Mercek Altında: Alex Renfroe neler katar?

Erman Kunter önderliğinde yeni bir yapılanmaya giden Galatasaray Odeabank, geçen sezon hayal kırıklığı yaşadığı oyun kurucu pozisyonu için bu seneki tercihini Bosna pasaportuna da sahip olan Amerikalı guard Alex Renfroe ile yaptı. Hep birlikte yeni guardımızın saha içinde neleri yapıp neleri yapamayacağına bakalım...

SAHA İÇİNDE NELERİ YAPAR
Avrupa'daki sekizinci sezonunu formamız altında geçirecek olan Alex Renfroe, dört sezon da Euroleague tecrübesine sahip. Yani artık görmüş, geçirmiş, ne vereceği belli bir oyuncu. Carlos Arroyo'nun ardından oyun kurucu pozisyonunda yaşadığımız sorunları göz önüne alırsak Renfroe katkı açısından bize neler vereceği belli, riski az bir transfer olarak değerlendirilebilir.

Bosna Hersek pasaportuna da sahip olan Amerikalı guardı saha içinde değerlendirmeye başladığımızda ise ilk söyleyebileceğimiz nokta çok yönlü oyunu olur. Sayı, asist, ribaund, savunma gibi oyunun bir çok alanında katkı verebilen Renfroe, pozisyonuna göre oldukça iyi bir ribaundcu. Savunma ribaunduna giren, havuza düşen topları da toplayan Amerikalı oyun kurucu, net alınan savunma ribaundlarından sonra da geçiş hücumlarına çok hızlı çıkıp, potaya kadar gidebiliyor. Erman Kunter'in tempolu ve açık sahayı daha çok kullanan bir hücum planıyla oynayacağını varsayarsak Renfroe hücumuzun en önemli silahlarından biri olan geçiş hücumlarını kullanması açısından önemli bir tercih.

Geçiş hücumlarını iyi kullanan Renfroe bunun yanında yarı saha hücumlarında ise düzenleri sağlayabilecek bir isim. Özellikle ikili oyun üzerinden yürüyen set hücumlarında pas yeteneği ile doğru opsiyonu bulabilen Renfroe, şutör kanat oyuncularını pozisyona sokma açısından da iyi bir el. Hücumda sadece yönlendirici olmayan, uygun pozisyon geldiğinde sayı opsiyonunu da cebinde tutan Alex Renfroe; oynadığı ikili oyunlardan sonra özellikle sola vurduğunda potaya çok daha rahat uzanırken, savunmacısı perdenin altından geçtiğinde veya perdeye takıldığında ise şüphe duymadan üçlüğü gönderebiliyor. -Geçtiğimiz son iki sezonu %40 üçlük yüzdesinin üstünde tamamladığını belirtmeden geçmek olmaz.-

Çok yönlü bir oyuncu dediğimiz Renfroe'nun hücum ve ribaund özelliklerinden bahsettikten sonra savunma tarafına gelirsek eğer, solak guard çabuk elleri, hızlı ayakları ile ortalama üstü bir dış savunmacı olarak değerlendirilebilir. Kariyeri boyunca maç başı 1 top çalma ortalamasının altına inmeyen Alex Renfroe, çabukluğuyla topa baskı konusunda da iyi bir isim.

SAHA İÇİNDE NELERİ YAPAMAZ
Alex Renfroe 1.91 metrelik boyu ile pozisyonuna göre uzun bir oyuncu olarak değerlendirilse bile fizik olarak ince yapısı onu oyunun bazı noktalarında zorlayabiliyor. Savunma sahasında zaman zaman perdelemelerden kurtulmakta zorlanan Renfroe, hücum sahasında ise karşısında sert ve güçlü bir savunmacı olduğunda özellikle yarı saha hücumlarında kolay top kaybına ya da tercih hatasına sürüklenebiliyor. 

Her ne kadar oyunun hücum sahasında iyi bir düzenleyici desek dahi, Alex Renfroe için iyi bir yaratıcı dememiz pek mümkün değil. Carlos Arroyo gibi şapkadan tavşan çıkartabilecek ya da Errick McCollum gibi sıkışan hücumlarda sayı bulabilecek yetenekte olmayan Amerikalı oyun kurucu,  tek başına düzeni yaratan oyuncudansa daha çok işleyen düzen içinde sistemi yücelten oyuncu profilinde. Kariyerinde de genelde hep topu yönlendirebilen kanat oyuncuları ile oynayan Renfroe onlarla iyi bir ikili oluşturmuştu. -Alba Berlin dönemi, Reggie Redding & Bayern Münih dönemi Anton Gavel ve Nihad Djedovic-

Ayrıca topun kıymetini de pek bilmeyen -maç başına Bayern Münih sezonunda 2.8; Alba Berlin sezonunda 2.3 top kaybı- Amerikalı guard, sert savunma karşısında hem yaptığı top kayıpları açısından hem de tercih hataları bakımından risk taşıyor. Özellikle oyunun temposu arttığında ve açık sahaya taşındığında -bu tarz oyunu sevse dahi- oyun aklı açısından zayıf kalan Renfroe yaptığı karar hatalarının sayısını arttırıyor.

TOPARLARSAK...
Alex Renfroe çok yönlü, açık sahayı seven ve set düzenlerini devam ettirebilecek bir oyuncu. İşin yaratıcılık ve oyun aklı kısmında çok iyi olmasa da mevcut oyun kurucu pazarını düşündüğümüzde tecrübesi ve enerjisi ile takımımıza katkı sağlayacak, sene içerisinde ne verim vereceğini bildiğimiz bir transfer.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0