Nevriye Yılmaz: Beni seven bir camia ve beni seven taraftarlara beraberim..

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı yardımcı antrenörü Nevriye Yılmaz, Gündem Özel programında GSTV muhabirlerinden İbrahim Demir’in sorularını yanıtladı. Çok doğru bir yerde olduğunu söyleyen Nevriye, taraftarın desteğine ihtiyaç duyduklarını da söyledi. Nevriye Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde..

BENİM İÇİN ÇOK GURUR VERİCİ BİR OLAY..
EuroLeague Women, ‘Son 20 yılın en değerli oyuncusu’ yarışmasını düzenliyor. Böylesine prestijli bir yarışmada tek Türk oyuncu olarak adımın geçmesi, benim için çok gurur verici bir olay. Yarışmada son 16’ya kaldım. İnanılmaz bir oy katılımı oldu. Daha önceki oylamaları da takip ediyordum; ilk defa 6 bin oyun üstüne çıkan bir katılım olmuş. Çok şaşırdım. Zaman ayırıp oy veren herkese çok teşekkür ediyorum. Son 16 turunda Sonja Petrovic ile eşleştim. Çok mutluyum. Hem ülkemi hem de kulübümü temsil ediyorum. Gönül ister ki finale kadar çıkayım ama o kadar değerli sporcular var ki buralarda olmak bile çok güzel bir duygu benim için.

BENİ SEVEN BİR CAMİA VE BENİ SEVEN TARAFTARLARLA BERABERİM
Oyunculuk kariyerimi dolu dolu yaşadığımı düşünüyorum. Olimpiyat madalyasını çok istiyordum ama oyuncuyken kısmet olmadı. İnşallah yeni antrenörlük kariyerimde antrenör olarak bu başarıyı elde ederim. En azından antrenörlük kariyerimde hedef koyabileceğim bir şey var önümde. İyisiyle kötüsüyle, sakatlıklarıyla, galibiyet mağlubiyetleriyle beraber kendi açımdan kariyerimi güzel noktaladığımı düşünüyorum. Geçen sene birazcık zorlandım. Antrenörlükte işin tam olarak staff kısmına geçemesem de Maljkovic’in yardımlarıyla geçişimi çok rahat sağladım. Bundan sonraki hayatımda da inşallah hep doğru insanlarla çalışırım. Çok doğru bir yerde olduğumu düşünüyorum. Bıraktığım yerdeyim. Beni seven bir camia ve beni seven taraftarlarla beraberim. İnşallah antrenör olarak sporculuktan daha iyi bir kariyer çizerim.

BU TARAFI YAŞAMAK DA GÜZELMİŞ
Bırakma sürecini çok planlı ve programlı bir şekilde yürüttüğümü düşünüyorum. Gönül sonsuza dek oynamayı istiyor tabii ki ama performansınız zamanla düşüyor. Ben bunu çok fazla kaybetmeden çekilmeyi tercih ettim. Maçları kenarda izlerken aynı heyecanı yaşıyorum ama ‘Ben olsaydım bunu atardım’, ‘Ben olsam bunu yapmazdım’ şeklinde bir düşüncem olmuyor. Kendi isteğimle sporu noktaladım. Bundan sonra daha farklı şeyler yapabileceğim için bıraktım. Hala da aktif bir şekilde sporuma devam ediyorum. Takımdaki genç oyuncularla antrenmandan önce ve sonra şut çalışmaları yapmayı da seviyorum ama bununla sınırlı. Bildiklerimi onlara aktarıyorum. Onlar da bunu yapabildiği zaman çok mutlu oluyorum. Bu tarafı yaşamak da güzelmiş.

HEYECANLIYIM, SEZONUN AÇILMASINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM
Transferler için henüz resmi açıklamayı kulüp olarak yapmadık. Moriah Jefferson ve Işıl Alben ile devam ediyoruz. Genç oyuncularımız da bu sene daha fazla sahada yer alacaktır diye düşünüyorum. Yeni takviyelerimiz var. Koçumuzun sistemine uygun; oynatmayı sevdiği tam saha baskılı, agresif basketbola uyan oyuncular oldu. Eminim ki çok yakın zamanda taraftarlara da duyurulacaktır. Çok keyif veren bir basketbol oynadığımızı düşünüyorum. Tekrar EuroLeague’de olmak benim için çok önemli. Oyuncular için de ayrı bir motivasyon olacaktır. Heyecanlıyım, sezonun açılmasını dört gözle bekliyorum.

TARAFTARIMIZIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Geçen sene ligi üçüncü sırada bitirdik ve EuroLeague’e katılma hakkı kazandık. Bence dar rotasyonlu kadroya göre başarılı bir sezonu geride bıraktık. Bu sene biraz daha tecrübeli ve EuroLeague geçmişi olan oyuncular var kadromuzda. Geçen senekinden daha iyi yerlerde olacağımızı düşünüyorum. Tabii ki hedefimiz şampiyonluk ama sezon çok uzun bir maraton. Marina Maljkovic ve ekibi olarak bunun planlarını yapıyoruz. Taraftarımızı da salona bekliyoruz. Bu sene daha çok seyirci desteğine ihtiyacımız var. Onların desteği çok önemli. Güzel bir aile olup sezonu en üst noktada tamamlamak istiyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0