Slovakya ve Avusturya kamp raporu..

Sezon öncesi hazırlıkları kapsamında önce Slovakya, Östersunds faciası sonrası ise Avusturya'da kamp yapan Galatasaray'ın, kamp dönemini Sözcü Gazetesi Galatasaray muhabiri Mesut Yıldırım, sizler için blogumuza değerlendirdi. Mesut Yıldırım'ın kamp raporu şu şekilde..

KABUK DEĞİŞİMİ
Hemen baştan belirteyim. Galatasaray kötü bir kamp geçirdi. Medyadan yansıyan kadar, konuşulmayan bir çok detayıyla berbat bir yazdı. Lig önümüzdeki hafta başlıyor ancak teknik direktör Igor Tudor’un hala sistemi yok. 19 Haziran’da başlayan ilk kamp Östersunds faciasıyla sona erdi. Belhanda, Gomis ve Macion transferlerini erken yapan yönetim, bu hamlelerine rağmen Wesley Sneijder’i gündemden düşüremedi.

Slovakya’daki ilk kamp süresi boyunca 2 hazırlık maçı yapıldı. Gyirmot ve Diosgyor gibi sert Macar takımları UEFA Avrupa Ligi’nde eşleşilen Östersunds ayarındaydı. Ancak o ayar tutmadı. Slovakya’daki kampın tek yıldızı vardı: Igor Tudor. Ancak antrenman tarzıyla nefes kesen Hırvat hocanın yıldızı erken söndü. İkinci kamp kararı Östersunds ile oynanan rövanş maçının devre arasında alınıp henüz skor 0-0 iken takımın takım olmadığı ortaya çıkmıştır. Bavullar toplandı ve apar topar Avusturya’nın yolu tutuldu.

6 gün basına gösterilmedi takım. Yüzler asık, moraller bozuk ve herkes tedirgindi. Daha sonra Mariano ile gülen yüzler,  Ndiaye ve Fernando ile iyice sırıtır hale gelmişti. Mariano, Sabri’nin tahtını sallayacak. Ndiaye, Selçuk’a forma göstermeyecek, Melo ise Fernando ile geri dönecekti! Bir antrenmana çıkan Fernando ve Ndiaye nasıl kumaş olduklarını 45 dakikada Hertha Berlin karşısında ortaya koydular.

KALE SAĞLAM AMA
Cimbomda bu sezon kale Muslera, Eray İşçan ve İsmail Çipe'nin olacak. Son iki sezondur gol yeme hastalığı kampta yapılan hazırlık maçlarında da devam etti. Muslera'nın kredisi fazla olmakla beraber bu sorunu çözememesi tartışılmaya başlandı.

SAVUNMA AYNI TAS AYNI HAMAM
Maicon ve Mariano henüz hazır değil. Mariano, Sabri'yi unutturacak ancak Maicon el bombası görevini görmeye başladı. Linnes ve Tarık, Galatasaray'ın futbolcusu olmadığını yine gösterdi. Serdar başındaki sakatlık belasını ancak kurşun döktürerek bitirebilir. Ahmet Çalık'a da bulaşan şansızlık savunmanın alarm vermesine neden oldu. Koray Günter ise Tudor'un kalması halinde kulübeyi süsleyecek. Solda tek başına olan Carole de kredisini tüketti.

ORTADA KUYU VAR YANDAN GEÇ
Galatasaray en büyük kazancını orta sahada sağladı. Kampın bitiminde katılan Ndiaye ve Fernando, Selçuk ve Tolga'ya formayı haram edecek. Fernando, Melo yutmuş gibiydi. Ndiaye ise verilen 7 milyon Euro'luk bonservisin hakkını 45 dakikada vericeğini gösterdi. Ryan Donk ve Emrah Başsan sınıfta kaldı.

GOL ORUCU BİTMEDİ
Belhanda ve Gomis gibi iki yıldız kadroda olmasına rağmen hücum organizasyonları saç baş yoldurdu. İkili de henüz hazır değil. Sinan Gümüş, Yasin Öztekin ve Rodrigues bir Bruma edemedi. Eren ise sıranın kendisine gelmesini bekliyor.

TABANCA GİBİ GENÇLER
U-17 milli takımın pırlantaları kampta da parladı. Antrenmanlarda 30 yaşındaki abileri kadar tecrübeli ve yeni futbola başlayanlar kadar açlardı. Ozan Kabak, Samed Karnuçu, Recep Gül, Yunus Akgün ve Atalay Babacan sarı-kırmızılı renklerin en büyük mirası olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0