Basketbol Gençler Ligi başlıyor!

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun genç oyuncuların altyapıdan A takıma geçiş sürecine yardımcı olmak ve daha fazla süre almalarını sağlamak için oluşturduğu Gençler Ligi'nin tanıtım lansmanı yapıldı. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde yer alan 16 takım ve gerekli şartları yerine getiren 4 kulübün katılımı ile toplam 20 takımdan oluşacak Gençler Ligi deplasmanlı lig usulüne göre oynanacak.

GENÇLER LİGİ HAKKINDA
Takımlar Gençler Ligi kadrolarında en fazla 3 tane 1999 doğumlu;  13 tane ise 2000 ve/veya 2001 doğumlu olmak kaydıyla toplam 16 oyuncuya şans verebilir. Takımlar ayrıca Gençler Ligi'nde yabancı oyuncu oynatamazken, yapacakları deplasman maçlarındaki yol ve konaklama masraflarının tamamı TBF tarafından karşılanacak.

Gençler Ligi 30 Eylül'de başlarken, Galatasaray ilk hafta mücadelesinde deplasmanda Uşak Sportif ile karşılaşacak.

OYUNCU GELİŞİM KAMPLARI
TBF, Gençler Ligi 2017-2018 sezonu sırasında genç oyuncuların tecrübe kazanmalarını sağlarken aynı zamanda onların bireysel basketbol yeteneklerinin gelişmesine de destek sağlayacak olan Gençler Ligi oyuncu gelişim kamplarını organize edecektir.

Sezon boyunca iki kere düzenlenecek olan kamplara Gençler Ligi’nde mücadele eden takımların kadrolarında bulunan oyuncular katılabileceklerdir. En çok gelişme gösteren oyuncuların davet edileceği kamplarda oyuncuların oynadıkları pozisyonlara göre bireysel eksikleri dikkate alınarak antrenman programları hazırlanacaktır.

KİŞİSEL OYUNCU GELİŞİM EĞİTİMLERİ
Gençler Ligi oyuncu gelişim kampında yer almaya hak kazanan sporculara kamp boyunca sosyal medya kullanımı, spor psikolojisi (sporcu ve antrenör ilişkisi), sporcu beslenmesi gibi konularda eğitimler verilecektir. Eğitimlere katılan sporcular, alanında uzman eğitmenlerle kamptan sonraki belirli dönemlerde bir araya gelerek eğitim programına devam edeceklerdir. Bu eğitimler öncellikli olarak sporcuların profesyonel kariyerlerine ve spor sonrası hayatlarına hazırlamayı amaçlamaktadır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0