Geleceğe yatırım yapmak..

Tam manasıyla bir revizyon geçiren Galatasaray Odeabank, oyuncu kadrosunun neredeyse tamamını yenilerken; önümüzdeki sezon son yıllara göre daha mütevazi bir bütçeyle kendisine farklı hedefler koyacak. Bu süreci "geçiş sezonu" olarak adlandırmak pek de yanlış olmaz.

Yaz döneminde koçluk görevine Erman Kunter'i getirdikten sonra transfer döneminde oldukça aktif olmaya çalışan takımımız, son hamlesini Amerikalı çaylak uzun T.J. Cline'ı alarak gerçekleştirdi. Bir çoğumuzun hatta tamamımızın adını transferi açıkladığı tivitiyle duyduğu Cline, uzun oyuncu olmasına rağmen sahip olduğu saha görüşü ve pas yeteneği ile Avrupa'da fark yaratıp kendisine bir gelecek çizmeye çalışacak. 

T.J. Cline'ın saha içinde yapabildikleri bir kenara dursun, ben onun geleceği ile ilgilenmeyi tercih ediyorum. Daha doğrusu potansiyeli ile. Ergin Ataman ile birlikte geleceğe dönük oyuncu transferini ikinci plana atan ve daha çok hazır oyuncuları tercih eden Galatasaray, tabi ki bunda sahip olduğumuz bütçenin ve ortaya konulan hedeflerin de etkisi var, Cline gibi yetenekli ama ham oyuncu transferlerini düşünmemişti. En son kolejden transfer ettiğimiz oyuncu olan Patric Young da sezon ortasına doğru biraz da başka bir alternatif oluşmadığı için aramıza katılmıştı. 

Bütçede düşüşe gittikten sonra, hele ki bu seneyi geçiş sezonu olarak görüyorsak, T.J. Cline hamlesi güzel. Beklentileri karşılar ya da karşılayamaz orasını sezon içinde göreceğiz ancak şube olarak ilerlememiz ve Avrupa piyasasında tekrardan bir yer edinebilmemiz için bu tarz geleceğe dönük hamleler, proje transferleri yapmalı, bu oyuncuların gelişimlerine yardımcı olmalı ve bunu bir motto haline getirebilmeliyiz. Düşük maliyetli, risk oranı az ancak kazancı fazla olabilecek bu tarz hamleler, yetenek olarak oldukça daralan oyuncu havuzunda fark yaratabilmemiz ve düşük bütçe ile doğru bir takım kimyası kurabilmemiz açısından oldukça mühim. 

Açıkçası bu yaz takımımızdan T.J. Cline gibi bir hamle daha bekliyordum. Ancak bir tane olması da hiç olmamasından iyidir. En azından şubenin sadece günü değil, geleceği de düşünmesi ya da fark yaratabilmek için ortaya bir şeyler koyma çabasının olması güzel.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0