Mercek Altında: Allie Quigley Neleri Değiştirecek?

Gelecek sezon Euroleague'de mücadele edecek olan Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, Moriah Jefferson ile devam etme kararı alsa da yıldız oyuncunun uzun süreli sakatlığı, Sarayın Sultanları'nı yeni bir skorer arayışına itti. Galatasaray, sezonun bombasını patlatarak geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin en önemli parçası olan Allie Quigley'i transfer etti. 

Allie Quigley transferini teknik olarak ele almadan önce, psikolojik yönleriyle de değerlendirmek gerek zira bu transfer, 2 sezondur belli bir seviyede kalan ancak yukarı seviyeye çıkamayan Galatasaray kadın basketbol takımının "Bu yarışta ben de varım!" demesi anlamına geliyor. 2 sezondur Fenerbahçe'yi sırtlayan oyuncuyu Galatasaray'a transfer etmek... Kalbini aldık ezeli rakibimizin. Performansının en üst düzeye ulaştığı sezonda Galatasaray'da forma giyecek. Özellikle Euroleague'de çekilen grup kurası, ardından Quigley hamlesi... Dönüyoruz demek, artık ezilmek yok. Geçtiğimiz sezon ezildik mi? Bir bakıma evet. Şunu kabul etmek gerek; Galatasaray geçtiğimiz sezon genç kadrosuyla, arzusuyla, hırsıyla bir yere kadar geldi. Yakın Doğu Üniversitesi'ne karşı galip gelemedi, Fenerbahçe ile oynanan maçlardaki galibiyet sayısı 1. Quigley hamlesini böyle değerlendirmek gerek, Galatasaray o eşiği Allie Quigley ile geçecek. Hedefleri konuşmak için erken tabii ki ancak Quigley gelmeden önce Euroleague'de son 8'di başarı kıstası, artık değil. Final Four için "Neden Olmasın?" diyebiliyoruz.

Saha içine gelecek olursak, öncelikle belirtmek gerekir ki Moriah Jefferson'dan Allie Quigley'e geçiş takımın oyun yapısını etkileyecek. Bu noktada öncelikle "Galatasaray geçen sezon nasıl bir oyun oynuyordu?" sorusunu cevaplamak gerekiyor. Galatasaray geçen sezon rakibine baskı yapmayı seven, kaptığı toplarla hızlı hücumu sonlandırmaya çalışan ancak özellikle büyük maçlarda hücumda gerek pivot gerekse de forvet bölgelerinde tıkanan ve set hücumunda genellikle Moriah Jefferson'a kalan bir yapıdaydı. Bu sezonki oyunu hazırlık maçlarını görmeden konuşmak zor olsa da tahmin etmek pek de zor değil. 

Geçen sezonki pivot ve forvet pozisyonlarındaki tıkanma olmayacak. Oyunu yönlendirmede Işıl, Epoupa ve Ayşegül'den katkı alacak olan takımımız, bu üçlünün deliciliğiyle birlikte Gintare Petronyte ve Allie Quigley opsiyonlarını kullanabilecek. Sete set hücumda bu noktada -guardlar formdayken- herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Allie, çok özel bir şutör. Ceza şutlarını da, el üstü şutları da eli titremeden atabiliyor. Ancak yıldız oyuncu sadece şutör özellikleriyle ön plana çıkmıyor, oyunu okuyabilmesi ve potaya gidebilmesi bu sezon takımımızın hedeflerine ulaşmasında büyük bir yardımcı olacak. Quıgley-Petronyte ikili oyunlarını gördüğümüz birçok dönem olacak. Oyunu forvetten yönlendirme, hücumda Galatasaray'ın elini rahatlatacak. Ayrıca bu sezonki maçların daha yakın ve başa baş geçeceğini düşünürsek, son hücumda topun Quigley'de olması maçı kazandıracak kilit nokta olacak. Allie Quigley, bu sezonki çilingirimiz.

İşin savunma kısmında ise Quigley'in savunmada ne vereceğinden çok, takımın savunmada neler yapabileceğini konuşmak gerekiyor. Geçen sezon rakibe uygulanan baskılı savunmadan çok, bu sezon sete sette savunma yapan bir Galatasaray bekliyorum, Epoupa kenardayken. Epoupa sahadayken işin enerji ve savunma kısmında çok büyük iş yapacak, ona şüphe yok. Takım mühendisliği konusunda önemli bir adım atıldı Quigley hamlesiyle. Maçlar oynandıkça takım savunması oturacaktır. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0