Sedat İncesu GS TV'ye açıklamalarda bulundu

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Başantrenörü Sedat İncesu, GSTV’de “Gün Ortası” programında Melisa Çizmeci’nin sorularını yanıtladı. Sedat İncesu’nun açıklamalarından öne çıkan sözler şöyle:

“Ligde son iki sezondur düşüş yaşadık ancak bir yandan da gelişen tekerlekli sandalye basketbolu için gurur duyuyoruz. 100. yılımızda başlayan değişim ile tekerlekli sandalye basketbolu diğer takımlarda da rekabet ortamını arttırdı. Galatasaray sonrası tekerlekli sandalye basketbolu tanınmaya başladı ve bu sebeple birçok genç çocuğumuz da basketbola başladı. Özellikle Balıkesir’de Dünya Şampiyonu, Avrupa Şampiyonu olan çok iyi genç oyuncular çıkmaya başladı. Beşiktaş bizden transfer ettiği oyuncularla son iki sezonda yerlerini korudular. Biz ise ligi daha iyi yerde bitirmek isterdik ama Avrupa’ya konsantre olduk. Her işte bir hayır vardır ama Avrupa’ya konsantre olup oradan kupa getirdik...”

“Andre Vergauwen Kupası’nda ilk günden final maçının son bir buçuk dakikasına kadar maç hiç bitmedi. Biz bu kupayı çok istedik, kupa da bizi çok istedi. Karşımızdaki İspanyol takımı çok iyi bir takımdı ancak kurucumuz Ali Sami Yen Beyefendi’nin de dediği gibi Türk olmayan takımları yenmek felsefesini benimsiyoruz. Avrupa maçlarında çok daha farklı oynuyoruz. Final maçının ağırlığıyla son bölümlerde basit hatalar oldu ama Eurocup Kupası’nı ülkemize kazandırdık. Her sene Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorduk fakat Avrupa Kupası, Avrupa Kupası’dır. Güzel bir başarı oldu...”

“Bu sezon da Başkanımız ve yöneticilerimizin katkılarıyla basketbol takımımız için uçaklar inmeye başlayacak. Direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılacağız. İnşallah orada da final oynayabilecek kadroyu kuracağız. Bunun için aylardır çalışıyoruz. Artık sporcuların kendi ayakları üzerinde durabileceği ekonomik piyasa oluştu. Eskisine göre transfer yaparken daha çok zorlanıyoruz. Bir yandan da bu sebeple gurur duyuyoruz. Sporcuların peşinden koşulması müthiş bir şey. Bunda da en büyük katkı Galatasaray’ın. O yüzden de hem kulübüm adına hem de yaptıklarımızdan ötürü gurur duyuyorum...”

“Geçen seneki sponsorumuz olan Türk Nippon Sigorta anlaşmasına GSYİAD’ın çok ciddi katkıları var. Çok büyük oranda gelecek sezon da bu sponsorluk anlaşması devam edecek. Umuyorum ileride formamızda yer kalmayacak şekilde sponsorluk anlaşmaları yapabiliriz...”

“Başkanımız ile sürekli olarak toplantı yapıyoruz. Engelli sporcular üzerine bir rehabilitasyon merkezi açarak kar edebilecek bir proje ürettik. Bu sosyal sorumluluk örneği, Türkiye’nin 50-100 senelik engelli projesini geliştirebilecek bir proje. Umuyorum bu projeyi de ülkemize kazandırabiliriz...”

“Projelerimizden bir tanesi de tekerlekli sandalye basketboluna gelir yaratabilecek yardım balosu. Tüm Galatasaray sporcularıyla beraber güzel bir mekanda balo düzenlenecek. İnşallah bunu da gerçekleştirebiliriz. Sağ olsun Başkanımız geçen sene Fenerbahçe maçından önce çok ciddi şekilde sponsorluklarımızla uğraştı. Sosyal sorumluluk projelerine de katılıyor ve sahipleniyor. Bu tip projelere Başkanımız’ın eşi başta olmak üzere; yöneticilerimizin eşlerinin de yardımları oldu. Umarım ilerleyen dönemlerde daha net bilgileri sizlerin aracılığıyla paylaşırız...”

“Asıl emeği veren, gönülden destek veren taraftarlarımız. Onlara her zaman teşekkür ediyoruz. Geçen sene aldığım cezadan dolayı taraftarlarımızla birlikte birkaç maçta ıslık dahi yaptık. Taraftardan yana hiçbir zaman şikayetçi olmadık. İyi ki varlar...”

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0