Jason Denayer resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesi kadrosunu neredeyse sil baştan yenileyen Galatasaray, transfer döneminin kapanmasına sayılı günler kala 8. transferine imza attı. 2015-16 sezonunda kiralık olarak Galatasaray forması giyen Manchester City'nin savunma oyuncusu Jason Denayer'i bir kez daha kiralayan takımımız böylece savunma rotasyonuna çok yönlü bir ismi kazandırmış oldu. 22 yaşındaki savunmacı için İngiliz ekibine kiralama bedeli olarak 500 bin euro ödenirken, Belçikalı oyuncuya yıllık 1.3 milyon euro ödenecek.

Kongolu bir anne ve Belçikalı bir babanın üçüncü oğlu olarak 28 Haziran 1995'te dünyaya gelen Jason Denayer futbola karşı ilk adımlarını ülkenin en saygın akademisinde attı. 2003-2006 yılları arasında Ganshoren, 2006-2008 yılları arasında Anderlecht altyapısında forma giyen Denayer daha sonra Fransız eski futbolcu Jean-Marc Guillou'nun kurduğu JMG Akademi'de forma giymeye başladı. Çeşitli kademelerde forma giyen ve 2010'lu yılların başında Belçika Futbol Federasyonu'nun başlattığı gençlik projesinde parıldayan Denayer, altyapıda çeşitli yaşlarda milli takım formasını giydi. Uluslararası turnuvalarda gösterdiği performansla 2012 yılında Manchester City scoutlarının radarına takılan genç oyuncu, aynı yıl yaz döneminde 300bin euro bonservis bedeliyle İngiliz ekibinin yolunu tuttu. İngiliz ekibinin altyapısında bir yıl forma giydikten sonra 18 yaşında profesyonel kontrata imza atan Belçikalı savunma oyuncusu, sezon öncesinde A takımla birlikte sezon öncesi kampa gitti. 

2014-15 sezonunda kiralık olarak Celtic forması giyen ve büyük çoğunluğu onbirde olmak üzere 44 maçta forma giyen Jason Denayer gösterdiği başarılı performansla ligin en iyi savunmacılarından birisi olmasının yanı sıra İskoçya Ligi'nin En İyi Genç Oyuncusu ödülünün de sahibi oldu. 2015-16 sezonunda kiralık olarak Galatasaray'a gelen genç oyuncu başarısız geçen sezon genelinde gösterdiği performansla gelecek vaadettiğini kanıtlarken sarı-kırmızılı forma altında tüm kulvarlarda toplamda 28 maçta şans bulabildi. 2016-17 sezonunda Galatasaray'ın bir kez daha kiralamak istediği Jason Denayer kulübünün izin vermemesi üzerine 31 Ağustos gecesi havalimanında beklemeyi göze almasına rağmen Sunderland'e kiralandı. Sezon sonunda Premier Lig'den küme düşen Sunderland savunmasında büyük çoğunluğu ilk 11 olmak üzere 27 karşılaşmada forma giyen Jason Denayer bu sezon teknik direktör Pep Guardiola tarafından Manchester City'nin kamp kadrosunda yer alıyordu.

Genç yaşına rağmen Belçika milli takımının oyuncu havuzunda yer alan ve zaman zaman milli takımdan davet alan Jason Denayer gösterdiği performansın yanı sıra saha dışındaki tavırlarıyla da taraftarın beğendiği isimlerin başında geliyordu. Geçtiğimiz sezon transferin son günü, transfer döneminin bitimine kadar Galatasaray'a gelmek için Manchester havalimanında bekleyen Denayer, kulübüne adeta rest çekmişti. Belçikalı oyuncu kulüp tarafından "zorla kiralandığı" Sunderland'e gittiğinde imza töreni ve sonrasında gerçekleştirilen röportaj sırasında "Asıl plan Galatasaray'a dönmekti ancak kulüp izin vermedi." ifadelerine yer vermesi nedeniyle uzun süre konuşulmuştu.

Evine dönen Jason Denayer'e bir kez daha hoşgeldin diyor ve yeni sezonda şampiyonluklarla dolu bir kariyer geçirmesini temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0