Sofiane Feghouli resmen Galatasaray'da!

Son iki sezondur sportif anlamda yaşanan hayal kırıklarından sonra bu transfer döneminde para musluklarını açan ve bu bağlamda da önemli transferler yapan Galatasaray, son olarak West Ham United forması giyen Cezayirli sağ kanat oyuncusu Sofiane Feghouli'yi kadrosuna kattı. 27 yaşındaki oyuncu için İngiliz kulübüne 4.250 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen sarı-kırmızılılar, Feghouli'ye ile de yıllık 3.850 milyon Euro karşılığında 5 yıllık sözleşme imzaladı.

26 Aralık 1989 tarihinde Paris'in Kuzeybatısında yer alan ve Avrupa'nın nüfus yoğunluğu en yüksek kasabalarından biri olan Levallois-Perret'de Cezayirli bir ailenin çocuğu olarak Dünya'ya gelen Feghouli, daha 6 yaşındayken Red Star Paris ekibinde futbol ile tanıştı. 14 yaşındayken Grenoble altyapısına gelen ve 2007 yılında henüz 17 yaşındayken Fransız ekibi ile ilk profesyonel sözleşmesini imzalayan Sofiane, bu sözleşmeyi imzalamadan önce Paris Saint-Germain ile denemelere çıkmış ancak kendisini beğendirememişti. 2007-2008 sezonunda genç yaşta Grenoble forması ile önemli sorumluluklar alan ve takımının League 1'e yükselmesinde önemli bir pay sahibi olan Feghouli'ye "Yeni Zidane" yakıştırmaları yapılmaya başlanmıştı bile. 

Grenoble forması ile başarılı geçen iki sezonun ardından 2009-10 sezonunda sağ dizinden menisküs sakatlığı yaşayan ve tedavi süreci olması gerekenden fazla uzayan genç oyuncu için dönemin Grenoble CEO'su Pierre Wantiez, Feghouli'nin İspanya'ya transferi için menajerler tarafından aklının karıştırıldığını iddia etmişti. Nitekim Wantiez'in öngörüleri doğru çıktı ve Sofiane Feghouli, daha sezon bitmeden Valencia ile anlaştı. 2010-11 sezonunun başında Valencia'da fazla forma şansı bulamayan ve Almeria'ya kiralanan Sofiane, kulübüne geri döndükten sonra Unai Emery döneminde önemli şanslar yakaladı ve İspanyol ekibinde kalıcı oldu. Valencia ile geçen 5 sezonda La Liga ve Avrupa'da toplam 202 maça çıkan ve bu maçlarda 31 gol atan Feghouli, 2016-17 sezonunun başında ise Slaven Bilic'in çalıştırdığı Premiere League ekiplerinden West Ham United'a transfer oldu. İngiliz ekibi ile geçtiğimiz sezon 21 lig maçına çıkan Cezayirli oyuncu 3 gol, 3 asist kaydetti.

FCN Blog olarak Sofiane Feghouli'ye Galatasaray ailesine gelen hoşgeldin der, başarılı ve sağlıklı bir sezon geçirmesini dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0