Alex Renfroe resmen Galatasaray Odeabank'ta!

Geçtiğimiz sezon bir türlü oyun kurucu istikrarını yakalayamayan ve bu konuda oldukça zorlanan Galatasaray Odeabank, yeni sezonda ise tercihini Bosna Hersek pasaportu da bulunan Amerika doğumlu oyuncu Alex Renfoe'dan yana kullandı ve tecrübeli oyuncu ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

KİMLİK KARTI
23 Mayıs 1986 tarihinde Tennessee Hermitage'da dünyaya gelen Renfroe basketbola burada başlarken lise eğitimini ise Nashville'de yer alan Hume-Fogg'da aldı. 2015 yılında Bosna Hersek pasaportunu alan ve Eurobasket 2015'de oynayan Alex Renfroe, 1.91 metre boyunda ve oyun kurucu pozisyonunda oynuyor.

BASKETBOL SEYYAHI
Kolej eğitimine Division II takımlarından Trevecca Nazarene'de başlayan Renfroe burada geçirdiği iki yılın ardından Division I takımlarından Belmont'a geçiş yaptı. Kolejdeki son senesinde 16.2 sayı, 7.1 ribaund, 5.1 asist ortalamaları yakalayan Amerikalı guard, 2009 NBA Draft'larında seçilemedikten sonra profesyonel kariyerine başlamak için Avrupa'nın yolunu tuttu.

2009 yazında VEF Riga ile anlaşan Alex Renfroe daha sonra sırasıyla KK Zagreb ve New Basket Brindisi takımlarında oynadıktan sonra 2012-13 sezonuna İspanya'nın Valladolid takımı ile başladı. ACB'de 22 maça çıkan Amerikalı guard yakaladığı 10.3 sayı, 4.1 ribaund ve 4.4 asist ortalamaları ile Almanya'nın yolunu tuttu ve sezonun ikinci yarısını Brose Bamberg forması altında tamamladı. 2013-14 sezonu için ise Rusya'nın Enisey takımı ile anlaşan Alex Renfroe, Mayıs ayında ise sezonun kalan kısmı için Laboral Kutxa takımına transfer oldu. 2014 sezonunun başında Sasa Obradovic yönetimindeki Alba Berlin ile 4 aylık bir kontrat yapan Amerikalı guard, Reggie Redding ile iyi bir uyum yakalayıp önemli katkılar verince Alman ekibi ile olan anlaşmasını sezon sonuna kadar uzattı. Euroleague'de Top-16 yapan ve sezonun sürpriz performanslarından biri olarak gösterilen Alman ekibi ile ligde 10 sayı, 4.7 ribaund, 4.8 asist; Euroleague'de ise 9.8 sayı, 4.5 ribaund, 5.3 asist ortalamaları yakalayan Alex Renfroe, bir sonraki sezon için Bayern Münih ile anlaşmaya vardı.

2015-16 sezonunda Bayern Münih ile iyi performansını sürdüren Renfroe, Euroleague'den elendikten sonra Eurocup çeyrek finalinde takımımızın rakibi oldu. Bize karşı iki karşılaşmada da önemli performanslar sergileyen Renfroe, ikinci maçın son anlarında kaçırdığı serbest atışlarla turu geçmemize yardımcı olmuştu. Geçtiğimiz sezon ise koç değişikliğine giden Alman ekibinde yeni koç Djordjevic'in tercih etmediği Alex Renfroe, Kasım ayında sakatlıklarla boğuşan Barcelona Lassa'ya transfer oldu ve sezonu ligde 6 sayı, 2 asist; Eurolague'de ise 3.9 sayı, 1.6 asist ortalamaları ile tamamladı.

FCN Blog olarak Alex Renfroe'ya Galatasaray ailesine hoşgeldin der, başarılı ve sağlıklı bir sezon geçirmesini dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0