Süper Lig | Galatasaray kaldığı yerden!

Spor Toto Süper Lig'de ilk hafta taraftarıyla birlikte Kayserispor karşısında farklı galibiyet elde eden Galatasaray, ligin 2.haftasında Osmanlıspor deplasmanında sahaya çıktı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Igor Tudor'un öğrencileri, başkent ekibini Maicon - Gomis ve Tolga'nın golleriyle 3-1 mağlup ederken, lige ikide ikiyle başlamış oldu.


İki takımda maça yukarıdaki görsele benzer bir şekilde sahaya çıktı. Bülent Uygun'un takımı net bir santroforu olmadan sahaya sürmesi bir hayli ilginç bir durumdu. 4 merkez orta saha ve 2 kenar oyuncusu ile sahaya çıkan Bülent Uygun maç başındaki planı Galatasaray'ın orta sahadaki üstünlüğünü azaltmak için kenarları riske etme kararı aldı. Burada bir nebze başarılı oldu ancak Galatasaray bu kez de sağ kenarı efektif kullanmaya başladı. Mariano-Garry-Ndiaye üçgeni Tiago Pinto'yu zora soktu. Özellikle ilk yarıda Galatasaray'ın neredeyse tüm hücumlarının buradan geliştiğini gördük. Bu ileride büyük bir sorun teşkil edebilir zira takımın sürekli sağa çekmesi, eldeki planı fazlaca açık edebilir ve rakiplerinin daha rahat durdurabileceği bir Galatasaray görebiliriz.

Galatasaray'ın geçen sezon en büyük sıkıntısından biride tam manasıyla bir kesiciye sahip olmamasıydı. Bu sezon buna çözüm bulabilmiş gibi gözüküyor zira Fernando ligin en iyi kesici orta sahası. Savunmada rakibi karşılamak için öncelik taşıyor ve iki maçtır rakibi karşılarken asla hata yapmadı, genelinde mücadelenin kazananı oldu. Tudor ayrıca Fernando'yu sadece rakibi karşılamak için değil, topu oyuna sokması ve hücumun Fernando'dan başlamasını istiyor. Yukarıdaki görsel Kayserispor maçından. Fernando'yu hücum ederken maç boyunca hep bu şekilde görüyoruz. Bunun ve 4-2-3-1'den vazgeçişin başlıca sebebi bence stoperlerin ayaklarını kötü kullanıyor oluşu ve tam manasıyla oyun bilgisi yüksek, yanındaki partnerinin eksiklerini kapatabilecek bir stoper olmayışından kaynaklı. Maicon, Serdar ve Ahmet bireysel olarak hepsi birininin kopyası. Bu isimler arasında sadece kalite farkı var.

Galatasaray'ın bu maç özelinde en büyük sorunu bence duran top savunmasından önce devamlılık sorunu. Zira takım iki maçtır 70'den sonra kopmalar yaşıyor ve Tudor'un yaptığı değişikliklerde geç kalıyor. Örneğin bugün Badou ve Belhanda'nın çok daha erken oyundan alınması taraftarıydım. Badou Ndiaye iki maçtır taraftarı tatmin ediyor ancak net şekilde gözüken devamlılık sorunu var. Bunun sebebi Osmanlıspor ile hiç hazırlık maçına çıkmamış olması sebebiyle maç kondisyonun düşüklüğünden kaynaklıyor olabilir. Gözünüzde geçen sene Galatasaray ile oynanan maçları getirdiğinizde çoğunda oyundan düşmeyen bir Ndiaye izlediğimizi hatırlıyorum.

SONUÇ
Galatasaray üst üste ikinci galibiyet ile yoluna devam ediyor ancak hala belli başlı sorunları var. Örneğin sol kenarın işlevsiz oluşu, 70.dakikadan sonraki ani düşüşler, baskı altında topun kullanımı ve duran top savunması gibi. Tudor'un elinde bu lige göre çok iyi bir kadro var. Galatasaray'aiyi bir oyun oynattığını da düşünüyorum ancak yukarıda belirttiğim sorunlar ileride baş ağrıtabilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0