Fernando Reges resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, transfer döneminde dikkat çeken hamleler yapmaya devam ediyor. Kadrosunu daha önce Maicon, Belhanda, Gomis, Mariano, Ndiaye gibi isimlerle güçlendiren takımımız orta sahaya önemli bir transfer daha yaptı ve Manchester City takımında forma giyen Fernando'yu transfer etti. 30 yaşındaki Brezilyalı için 5 milyon 250bin euro bonservis ücreti ödenirken, 3 yıllık sözleşme imzalanan merkez orta saha oyuncusuna yıllık 3.3 milyon euro ücret ödenecek.

25 Temmuz 1987 tarihinde Brezilya'nın en büyük eyaletlerinden birisi olan Goiás'ın başkenti olarak kabul edilen Goiânia'nın turistik merkezi olan Alto Paraíso de Goiás'da hayata gözlerini açan Fernando Francisco Reges Mouta yada futbol dünyasının bildiği adıyla Fernando, hiç kuşkusuz dünya futbolunun en verimli topraklarından yetişen önemli yıldızlar arasında yer alıyor. Avrupa futbolunu takip eden futbolseverlerin son yıllarda adını sıklıkla duyduğu yıldız oyuncu, futbol hayatına doğup büyüdüğü toprakların takımı Villa-Noa'da başladı. Kariyerinin ilk profesyonel kontratına burada 2005 yılında imza atan Fernando, iki yıl boyunca 57 maça çıkarken gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekerken, A takımda oynadığı ilk sezonunda 2005 Goiania Futbol Şampiyonası'nda takımının şampiyonluğunda başrol oynadı. 2007 yılında Paraguay'da düzenlenen Güney Amerika U20 Futbol Şampiyonası'nda milli takım forması giyen Fernando, takımının şampiyonluğunda başrol oynayan isimlerin arasında geliyordu. Angel di Maria, Edinson Cavani, Arturo Vidal, Alexis Sanchez, Pato, Lucas Leiva gibi isimlerin ününe ün kattığı turnuva sonrasında Fernando'nun yolu Avrupa'nın futbolcu fabrikası Porto'ya düşecekti.

720bin euro bonservis bedeliyle Porto'ya gelen Fernando ilk yılında kiralık olarak Estrela Amadora takımında forma giydi. Portekiz macerasında ilk yılında Liga NOS'ta düzenli olarak 26 maçta ilk onbir çıkan ve neredeyse her maç 90 dakika sahada kalan Fernando, ikinci yılında mavi-beyazlı formayı sırtına geçirdi. 2008-2014 yılları arasında Porto formasını düzenli olarak giyen Fernando, bu süre içerisinde 234 maçta 5 gol - 8 asistlik performans sergiledi. Brezilyalı yıldız oyuncu uzun süre Portekiz'de ikamet etmesinin ardından vatandaşlık alırken, Porto forması altında geçirdiği dönemde 4 kez Portekiz Ligi şampiyonluğu, 3 kez Portekiz Süper Kupası şampiyonluğu, 2 kez Portekiz Kupası şampiyonluğu, 1 kez Avrupa Ligi şampiyonluğu ve 1 kez Avrupa Ligi finali gibi önemli başarılara imza attı. Fernando sözleşmesinin bitimine bir yıl kala 2014 yılının yaz aylarında 15 milyon euro bonservis bedeliyle Manchester City'e transfer oldu. 27 yaşında İngiliz devi Manchester City'e imza atan Fernando, futbolun beşiğinde pek yabancılık çekmedi. İlk sezonundan itibaren Premier Lig'de düzenli olarak forma giymeye başlayan Fernando, geride kalan 3 sezonluk Manchester macerasında 104 resmi maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 4 gol - 3 asistlik hücum katkısı veren Brezilyalı yıldız oyuncu, teknik direktör Pep Guardiola yönetiminde bir değişim yaşayan İngiliz ekibinde son sezonunda oldukça kalabalık olan orta saha bölgesinde rotasyona düşmesinin ardından ayrılma kararı aldı. 

2005'ten beri devam eden profesyonel futbol hayatında çeşitli dönemlerde kas sakatlığı yaşayan Brezilyalı oyuncunun sahalardan uzak kaldığı süre maksimum 1 ay olurken, 2016-17 sezonunda sakatlık geçirmedi. İstikrarlı oyun yapısıyla bilinen Fernando kariyerinde bugüne kadar 362 resmi karşılaşmada forma giyerken, 10 gol - 11 asist gibi bir istatistik yakaladı. Merkez orta sahada forma giyen Brezilyalı oyuncu oyunun defansif yönünde oldukça başarılı bir isim olarak bilinmesinin yanı sıra güçlü fiziği, üstün top tekniği ile dikkat çekiyor.

FCN Blog ailesi olarak Fernando Francisco Reges Mouta'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0