Igor Tudor: İstifa etsem mutlu mu olacaksınız?

UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci öneleme turunda Östersunds'a elenerek sezonu neredeyse başlamadan kapatan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Oldukça sert geçen basın toplantısında Hırvat teknik adam "İstifa etsem mutlu mu olacaksınız?" diye sözlerine başlarken, basın mensuplarının kendisine verdiği cevaplar sonrasında ortam iyice gerildi. Igor Tudor'un elenmenin ardından mazeretler sunduğu basın toplantısının tamamı şu şekilde..

FUTBOLCULAR ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR
Elendiğimiz için özür diliyorum. Çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Taraftarımız bugün çok iyi desteğe geldiler. Futbolcularım da inanılmaz üzgünler. Futbolcularım bugün sahada her şeyi yaptılar ama yeterli olmadı. Gerçekten futbolcularım ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bahane gibi gelecektir ama şu an ne söylesem de bahane gibi gelecek. İki ay sonra bu maç oynansa, kesinlikle farklı olurdu. Kesinlikle toparlanacağız aramıza yeni isimler de katılacak. Bu sezon çok güzel geçecek.

İSTİFA ETSEM HOŞUNUZA MI GİDECEK?
Hoca olarak ne söyleyebilirim? Her şeyi yaptılar mücadele ettiler, istediler. 2 maçta da her şeyi verdiler ama ne yazık ki yeterli olmadı. İstifa etsem hoşunuza giderdi herhalde. Eğer ben de onların yerinde olsam ben de bu tepkiyi gösterirdim. Bir hoca olarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Herkes sevdiği pozisyonlarda oynadı. Taraftar tabii ki haklı. Bu şekilde yaklaşmakta haklı. Sonuçta elenen bir Galatasaray var. Bir saat konuşulabilir belki ama bu masal gibi gelecektir. Ne yazık ki elendik Avrupa'dan.

Taraftarın bu tepkileri vermesi normal. Benim maçtan sonra oyunculara söylediğim bir şey var. "Siz elinizden geleni yaptınız ve soyunmda odasından kafanız yukarıda çıkın" dedim onları. Yeni bir takım kuruyoruz. Geçtiğimiz iki sezon hak etmediği yerlerde bitirdi bu takım. O yüzden değişiklikler yapmamız gerekiyor. 10'a yakın oyuncu gönderdik. Yeni bir takım yaratıyoruz. En iyi Belhanda ve Gomis'i görmek için 2-3 hafta yetmez. 5-6 idmandan sonra Belhanda'yı oynatmak normal değil. Şu anda içinde bulunduğumuz durum bu olduğu için oynadılar. Mariano katıldı aramıza, 4-5 oyuncu daha katılacak aramıza. Bunlar bi bahane olarak gelmesin. Ciddi bir takıma karşı oynadık. Tabii ki bizim seviyemizde değiller. Bu kadar kısa dönemde karşılaşabilecek en ciddi rakiple oynadık. Ben de bunları açıklamak istedim. 

TAKIM OLARAK HAZIR DEĞİLDİK..
Başkan, sportif direktör ve sonra ben gelirim. Benim istemediğim oyuncuyu gönderme gücüm yok. Geçen sene hiç kurmadığım bir takıma geldim. Bu sene de yeni bir takım oluşturuyoruz. Bir anda 10 oyuncu getirmek de kolay değil. Pazarlıklar yapılıyor. Bu maça hazırlanmak için daha fazla zamanımız olabilirdi. Gomis ve Belhanda bugün sahaya yedi idmanla çıktılar. İleride Gomis ve Belhanda'nın en iyi performanslarını görecekler. Her maçta gol atacaklar. Yeni arkadaşlar da aramıza katılacak. Şu anda realite de durum bu.. Maicon oynayarak geldi, iyi seviyede. Belhanda ve Gomis'i söyledim zaten. Mariano aramıza katıldı. Aslında yeni takımdan bir kişi oynadı. Şu anki realite bu. Niye bütün oyuncuları hep beraber getirmediniz diye sorabilirsiniz. Yeni bir taıım kurarken çok dikkatli olmanız gerekiyor. Sadece siz istemiyorsunuz, bir anda hepsini takıma katamıyorsunuz.

Hoca olmak için o kapasitem var. Galatasaray'ı yönetebilecek yetenekteyim. Belki kötü olduğumu söyleyebilirsiniz. Bu iki maçla sevmediğiniz ne oldu mesela? Taktik, oyuncu anlamında. Sadece bunu sonuca bağlamamak lazım. Transfer politikasında şaşma olmayacak. İmzalar atılmak üzere. Bu sene mükemmel bir Galatasaray olacak sahada. .

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0