Bafetimbi Gomis: Galatasaray'da çok mutluyum..

Transfer döneminde Galatasaray'ın imza attırdığı ilk isimlerden birisi olan Bafetimbi Gomis ülkesi Fransa'nın en büyük medya organlarından Lequipe gazetesinde Sébastien Tarrago'ya özel röportaj verdi. Marsilya'dan ayrılık günlerinden Galatasaray'a transfer sürecine ve taraftarlarla olan ilişkisine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulunan Bafetimbi Gomis'in açıklamalarının çevirisi şu şekilde..

Galatasaray'da ortam nasıl? Adapte olabildin mi?
Galatasaray'da gerçekten çok iyi bir durumdayım. Türkiye'ye geldiğim ilk andan itibaren bana hep sıcak davrandılar. Bu kadar güçlü bir beklentiye rağmen kendimi çok iyi hissediyorum. Büyük bir kulübe geldim ve onların sevgisini hissedebiliyorum. 30'unda büyük kulübe transfer olup, böylesine yoğun bir sevgi hissetmek özel bir durum. 

Bazı şeyler ters gittiğinde bu sevgi değişir mi?
Sezon başında Avrupa Ligi'nde ilk turda Östersunds'a elendik. İsveç Ligi'nde oynayan, küçük bir takımdı ancak takım olarak hazır değildik. Şanssız bir şekilde kaybettikten sonra evimizde oynadığımız ligin ilk maçında stadın büyük bir bölümü doluydu. Bize destek oldular. Yeni bir takımdık ancak hızlıca uyum sağlayarak oynamaya çalışıyoruz. İlerleyen süreçte daha zorlu bir takım olacağız. Biz sahada mücadele ettikçe taraftarlar bizi destekleyecektir. Son maçta, stadın tamamı doluydu. Taraftarlar gerçekten inanılmaz.

Marsilya'dan ayrılıp Galatasaray'a gittin. Transfer sürecin nasıl oldu?
Yeni fikirlere daima açığım ve kendime "Neden olmasın?" diye sordum. Marsilya beni Swansea'den kiralamıştı. Sezon sonunda yaptığımız toplantıda, benimle devam etmek istemediklerini düşündüm. Marsilya'nın yeni sezondaki projesinin merkezinde ben yoktum ve yapılan teklif bu düşüncemi etkiledi. Bu nedenle ayrılmaya karar verdim.

Görüşmelerin başından beri anlaşma ihtimalinden uzak bir durumdaydık. Bu şartlar altında kalamayacağımı biliyordum. Benimle gerçekten çalışmak istemiyorlardı. Bana 2 yıllık kontrat önerdiler, yaptıkları maddi teklif toplantı sonrasındaki düşüncelerimi doğruladı. Teknik direktör Rudi Garcia ise beni takımda tutmak istediğini söylüyordu ancak söylemekten ötesi yoktu. Galatasaray benim için 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Sezon başında yaptığımız toplantılarda Marsilya'nın maddi gücünün bu kadar olmadığını söylüyorlardı ancak daha sonra bir oyuncu için 15 milyon euro bonservis ödediler. Aldıkları forvete ödeyecekleri maaş bana önerdiklerinin çok üzerindeydi.. Bana açıklayıcı, mantıklı ve geçerli bir sebep bile sunmadılar.

Marsilya'da taraftar seni çok seviyordu..


Evet, taraftarın büyük bir bölümü beni çok seviyordu ancak Marsilya taraftarları ile geçen sezonun son maçında ilginç bir olay yaşadım. Ligin son maçından önce, akşam 7 gibi antrenmana gidiyordum. Antrenman merkezinin önünde bir anda taraftarlar karşıma çıktı. Panter şeklinde gol sevincimin Saint Etienne simgesi olduğunu söyleyerek üzerime doğru yürüdüler. Eğer idareciler araya girmeseydi, durum bir felakete dönüşebilirdi. Bu taraftarlar az sayıda olsa da, bir çok şeyin yansıması olarak değerlendirilebilir. Bu durum beni çok incitmişti. Galatasaray'da 20 gol atar ve formanızı benim gibi son damlasına kadar terletirseniz, kaptan gibi sevilirsiniz. Böyle şeyler asla olmaz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0