süre bulan ve 2 gol - 1 asistlik performansıyla sezonu tamamlayan Belhanda'nın satın alma opsiyonu (10 milyon) kullanılmadı ve yıldız oyuncu Dinamo Kiev'e geri döndü. Ukrayna kulübünün yetkililerine takımdan ayrılmak istediğini belirten Faslı oyuncu geride bıraktığımız 2016-17 sezonunda yenide Fransa'ya döndü ve 9 milyon euro satın alma opsiyonuyla birlikte Nice takımına kiralandı. Bu sezon Avrupa'nın en dikkat çekici çıkış performansına imza atan Nice takımında 36 maçta forma giyen ve bu maçlarda 3 gol - 7 asistlik katkı sağlayan Belhanda için Fransız ekibi sezon sonunda 9 milyon euroluk satın alma opsiyonunu indirmek için görüşmelere başladı ancak Dinamo Kiev'in bonservis konusunda geri adım atmaması nedeniyle görüşmeler olumsuz sonuçlandı. 

2009 yılında profesyonel olan Younes Belhanda bu süre zarfı içerisinde sırasıyla Montpeiller, Dinamo Kiev, Schalke 04 ve Nice formaları giydi. Kariyerinde bugüne kadar 285 maçta forma giyen Faslı oyuncu, 45 gol - 42 asist istatistiklerine imza atarken; 2011-12 sezonunda Montpeiller ile yaşadığı lig şampiyonluklarının yanı sıra 2012-13 ve 2013-14 sezonlarında Dinamo Kiev forması altında duble (lig ve kupa) şampiyonlukları yaşadı. Şampiyonlar Ligi organizasyonunda 8, UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda ise 26 maçta forma giyme şansı yakalayan Belhanda'nın milli takım tercihi ise 2010 yılında Fas'tan yana oldu. 

FCN Blog ailesi olarak Younes Belhanda'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0