Erman Kunter: Biraz daha zamana ihtiyacımız var..

2017-2018 sezonunda yapılanmaya giden ve bütçesi doğrultusunda daha mütevazi bir takım kuran Galatasaray Odeabank yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı 8 yeni oyuncusunu bugün düzenlediği lansmanla birlikte tanıttı. Ali Sami Yen Arena'da gerçekleştirilen törende söz alan Galatasaray Odeabank baş antrenörü Erman Kunter yeni sezon öncesi planlarından, hazırlık aşamasından ve transfer çalışmalarından bahsetti. Erman Kunter'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

YENİ YAPILANMA, YENİ TAKIM, YENİ DÜZEN..
Yeniden bir yapılanma, yeni oyuncular, geçen seneden kalan 3 oyuncu… Epey bir süredir devam eden bir çalışma içindeyiz. Bazı takımlara göre fazla değişiklik olduğu için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Takımın çekirdeğinin büyük kısmını kaybettik. Biraz zamana ihtiyacımız olacak. Çok uzun süreli bir kamp çalışması yaptık İtalya’da. Yarın da Fransa’ya gidiyoruz. Orada 4 tane maç yapacağız. Bazı eksiklerimizi maç yaprak kapatmaya çalışıyoruz.. Yoğun bir programdan geliyoruz. Ufak tefek sakatlıklarımız oldu. Zaman zaman oyuncuları riske de atmadık. Tamamen oynayan sadece 4 oyuncumuz oldu. Yarından itibaren Fransa Turnuvası’nda biraz daha fazla tempoyu artırıp bütün eksiklerimizi en azından ligin başlamasına 2 hafta kala görmek istiyoruz. İyi bir dönem geçirdik. Alışkanlıkları sağlamak biraz zaman alacak öyle gözüküyor. Ama çalışma temposundan biz teknik kadro olarak çok memnunuz.

OYUN FELSEFESİ VE TRANSFERLER..
Guard rotasyonu açısından zaman zaman Emir’i de deniyoruz. Bize ışık verdi. Guard rotasyonunu şu an için iyi görüyoruz ama Fransa Turnuvası net olarak bize bir sonuç verecek. Sezon içerisinde bir şey olur mu onu da şimdiden öngörmek zor. Fransa’da tam tabloyu görmüş olacağız. Ben dışarıdan nokta atışı yapılabilecek bir eksik görmüyorum. Uzun oyuncu açısından kadro konusunda bir sıkıntı yok. Bir genç oyuncu düşünüyoruz araştırma da yapıyoruz. Genç oyuncu bulmak kolay ama bulduğumuz oyuncunun takıma randıman sağlaması lazım. Bazı araştırmalarımız var. İleride Galatasaray basketbol takımına faydası olacak olan bir oyuncu bakıyoruz. Ege’den hazırlık maçlarında çok randıman aldık. Onun süresi 20-21 dakikalarda falan.. Daha çok dış pozisyona, 1-2-3 pozisyonuna istediğimiz gibi bir genç oyuncu bulabilirsek bütçemiz dahilinde bunu düşünürüz.

YENİ TRANSFERLERİN OYUN DÜZENİ..
Atletik bir takım kurmaya çalıştık. Daha tam oturtamadık. Biraz fazlasıyla baskı yapıp, açık sahayı fazlasıyla kullanan, hızlı oynayan bir takım kurmaya çalıştık. Bu, bizim ilk yola çıkışımız. Avrupa kökenli oyuncuların maddi olarak kulübe getirdiği yükler biraz daha fazla oluyor. Daha fazla baskı yapan, rakibin pas kanallarında oynayan atletik oyuncular seçtik. Biraz daha zaman gerekiyor

Örneğin, TJ Cline'ı bu sezon dört numarada oynatacağız. Milano maçında bize çok katkı verdi. 4 oynatıyoruz ama 6 asist yaptı. Cline üniversite kariyerine baktığımız zaman bir sürü şey yapabilen bir oyuncu. Hem sayı, hem ribaund, hem asist konusunda her şeyden biraz yapabilen, çok enteresan, Prkacin gibi bir oyuncu olabilir. Onu joker gibi kullanacağız. Zaman zaman hazırlık kampında 3 bile oynattık. Çaylak olması onun en büyük zorluğu.. Onu biraz aşarsa takıma çok faydalı olacak. Düşündüğümüz pozisyon 4 ama 5 numara da oynatabiliriz. Rakeem de ilk defa Avrupa deneyimi yaşıyor bizimle beraber. Bazen faul problemi sorunu yaşıyor. Ben Justin Doelmann’ı da Avrupa’ya ilk getirdiğimde bu sorunları yaşamıştım. Ama ikinci maçta bunu üzerinden attı. Ona biz diğerlerine gösterdiğimiz ilgiden biraz daha fazla bir ilgi gösteriyoruz. Bizim basketbol felsefemizde çok önemli işler yapabilecek bir oyuncu.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0