Geleceğe Yatırım: Galatasaray & Workinton

Galatasaray, Türkiye’nin en beğendiğim girişimlerinden biri olan Workinton ile iş birliğine gitti ve geçtiğimiz gün düzenlenen basın toplantısında Galatasaray & Workinton tanıtıldı. Galatasaray efsanelerinin adlarının verildiği 2-4 kişilik çalışma alanları ile dileyenler Workinton konseptinin yanı sıra, Türk Telekom Arena’nın da güzel atmosferi eşliğinde ufak toplantılarını düzenleyebilecekler.

Sistemin başarılı olup olmayacağı konusunda şimdiden bir ön görüde bulunamayız. Stadyumun, beyaz yaka ve büyük şirket ofislerinin sık bulunduğu Levent’e yakın olması bu sistemin çalışabileceğini gösteriyor fakat geri tepme şansı da olan bir girişim. Fakat bunu bir kenarda bırakmak lazım. Geçtiğimiz sene kaleme aldığım Manchester United ve Pazarlama Stratejisi yazısında United’ın global anlamda partnerlerinin ne kadar fazla olduğunu ve kulübün ne kadar iyi pazarlandığını belirtmiştim. Bu anlaşma da gerçekten başarılı bulduğum, örnek teşkil edecek bir anlaşma.

Futbol, sadece bulunduğu lig ve konumdan ibaret olmak istemeyen dünya kulüpleri için artık sadece futbol değil. Bugün Manchester United, Barcelona gibi büyük kulüplerin sportif sponsorluk anlaşmalarından bağımsız olarak yaptıkları bağımsız pazarlama anlaşmaları ismin yayılması konusunda oldukça efektif konumda. Şüphesiz büyümek ve ilerlemek için de bu tarz anlaşmalar oldukça kritik önem taşıyor.

Workinton her ne kadar yeni yeni globalleşmeye başlayan bir firma olsa da bu anlaşma benim için oldukça güzel bir anlam ifade ediyor. Ali Sami Yen Spor Kompleksi içerisine yapılması planlanan basketbol salonu ve peysaj-çevre düzenlemeleri ile birlikte Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nin 7 gün 24 saat canlı kalan bir yaşam alanına dönüşmesi mümkün. Workinton da bu tarz bir yaşam merkezi için kaliteli bir marka. Umuyorum ki bu tarz anlaşmalar zamanla artar. Galatasaray çoğumuz için bir spor kulübünden fazlası, yaşayan bir düşünce. Dolayısıyla, takımımızı desteklemek için stadyuma giderken sadece oyunu izlemek amacının yanı sıra; keyifli vakit geçirilecek bir yaşam alanının oluşması hem bizler hem de kulübün pazarlaması açısından oldukça başarılı bir yatırım olacaktır. 

Not: Workinton, Galatasaray anlaşması üzerine oldukça güzel bir sunum hazırlamış. Böyle işleri seviyoruz. Bu adresten ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0