UEL | Bir teknik direktör faciası..

UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci öneleme turunda Östersunds ile karşılaşan Galatasaray, sezonun ilk resmi karşılaşmasında İsveç deplasmanında sahaya çıktı. Rakibi karşısında son derece etkisiz bir oyun ortaya koyan Igor Tudor'un öğrencileri, sahadan 2-0 gibi sürpriz bir mağlubiyetle ayrılırken ortaya konulan futbol eleştirileri de beraberinde getirdi.

Galatasaray sezonu yaklaşık olarak 4 hafta önce açtı ve İstanbul'daki çalışmaların ardından Slovakya'nın yolunu tuttu. 3 tane ilk 11 oyuncusu transfer eden ve Slovakya kampına tam kadro giden Galatasaray, doğru düzgün idman yapmadığı için maç boyu hiç bir varlık gösteremedi. Takımın ilk yarı topla peşpeşe 10 pas yapamadığını söylersek abartmış olmayız ancak 4 hafta boyunca çalışmış takımın en azından bir hücum planı olması gerekliydi ancak Galatasaray hücumda topu Gomis'e şişirmeye çalışmak dışında hiç bir şey yapmadı.

Top rakipteyken geri kazanması en az 1 dakika süren bir takım vardı sahada.. Takımdaki isimler yetersiz olabilir, rakip fizik ve kondisyon olarak hazır olabilir ancak bunların hiç birisi bugün sahaya yansıtılan rezil oyunu açıklayamaz. Östersunds her tempo yaptığında çuvallayan, savunmanın arka tarafında pozisyon veren bir takımın açıklaması olamaz. Galatasaray'ın fazlasıyla transfere ihtiyacı olduğunu bir kez daha görüyoruz. Örneğin; 2-3 sezondur devam eden orta saha ihtiyacına bu sezon çözüm bulunamazsa, geçen sezondan farklı bir görüntünün ortaya çıkması pek mümkün görünmüyor. Ayrıca hücumun her iki kanadında da Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş'ü izledik. Kesinlikle her iki kenara da transfer gerektiği aşikar, bek rotasyonun da elle tutulur yanı olmadığını düşünürsek bu rotasyona da direkt 11 oyuncusuna ihtiyaçlarımız var. Östersunds karşısında kalesinde 2 gol gören Galatasaray'ın savunma tandeminde Maicon'un yanında da bir transfer ihtiyacı daha olabilir, Brezilyalı oyuncunun istenilen veya zihinlerde yaratılan bir tarzı olmadığını daha öncesinde de belirtmiştik.

Galatasaray'ın mevcut kadrosunda hali hazırda en azından 5 transfere ihtiyacı olduğu görünüyor ancak tüm bunların yanı sıra tabir-i caizse 40 fırın ekmek yemesi gereken bir teknik adama sahip.. Tüm bunları göz önüne aldığımızda, Igor Tudor'un bu seviyelerde bir numaralı teknik adam olmayı hak etmediği aşikar. Galatasaray için gelecekte pek iyi günler beklemiyor.. En büyük umudumuz, yanılıyor olmak olacak..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0