T.J. Cline resmen Galatasaray Odeabank'ta!

Önümüzdeki sezon EuroCup'ta ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde iddialı olabilmek için kadro çalışmalarını sürdüren Galatasaray Odeabank, geçtiğimiz yıl NCAA'de Richmond Spider forması giyen Amerikalı çaylak uzun T.J. Cline'ı transfer etti. Genç uzun ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

KİMLİK KARTI
22 Temmuz 1994, Plano-Teksas doğumlu olan T.J. Cline lise eğitimini burada yer alan Plano West'te aldı. Dünyaca ünlü WNBA yıldızı  ve aynı zamanda Sacramento Kings'in yardımcı antrenörü Nancy Lieberman'ın çocuğu olan Cline, 2.06 metre boyunda ve her iki uzun pozisyonunda da oynayabiliyor.

YENİ FİLİZLENEN BİR KARİYER
Liseden mezun olduktan sonra kolej tercihini Division I takımlarından Niagara ile yapan T.J. Cline, ilk yılında Metro Atlantik Konferası'nda yılın çaylak takımına seçilme başarısı gösterdikten sonra; koçunun takımdan ayrılmasıyla birlikte Atlantik 10 Konferası'nda mücadele eden Richmond Spiders'a geçiş yaptı. 

NCAA kuralları gereği bir sezon yeni takımında forma giyemeyen T.J. Cline, her sene oyununda ilerleme göstererek son yılında Richmond'ın sürükleyici oyuncusu konumuna geldi. Saint Louis karşısında 19 sayı, 11 ribaund, 12 asist; Duquesne karşısında ise 34 sayı, 12 ribaund, 11 asistlik performanslarla triple double yapan Amerikalı uzun, sezon genelinde de 11 defa double double performansları sergiledi. 

Geçtiğimiz sezonu 18.5 sayı, 7.8 ribaund, 5.6 asist ortalamaları ile tamamlayarak Atlantik 10 Konferansı Yılın Oyuncusu seçilme başarısı gösteren T.J. Cline, 2017 NBA Draft'larında şansını deneyip seçilemedikten sonra ilk profesyonel kontratını imzalamak için takımımızla anlaşmaya vardı.

FCN Blog olarak T.J. Cline'a Galatasaray ailesine hoşgeldin der, sağlıklı ve başarılı bir sezon geçirmesini dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0