Scotty Hopson resmen Galatasaray Odeabank'ta!

Gelecek sezon yabancı kadrosunu tamamen değiştirecek olan, şu ana kadar ise Mehmet YağmurDwight Hardy ve Richard Hendrix transferlerini açıklayan Galatasaray Odeabank, geçtiğimiz sezonu Hırvatistan'da başlayıp İsrail'de tamamlayan Scotty Hopson ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

KİMLİK KARTI
8 Ağustos 1989 tarihinde Hopkinsville, Kentucky'de doğan Scotty Hopson, basketbola doğup büyüdüğü şehirde başlarken lise eğitimini de burada yer alan University Heights Academy'de aldı. Şutör guard ve kısa forvet pozisyonlarında oynayabilen Amerikalı oyuncu, 2.01 metre boyunda.

BASKETBOL GEZGİNİ
Lise eğitiminden sonra jenerasyonunun önemli oyuncularından biri olarak gösterilen Hopson, kolej eğitimi için Tennessee'yi tercih etti. Burada geçtiğimiz yıllarda ülkemizde forma giyen Tyler Smith ve şu an NBA'de oynayan Tobias Harris, Jordan McRea gibi isimler ile takım arkadaşı olan atletik forvet, kolejde forma giydiği üç sezon boyunca takımının NCAA turnuvasına katılmasında önemli bir pay sahibi olurken; üçüncü senesinde ise 17 sayı, 3.3 ribaund ortalamaları yakalayıp erken draft olma kararı aldı. 2011 yılında NBA Draft'ına katılan Hopson herhangi bir takım tarafından seçilemeyince  Avrupa'nın yolunu tuttu.

Profesyonel kariyerine 2011-12 sezonunda Yunanistan'ın Kolossos Rodou takımı ile başlayan Hopson buradaki parlak performansı ile İsrail'e transfer oldu ve Hapoel Eilat takımı ile sözleşme imzaladı. İsrail'de de başarılı performansını sürdüren başarılı forvet oyuncusu, yakaladığı 17.7 sayı5.2 ribaund ortalamaları ile Oktay Mahmuti yönetimindeki Anadolu Efes'in ilgisini çekti ve kariyerindeki ilk ve tek Euroleague performansını sergilemek için ülkemizin yolunu tuttu.

2013-14 sezonuna Anadolu Efes forması ile özellikle Euroleague'de başarılı performanslar sergileyerek başlayan Hopson, EA7 Milano karşısındaki 22 sayı; Strasbourg karşısındaki ise 23 sayılık performansları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sezon içerisinde ise saha dışında yaşadığı olaylar üzerine kadro dışı bırakılan Amerikalı oyuncu, Ocak ayında da Anadolu Efes'ten ayrılırken Euroleague'de 15.5 sayı, ligde ise 7 sayı ortalamaları yakaladı. Ülkemizden ayrılmasının ardından NBA'in Cleveland Cavaliers takımı ile sözleşme imzalayan Amerikalı forvet 2 maça çıktıktan sonra Cavs'ın geliştirme ligi takımlarından olan Chanton Charge'a gönderildi ve sezonu burada tamamaladı. 2014-15 sezonunu da Gelişim Ligi'nde geçiren Hopson, Nisan ayında ise Laboral Kutxa'ya transfer oldu ve İspanyol ekibi ile kısa süreli bir sözleşme imzaladı.

2015-16 sezonunda dönemin popüler trendine uyarak Çin'in yolunu tutan Hopson henüz yeni takımı ile 8 maça çıkmasının ardından bilek sakatlığı yaşadı ve sezonu erken kapatmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz sezon ise Cedevita Zagreb ile Avrupa'ya dönüş yapan Scotty Hopson, takımının başarısız sonuçlar almasının ardından kısa süreli olarak kadro dışı bırakılsa bile daha sonra affedildi. Ocak ayında ise Hırvatistan ekibi ile yollarını ayıran Amerikalı forvet, çıkış yaptığı ülke olan İsrail'e geri dönüş yaptı ve Ironi Nahariya takımı ile sözleşme imzalarken sezonun kalanında da 15.9 sayı, 4.5 ribaund ortalamaları ile mücadele etti. 

FCN Blog olarak Scotty Hopson'a Galatasaray ailesine hoşgeldin der, başarılı ve sağlıklı bir sezon geçirmesini dileriz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0