Mariano Ferreira Filho resmen Galatasaray'da!

Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Galatasaray, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Daha önce kadrosuna Bafetimbi Gomis, Younes Belhanda ve Maicon Roquera gibi isimleri katan Galatasaray dördüncü transferini de savunmanın sağ tarafına yaptı. 2015 yılından beri Sevilla forması giyen 31 yaşındaki Mariano Ferreira Filho'yu renklerine katan takımımız oyuncunun transferi için İspanyol ekibine 4 milyon euro bonservis bedeli öderken, Brezilyalı sağ beke yıllık 2.3 milyon euro ücret ödenecek.

23 Haziran 1986 tarihinde Brezilya'nın kuzeydoğusunda Atlas Okyanusu kıyısında bulunan Pernambuco eyaletinin São João bölgesinde dünyaya gelen Mariano Ferreira Filho son dönemde Avrupa futbolunu takip edenlerin yakından tanıdığı bir isim olarak göze çarpıyor. Güney Amerika'nın yetenek fışkıran topraklarında hayata gözlerini açan ve Guarani altyapısında futbol topuyla taşıyan Mariano'nun kendisini Avrupa kıtasına taşıması pek kolay olmadı. 2007 yılında Tombense takımına transfer olan Mariano, takvim yaprakları 2010 yılının Ocak ayını gösterene kadar bir çok takımda kiralık olarak forma giydi ve son olarak 200bin euro bonservis bedeli karşılığında Fluminense'e transfer oldu. 2 yıllık Fluminense macerasının ardından 2012 yılının Ocak ayında 3 milyon euro bonservis bedeliyle Fransız ekibi Bordeaux'a transfer olan Brezilyalı savunma oyuncusu, 2015 yılının Temmuz ayında da 3.5 milyon euro bonservis bedeliyle Sevilla'nın yolunu tuttu. 

Güney Amerika'da çeşitli takımlarda forma giyen Mariano, tabir-i caizse 26 yaşına geldiğinde onun için Avrupa kıtasına adım atmak biraz gecikmiş bir hareket olarak yorumlanabilirdi ancak çok geçmeden Avrupa'nın iki numaralı kupası Brezilyalı savunmacının ellerinde yükselecekti. Genç yaşta kiralık olarak forma giydiği Cruzeiro ve Atletico Mineiro takımlarında 19, Fluminense'de ise 104 maçta forma giyen Marinho; kıta dışı yaptığı ilk transferi Bordeaux'ta ise 2.5 sezona 143 resmi müsabaka sığdırdı. Gösterdiği performansla takımının UEFA Avrupa Ligi şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura yükselmesinde rol oynadığı Sevilla'da ise geride bıraktığı 2 yılda 80 resmi maça çıkan Mariano profesyonel kariyerinde 373 maçta forma giydi ve bu karşılaşmalarda 10 gol - 47 asist gibi önemli bir hücum performansına imza attı. Şampiyonlar Ligi'nde 12, Avrupa Ligi'nde 15, Süper Kupa'da ise 2 kez olmak üzere toplamda Avrupa Kupaları'nda üst düzeyde 29 maça çıkan Mariano doğup büyüdüğü toprakların en büyük turnuvası olan Libertadores'te de 8 kez forma giydi. Tecrübeli oyuncu kariyerinde daha önce Fluminense formasıyla Brezilya Ligi, Bordeaux formasıyla Fransa Kupası ve Sevilla formasıyla UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı.

FCN Blog ailesi olarak Mariano Ferreira Filho'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0