Süper Lig: İlk görev tamam!

Sivasspor karşısında sahadan 3 puanla ayrılarak 9 puanla liderliğini koruyan ve milli araya 3'te 3 yaparak giren Galatasaray, sadece tabelada değil istatistik anlamında da dün gece rakibine üstünlük kurmaktan çekinmedi. 45bin civarında taraftarıyla rakibinin üzerine akın akın giden Igor Tudor'un öğrencileri mutlak şampiyonluk hedefiyle çıktıkları yolda ilk hedefi kayıpsız tamamlamış oldu. Karşılaşmanın istatistikleri, rakamlar ve maçın şifreleri şu şekilde..

1) Galatasaray bu sezon ilk kez bir maçı gol yemeden tamamladı.

1.1) Bafetimbi Gomis dün akşam rakip kaleye sadece 1 şut atabildi.

4) 2 gol atarak yıldızlaşan Tolga Ciğerci maç boyunca rakip kaleye en çok şut atan oyuncumuz oldu. 3'ü ceza sahası içinden olmak üzere rakip kaleyi 4 kez yoklayan Ciğerci, bu denemelerinde 2 isabet bulabildi.

4.1)
Galatasaray'da dün akşam 6 kez çalım denemesi yapan Badou Ndiaye bu denemelerinin 4'ünde başarılı olarak takımımız adına öne çıktı.

4.2)
Osmanlıspor maçında orta sahaya tek başına hükmeden Fernando, dün akşam rakip oyuncuların baskısı nedeniyle tutuk bir performans sergilese de Brezilyalı oyuncu en çok top kapan oyuncumuz oldu.

6) Galatasaray dün akşam takım halinde 6 kez ofsayta düşerken, Bafetimbi Gomis bu pozisyonların tamamında başroldeydi. Fransız golcü dün ilk yarıda 4, ikinci yarıda 2 kez olmak üzere 6 kez ofsayta düştü.

7) Sivasspor karşısında Galatasaray'ın kullandığı korner sayısı 7 oldu.

8) Galatasaray dün akşam takım halinde rakibi karşısında 14 orta açarken, bu ortaların 8'si iki oyuncudan geldi: Mariano (4) ve Younes Belhanda (4).

10) Fernando Reges dün akşam girdiği 13 ikili mücadelenin 10'unda ayakta kalan isim olurken, Galatasaray adına en çok ikili mücadele kazanan isim oldu. 

16) Badou Ndiaye ve Younes Belhanda dün akşam rakipleriyle 16 kez ikili mücadeleye girerek bu alanda öne çıkarken, iki oyuncumuz da 8 kez ayakta kalabildi.

14) Igor Tudor'un taktik formasyonunda hücumda önemli bir yere sahip olan Younes Belhanda dün akşam takımımız adına en çok pas hatası yapan isim oldu. Faslı oyuncu sahada kaldığı 85 dakikada 14 pas hatası yaptı.

63) Sivasspor karşısında 3 puana 3 golle uzanan Galatasaray dün akşam rakibi karşısında %63 topla oynama ortalamasına sahip oldu.

68) Galatasaraylı oyuncular dün rakipleriyle girdiği hava topu mücadelelerinin %68'inde üstünlük sağladı.

70) Galatasaray'ın merkez orta saha oyuncusu Fernando dün akşam maçın en çok pas yapan ismi oldu. 70 kez pas girişiminde bulunan tecrübeli orta saha bu pasların 61'inde isabet sağladı.

 44.693) Ali Sami Yen Arena'da dün akşam yer alan taraftar sayısı 44bin 693 olarak açıklandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0