Görüntülü Analiz: Daha çok, istekli, dinamik..

Galatasaray sezona müthiş bir giriş yaptı ve milli takım arasına kayıpsız şekilde giriyor. Igor Tudor'un takımının hücum varyasyonları bu sene geçtiğimiz birkaç sezona göre çok daha akışkan ve dinamik. Daha fazla adamla ceza sahasına gidiyorlar, daha agresif gidiyor ve hepsinden önemlisi golü istiyorlar. Bu etkenlerin en canlı örneğini, kariyerinde bugüne sadece 2 golü olan Tolga Ciğerci'nin 3 maçta 4 gol kaydetmesinde bile görüyoruz. Gelin şimdi hep birlikte bu hafta oynanılan Sivasspor karşısında Galatasaray'ın attığı ikinci golü inceleyelim..


Sivasspor'un maç başı planında uyguladığı Fernando'ya pres ile topu yanındaki isimlere oyuna sokturma çabası burada da devam ediyor. Fernando, Maicon'u buluyor ve Maicon önünde Mariano opsiyonu olmasına rağmen Gomise'e yüksek top atmayı tercih ediyor.


Gomis, Sivasspor savunmasının sağ stoperi Bjarsmyr'den kolay şekilde kurtulup topla buluşuyor. Tolga Ciğerci, Badou Ndiaye hatta Belhanda pas opsiyonu olmuş durumda. Gomis, Badou N'Diaye'yi tercih ediyor.


Badou Ndiaye bekletmeden de marke durumdaki Belhanda'yı topla buluşturuyor. Bu esnada Linnes ise hücuma katkı vermek adına yerleşim sorunu yaşayan Sivasspor savunma hattının kapatamadığı alana doğru koşusuna başlıyor.


Badou Ndiaye'nin pasında topla buluşan Belhanda pas istasyonu görevini görüyor ve topu Linnes'in koşu yoluna doğru bırakıyor. Topla buluşan Linnes karşısındaki Sivasspor sağ beki Hakan Bilgiç'e çalım atıyor ve aşağıdaki görsel meydana geliyor.


Linnes, Hakan Bilgiç'i geçtikten sonra ceza sahası içersinde üç Galatasaraylı görüyoruz. Geçen sezonlarda belki de en büyük problemlerden birisi buydu.. Rakip kaleye "az adamla" giden Galatasaray yerine, çok adamla giden - istekli - arzulu bir Galatasaray görüyoruz. Belhanda, Gomis ve en arkada Garry Rodrigues de marke pozisyonda ve geriden Tolga Ciğerci koşusuna devam ederek dönen topları almak adına ceza sahası ve çevresine yöneliyor. Pozisyonun devamında Linnes, Gomis'i tercih etti ama topu Gomis ile buluşturamadan Sivasspor savunması uzaklaştırmaya çalıştı. Dönen topları almak adına ceza sahası ve çevresine koşu yapan Tolga Ciğerci topla buluştu ve şık bir vuruşla topu ağlara yolladı.


Bu pozisyon gol ile sonuçlanması dahi Galatasaray adına çok değerli bir poziyondu. Galatasaray'ın baskı anında Gomis'e yüksek top atarak hücumunu buradan şekillendirebileceğini gösterdi burada takım adeta.. Ayrıca istediği zaman hücumun yönünü çok hızlı değiştirebildiğini ve rakip savunmaların yerleşmesine imkan sağlamadan çabuk şekilde rakip kaleye indiğini de gördük. Hızlı hücum olsa dahi ceza sahası içinde 3 opsiyon bulundurması da iyiye işaret. Burada Tolga Ciğerci'ye ayrı bir parantez açmak gerek. Tolga geçen sezondan az da olsa bu koşuları yapabiliyordu ancak bu sezon bu koşuları gözle görülür şekilde artış gösterdi ve artık bu koşular üzerinden tabela yapabiliyor. Galatasaray için oyun anlamında büyük öneme sahip ve skor üretimi de yapınca pastanın üzerindeki krema gibi oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0