Kimler geldi, kimler geçti...

Mazisi başarılarla dolu olan Sarayın Sultanları'nda, şüphesiz ki bu başarıların mimarları olan önemli oyuncular forma giydi. Performansıyla taraftarın sevgilisi olan da vardı, tarzıyla ve Galatasaray'a geliş süreciyle gündeme gelen de. Sarayın Sultanlarının yakın tarihinde kendisine yer bulan ve iz bırakan 5 yabancı oyuncuyu sizin için derledik...


DIANA TAURASI
11 Haziran 1982'de California'da dünyaya gelen Diana Taurasi, kadın basketbol dünyasının en çok konuşulan yıldızlarından. Oynadığı basketbolun yanısıra yaşam tarzıyla da kadın basketbolunu yakından takip edenlerin ilgi odağı olmayı başaran Dee, 2004'te Phoenix Mercury tarafından 1. tur 1. sırada seçildiğinde, kadın basketbol dünyasının ortak düşüncesi şuydu: Bu kız kadın basketbolunda çok şeyi değiştirebilir! Ve öyle de oldu. WNBA'e adım attığı andan itibaren performansıyla göz dolduran "Kadın basketbolunun Kobe Bryant'ı" ilk sezonunda yılın kadrosuna ve All Star takımına seçildi. WNBA'de 2000 sayı barajını geçen en genç ikinci oyuncu olan Diana'nın WNBA şampiyonlukları ve WNBA MVP ödülleri bulunuyor. 

2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olarak Türk basketbol camiasında ses getiren Taurasi, Boğaz'ın karşı yakasında en sevilen isimlerden biriydi ancak bir anda işler tersine döndü ve Fenerbahçe forması giydiği dönemde ortaya atılan doping iddiaları üzerine takımdan ayrıldı. Bir sonraki sezon Boğaz'ın Avrupa yakasındaki en önemli takımının formasını; sarı kırmızılı formayı giyen Taurasi, imzayı attığı günden itibaren taraftarın sevgilisi oldu. Galatasaray'da forma giydiği dönemde Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Taurasi, takımdan ayrıldıktan sonra da Galatasaray'ın taraftarı oldu: "Cimbombom baby!" 


SANCHO LYTTLE
"Sizi Galatasaray'a getiren yeteneğiniz, sizi Galatasaray'da tutacak olan ise karakterinizdir..." aslında Sancho Lyttle'ın tek cümlede özetidir bu. Euroleague şampiyonu apoletiyle geldiği Galatasaray'da, hiçbir zaman kendini Galatasaray'ın önüne koymadı. Forma giydiği 3 sezon boyunca yakalanan büyük başarıların mimarıydı. Koç Ekrem Memnun'un oluşturduğu pota altındaki ikiz kulelerden biriydi: Nevriye-Sancho.

Fenerbahçe ile oynanan Türkiye Kupası finalinde gösterdiği insan üstü performansına son saniye basketini de ekledi ve o andan itibaren taraftarın gönlünü kazanmaya başladı. Bir sonraki sezon ligdeki Fenerbahçe dominasyonunu bitirirken de, Galatasaray'ın Euroleague şampiyonluğunda da onun imzası vardı. Bir gün yolunun tekrar Galatasaray ile kesişmesi ümidiyle Sancho, sen bizim efsanemizsin!


ALBA TORRENS
2013-2014 sezonuna damga vuran Alba Torrens, bu performansıyla Galatasaray'da iz bırakan yabancılar arasına girdi. Galatasaray'ın basketbol tarihinin en özel sezonu 2013-2014 sezonuydu hiç şüphesiz. O sezonu özel kılan önemli detaylardandı Alba. 

Ekaterinburg'a Galatasaray'ın kim olduğunu öğrettiğimiz, savunmamızla Rusları kendi evinde şaşkına çevirdiğimiz maçın kahramanıydı. Euroleague'in favorisine daha ilk yarıda 21 sayı fark atarken, skor makinesi İspanyol forvetti. Euroleague yarı finalinde rakibine -üstelik rakibi saha avantajını elinde bulundururken- 29 sayı atmış bir oyuncu. Tek kelimeyle inanılmaz!


SEIMONE AUGUSTUS
30 Nisan 1984 doğumlu forvet Seimone Augustus da Galatasaray taraftarı için özel bir yere sahip. 2006 WNBA draftının 1. tur 1. sıradan Minnesota Lynx tarafından seçilen Augustus, WNBA'de forma giydiği ilk sezonda yılın çaylağı seçildi. 6 kez WNBA yılın takımına gitmeyi başaran Amerikalı forvet, 3 WNBA şampiyonluğu yaşadı ve 2011'de WNBA Final MVP'si oldu.

Avrupa'da Dinamo Moskova ile Eurocup şampiyonu olan Augustus, 2008-2009 sezonunda Galatasaray ile Eurocup şampiyonu oldu. Sporculuğu ve sempatikliğiyle taraftarın gönlünü çalan yıldız oyuncu, her zaman bambaşka bir yere sahip olacak Galatasaray taraftarı için. Seni çok seviyoruz çikolata prenses!


SYLVIA FOWLES
6 Ekim 1985'te dünyaya gelen Amerikalı pivot Sylvia Fowles, ABD kadın basketbolunun en önemli pivotlarındandı. 2008 WNBA draftında Chicago Sky'ın 1. tur 1. sıradan seçtiği Sylvia Fowles WNBA'de 3 kez Yılın Defansif oyuncusu, 2015 WNBA Final MVP'si 3 kez de WNBA All Star takımına seçildi.

Takımımızda oynadığı 3 sezonda 3 Türkiye Kupası kazanan oyuncu, forma giydiği dönemde Galatasaray savunmasının bel kemiğiydi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0