Sen de herkes gibisin..

Galatasaray Odeabank'ın son 2 yıldır kaptanlığını yapan ve geçen sene Eurocup şampiyonluğunda kupayı kaldıran ilk isim olan Sinan Güler, bugün itibarıyla ezeli rakibimiz Fenerbahçe Doğuş'a transfer oldu. Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşmeye imza atan Sinan artık yakanın öteki tarafında forma giyecek.

Sinan Güler 2012-2013 sezonunda Galatasaray'a gelirken sadece bir rol oyuncusuydu ve mevcut yabancı kuralı sayesinde hala üst seviyede kendisine kontrat bulabiliyordu. Galatasaray'dan önce oynadığı kariyerinde oynadığı tüm takımlarda (ki o zaman 28 yaşına gelmişti) benchteki havlu salladığı dakikaların saha içerisinde takımına yardımcı olma görevi için aldığı dakikalardan daha fazla olan Sinan Güler, sarı-kırmızılı forma altında minimum 20 dakika ortalamayla (ki son 2 sezonda bu rakam 30 dakikaya çıkmasının yanı sıra oyun kurucu rolüne evrildi) sahada kaldı. Sinan Güler kendisine çizilen rol sonrasında geçtiğimiz sezon ise Euroleague'de çift haneli sayı ortalamasına sahip tek Türk oyuncuydu ve bunun yanı sıra milli takımda da önemli süreler alıp kaptanlığa kadar yükselmişti. Saçma sapan yabancı oyuncu kuralı nedeniyle piyasada pasaportu sayesinde değil sahada yapabildikleri sayesinde kontrat alan oyuncu konumuna gelmişti. Onu bu kadar değerli kılan takıma sırt çevirdi Sinan.. 

Bütçede küçülmeye gitme kararından sonra açıkçası Sinan Güler'in takımda kalma ihtimalini pek yüksek görünmüyordu. Gerek 900bin dolarlık kontratını önümüzdeki sezon karşılayamayacağımız için gerekse de Sinan'ın indirim ihtimaline pek yanaşmayacağı tahmin edildiği için.. Çünkü Sinan her ne kadar yeri geldiğinde Galatasaray için "tuttuğum takım" dese yada taraftarlar tarafından eleştirildiğinde bu edebiyatı yapsa da genellikle profesyonelliğiyle tanınırdı.. Ancak profesyonelliği bu kadar(!) ciddiye aldığını tahmin etmemiştik! Zamanında taraftarından tekme yediği, "abim gibi görüyorum" dediği Ergin Ataman'a ve takım arkadaşlarına 40 dakika boyunca küfür edilen takıma gidebilecek kadar politik olabileceğini düşünmüyorduk.. Çünkü gönülden Galatasaraylı olan biri bunu yapamaz. İstediği kadar yaptığı açıklamada Euroleague şampiyonluğu yaşayan bir takıma gidiyorum, organizasyon vs desin.. Taraftarlık bu kadar profesyonel düşünmemeyi gerektirir bana kalırsa, ki taraftar olarak düşünmek gerekir bir yerden de.. Yeni sezonda bütçesini 4 milyon dolara düşüren Galatasaray ile yaptığı görüşmede 900bin dolar (yani bütçenin yaklaşık 1/4'ü) talep eden 33 yaşındaki oyuncu, kendisine iletilen 700bin dolar civarındaki teklifi de geri çevirmeyi ihmal etmedi. Aktif basketbol yaşantısının, bu seviyede takribi 2-3 sene daha devam edeceğini düşündüğümüzde; yeni bir yapılanmaya giden Galatasaray'da kalıp takımın ana parçası olmak yerine, kendisine 200bin dolar daha fazla teklif eden Fenerbahçe Doğuş benchinde havlu sallamayı tercih etti. 200bin dolar banka hesabında yüklü bir miktar olarak görünebilir ancak karakter söz konusu olduğunda hiçbir şeydir.

Zamanında Metin Oktay "Fenerbahçe 20 bin lira teklif ederken, ben Galatasaray ile yıllığına 8 bin liraya anlaşma yaptığım gün mutluluktan uçuyordum." deyip Galatasaray efsanesi olmuştu. Bir armaya gönül vermek bunu gerektirir çünkü.. Sinan bir Galatasaray efsanesi olabilirdi hatta forması emekli bile edilebilirdi. Bu kadar profesyonel düşünmeyip kendisine tekme atılan, küfür edilen yere gitmeseydi kariyerinin kalan kısmında da her zaman anıldığı gibi doğru karakteri ile anılabilirdi. Ancak bundan sonra sadece paragöz ve hain olarak anılacak. Gelecek sezon oynanacak olan ilk iç sahadaki derbide ise anıldığı gibi karşılanacak. Hak ettiği şekilde... Yolun açık olsun Sinan Güler, şimdi artık sen de herkes gibisin!

1 yorum:

  1. Bir oyuncuya girdiği formaya göre değer veriyorsanız siz herkes gibi bir seyircisiniz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0