12 Dev Adam Son 16'da!

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda D Grubu’nda yer alan A Milli Erkek Basketbol Takımımız, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleşen maçlarda 2 galibiyet - 3 mağlubiyet alarak EuroBasket'te son 16'ya kalma başarısı gösterdi. 5 Eylül'de Belçika'ya karşı aldığı galibiyetle son 16'yı garantileyen Ay Yıldızlılar, son maçta Letonya'ya mağlup olmasıyla birlikte grubu 4. sırada bitirdi.

MAÇ SKORLARI
Türkiye 76 - 73 Rusya
Türkiye 84 - 70 Büyük Britanya
Türkiye 74 - 80 Sırbistan
Türkiye 78 - 65 Belçika
Türkiye 79 - 89 Letonya


GRUP AŞAMASININ YILDIZI: CEDİ OSMAN
Bu sene NBA takımı Cleveland Cavaliers'a katılan Cedi Osman, EuroBasket grup aşamasında takımımız adına toplamda 88 sayı kaydetti. Sadece skor katkısıyla kalmayan genç yıldızımız, oyunun her iki yönünde de ortaya koyduğu mücadelesiyle tüm herkesin takdirini topladı. Genç oyuncu maç başına 17.6 sayı - 5.2 ribaund - 4 asist istatistikleriyle grup aşamasını tamamladı.

SON 16'DA RAKİBİMİZ: İSPANYA
EuroBasket grup aşamalarını namağlup bitiren iki takımdan biri olan İspanya, C grubunu lider tamamladı. Son maçlarında Macaristan'ı 87-64 mağlup eden Boğalar'da Paul Gasol 20 sayı kaydederken Sergio Rodriguez ve Willy Hernangomez 15'er sayılık katkı verdi. Maç başına 89.8 sayı ortalamasıyla oynayan İspanyollar, ortalama 60.6 sayı yedi. En az skor ürettiği ve en çok sayı yediği maçı Hırvatistan'a karşı oynadı. (79-73) Ayrıca Alex Abrines'i Karadağ maçında sakatlığa kurban veren İspanya, turnuvaya 11 kişi devam edecek.

Kadrosunda Pau Gasol, Marc Gasol ve Ricky Rubio, gibi büyük NBA yıldızlarını barından İspanya'nın tam kadrosu şu şekilde: Pau Gasol, Sergio Rodriguez, Juan Carlos Navarro, Ricky Rubio, Marc Gasol, Willy Hernangomez, Joan Sastre, Guillem Vives, Pierre Oriola, Fernando San Emeterio, Juancho Hernangomez.
EuroBasket grup aşamalarını namağlup bitiren iki takımdan biri olan İspanya, C grubunu lider tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0