Mircea Lucescu: Sportif direktör olarak çalışamazdım..

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından milli takımın başına geçirilen Rumen teknik adam Mircea Lucescu bugün düzenlenen törenle 2+1 yıllık sözleşmeye imza atarken, geçtiğimiz aylarda Galatasaray'dan aldığı teklifin detaylarını açıkladı. Galatasaraylı yöneticilerin kendisine ilk olarak sportif direktörlük, ardından da teknik direktörlük teklif ettiğini açıklayan Lucescu'nun açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Belki Türkiye'ye birkaç sene önce gelmeliydim. Kariyerimde dört sene boyuncu burada hem Beşiktaş'ta hem de Galatasaray'la önemli dönemler geçirdik. Ukrayna'da özel arkadaşlar edindim, iyi başarılar kazandım. Federasyon'la ilk defa temasa geçtik. Tekliflerini kabul ettim. Bundan önce Galatasaray ve Beşiktaş'la temaslarım olmuştu. Federasyonla kariyerimde ilk kez temasa geçtim ve gelen teklifi kabul ettim.

Siyasi durumlardan dolayı Ukrayna'yı terk etmek zorunda kaldım ve Zenit'e gitmeye karar verdim ancak geçen sezon çok iyi bir sezon geçirmedik. Ardından başkan bir şeyleri değiştirmek istedi. Bir buçuk ay düşündüm ve evde duramayacağımı, çalışmam gerektiğine karar verdim. Galatasaray'ın başkan yardımcısı Bükreş'e gelerek bana sportif direktörlük teklifinde bulundu. Bu konu üzerine bazı görüşmelerde bulunduk ve onlara bu pozisyonda çalışmayacağımı ilettim.

31 Temmuz tarihinde federasyon başkanı Yıldırım Demirören ile telefonda konuştuk. Kendileri bana milli takım teknik direktörlüğünü iletti. Bu tekliften sadece bir gün sonra (1 Ağustos'ta) Galatasaraylı yöneticiler yeniden gelerek teknik direktörlük için teklif yaptılar. Bu görüşmelerde Dursun Özbek'e TFF'nin teknik direktörlük teklifini kabul ettiğimi söyledim. Ali Dürüst ile Galatasaray'da, Yıldırım Demirören'le Beşiktaş'ta çalışma şansı bulmuştum. Bu teklifi kabul etmemde Türkiye'ye olan sevgim ve Türk taraftarlara olan sevgimin büyük payı var.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0