Mercek Altında: Scotty Hopson neler katar?

Atletik, skorer ama oyun içi konsantrasyonu düşük ve performansı dalgalanabiliyor... Galatasaray Odeabank'ın transfer pazarındaki beşinci hamlesi olan Scotty Hopson'ı en kısa ve basit olarak bu sözlerle anlatabiliriz. Ama gelin hep birlikte yeni skorerimizin saha içi performansına biraz daha yakından bakalım...

SAHA İÇİNDE NELERİ YAPABİLİR
Scotty Hopson'ın saha içinde yapabildiği şeyleri sıralamaya başladığımızda ilk sıraya yazacağımız şey Amerikalı oyuncunun skorer kimliği olacaktır. Sahanın hücum kısmında önemli yeteneklere sahip olan Hopson, tam bir ritim skoreri. Özellikle şut ritmini bulduğunda kısa sürede çift haneli skorlar üretebilecek potansiyele sahip olan Amerikalı forvet, kariyeri boyunca da oynadığı takımlarda hep skorer kimliği ile ön plana çıkmıştı. Hopson Galatasaray hücumlarında Dwight Hardy ile skor atma rolünü paylaşacaktır.

Kendi skorunu yaratabilen ve topla ilişkisi olan Hopson'ın hücum repertuarındaki en sevdiği silahları ise potaya gitmesi ve dribling üzeri orta mesafe şutu diyebiliriz. Topla kendi skorunu yaratabilen ve ayak çabukluğunu kullanarak potaya gitmeyi seven Hopson, isolation oynarken genelde topu sağa vurduğunda potaya gitmeyi severken, sola vurduğunda ise orta mesafe şutu tercih ediyor. Amerikalı oyuncu aynı zamanda atletizmi sayesinde potaya gidişlerinde de pozisyonu genelde smaçla bitiriyor. Kariyerinin son yıllarında pick and roll oynamaya da başlayan Hopson, ikili oyunları takım arkadaşlarına pozisyon hazırlamak için değil daha çok kendine pozisyon yaratmak için kullanıyor. 

Scotty Hopson'ın bir diğer önemli özelliği ise aslında bir önceki paragrafta ufak da olsa bahsettiğim atletizmi. Hem atletizm hem de ayak çabukluğu olarak Avrupa standartlarına göre iyi olan Hopson, ısolation oyunlarında bu özelliğini kullanmayı severken açık saha fırsatını bulduğunda da potaya kadar gidip pozisyonları güçlü bitirmeyi seviyor.

İşin savunma kısmında özellikle konsantrasyonu yüksek olduğunda gerek bire bir savunmada gerekse de topsuz savunmada iyi bir oyuncu olan Hopson, oyun içi konsantrasyonu düştüğünde ise kolay geçilebiliyor. Ayrıca pozisyonuna göre ribaundlara da girmeyi seven Hopson, geçtiğimiz sezonu 4 ribaund ortalaması ile tamamladı. Açık sahada oynamayı da seven Amerikalı forvet, özellikle savunma ribaundunu net çektiğinde rakip potaya kadar giderek pozisyonu bitirmeyi seviyor.

SAHA İÇİNDE NELERİ YAPAMAZ
Skorer, atletik ve daha da önemlisi kendi skorunu yaratabilen bir oyuncu niye Avrupa'nın daralan yetenek havuzunda kendine üst seviyede yer bulamaz diye sorarsanız eğer, cevap kesinlikle Hopson'ın saha dışı problemleri ve oyun içi konsantrasyonu olur derim. Gerek Anadolu Efes forması giyerken gerekse de kariyerinin diğer kısımlarında saha dışında problemler yaşayan Hopson, kafasını bir türlü sadece saha içine odaklamayı başarabilen bir isim olamadı. Bu yüzden de Hopson için tabir-i caizse mimli bir oyuncu diyebilirim.

Öte taraftan saha içinde de Hopson stabil bir isim değil. Oyun içi konsantrasyonu oldukça dalgalı olan ve konsantrasyonunu kaybettiğinde hem hücumda tercih hataları yapan hem de savunmada kolay geçilen Hopson takımına oldukça zarar verebilir. Hücumda birkaç şut kaçırdığında dahi hemen modu düşen ve konsantrasyonunu yitiren Hopson, ayrıca oyun temposu arttığında veya clutch time'larda da yaptığı tercihlerle çok güvenilir bir isim değil.

Hücum sahasında skorer yönünden bahsetmiş olmamıza rağmen Hopson'ın yayın gerisinden etkili olduğunu söyleyemeyiz. Ritmini yakaladığında üst üste üçlükler sokabilse de Amerikalı forvet boş kaldığı anlarda dahi yay gerisinden pek güvenilir değil. Ayrıca Hopson topu yere vurabilen bir oyuncu olsa dahi hem top hakimiyetinin üst seviye olmadığını hem de topun kıymetini pek bilen bir isim olmadığını da eklememiz gerekiyor. Özellikle sert savunmalara karşı Hopson'ın isolation oyunlarında yapacağı top kayıpları can yakabilir. Ayrıca daha önce söylediğim gibi karar mekanizması da problemli olan Hopson'ın yönlendirici olarak oynadığı zamanların da oldukça iyi ayarlanması gerekiyor.

TOPARLARSAK...
Scotty Hopson atletik ve skorer bir oyuncu olsa da, oyunun mental yönünde oldukça zayıf. Sene içerisinde yapacağı smaçlarla taraftarın gönlünü hoş tutup; yetenekleri sayesinde alacağı maçlar olsa dahi, oyun içi düşüşleri ve dalgalı performansı yüzünden sezonun önemli sekanslarında canımızı oldukça yakabilir. 

İşin özü olarak eğer büyük hedeflerden bahsediyorsak Scotty Hopson lider olarak güvenilecek bir oyuncu değil.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0