Mercek Altında: Mariano neleri değiştirecek?

Galatasaray'ın çok uzun süredir kanayan yarası, bitmeyen çilesidir sağ bek bölgesi. En azından 10 yıldır düzenli olarak bu bölgeye yatırım yapıldı ama Eboue'nin 2011-12 sezonundaki performansı hariç dişe dokunacak bir katkı alınamadı. Galatasaray, son yıllarda milyonlarca lira para harcadığı bu bölgeyi bu sezon ise Mariano ile güçlendirmeye çalışacak. Şimdi gelin hep birlikte Mariano saha içinde neleri değiştirecek bir bakalım.

Galatasaray gibi takımlar ligin yapısından kaynaklı genellikle set hücumu yapar. Oyun set hücumuna döndüğünde ise beklerin hücumdaki önemi fazlasıyla artıyor. Yukarıda görselde olduğu gibi muhtemelen 4-2-3-1 oynadığımız düşünülürse kenar oyuncuları yavaş yavaş ceza sahası çevresine dadanır, bekler öne çıkarak onların açtığı alanlara girerler. Bu noktada Galatasaray fazlasıyla zorlandı geçen sene. Galatasaray düzeyindeki bir takımda beklerin hücumda bir opsiyon olması gerekiyor.  Ne Linnes ne Carole ne de Sabri hücumda bir opsiyon olmak için gerekli özelliklere sahip hiç olmadılar. Mariano ise bu noktada ön plana çıkıyor. Brezilyalı hücumda Galatasaray için bir opsiyon olacaktır. Zira çabukluğu ve tekniği gayet yeterli.

Taraftarın uzun zamandır hasret olduğu ve çok sevdiği baskın bek performansını göstereceğini düşünüyorum. Sevilla gibi hücum sever bir takımda düzenli olarak forma şansı bulan Brezilyalı burada da Galatasaray'ın oyununa kolayca adapte olacaktır.

Mariano'nun şöyle bir istatistiklerine baktığımızda Linnes ve Sabri'nin çok çok üzerinde pozisyon ürettiği ve kilit pas attığını görüyoruz. Lâkin aynı durum savunma konusunda biraz geride kalıyor. Bu istatistiklerde de görüldüğü üzere Mariano hücum yönüyle ön plana çıkan bir bek. Yani taraftarın fazlasıyla sevdiği profilde olduğunu söyleyebiliriz ancak bu kötü istatistiklere rağmen Mariano'nun gerektiğinde stoperde de oynayabildiğini gördük. Fiziği ve oyun bilgisinin fena olmadığını söyleyebiliriz. Yani savunma konusunda ne kadar yetersiz görünse de çok çok kötü olduğunu düşünüyorum.

SONUÇ
Mariano için maliyetini göz önüne almadığımızda çok çok iyi bir transfer olduğunu söyleyebilirim. Hücum yönüyle öne çıkacağını ve ligde iz bırakacağını düşünüyorum. Zira 34 yaşındaki Cicinho'nun ligi domine ettiğini düşünürsek Mariano bunu çok rahat yapacaktır. Galatasaray uzun zaman sonra gerçek anlamda istenilen ve beğendiğim bir bek transferi yaptı. Bu transfer, yıllardır bitmeyen çileye son verecektir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0