Dört Köşe | ''Galatasaray henüz hazır değil.''

FCN Blog'un kendine has konsepti olan Dört Köşe'de, bu hafta Antalyaspor ve gelecek hafta oynanacak olan Kasımpaşa maçıın Socrates Dergisinin editörü Kutay Ersöz ile konuştuk.

**Lige 3'de 3 ile fırtına gibi başlayan Galatasaray, Antalyaspor karşısında bu görüntüden uzaktı. O çok sevdiğimiz baskılı oyun yerini biraz daha silik bir oyuna bırakmıştı desek yanlış olmaz. Sence oynanan bu kötü oyunun sebepleri nelerdi? 
Maçı televizyondan izlemiş olsam da; hava sıcaklığının bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Saha zemini de oyunun hızlanmasını engelledi. Tabi bütün bunlar her iki takım için zorlayıcı nedenler. Galatasaray için daha öznel bir değerlendirme yapmamız gerekir. İlk üç hafta Galatasaray, biraz daha yumuşak takımlarla oynadı. İki maçı kendi sahasında, ve coşkulu bir seyirci önünde oynadı. Deplasmandaki rakibi de şu an ligin en kötü takımı olarak gözüken Osmanlıspor'du. Bu nedenle üçte üç yapmak için doğru bir fikstür vardı, Galatasaray da bunu değerlendirdi. Fakat, Sarı-Kırmızılı takım sezon içinde sert deplasmanlarda zorlanacaktır. Oyuncu kalitesi çok yüksek olduğu için, kötü oyunlarda bile maç kazanabilir ki dün akşam da bu noktaya geldi. Kısacası Galatasaray aldatıcı ilk 3 haftayı doğru değerlendirirsek henüz hazır değil.


**Igor Tudor'un Antalyaspor maçında Ndiaye-Selçuk değişikliği ve Feghouli'yi oyuna geç sokması çok konuşuldu. Sen bu hamleleri nasıl değerlendiriyorsun?
Ndiaye-Selçuk değişikliği bana göre çok da yanlış değildi. Antalyaspor, topu rakibine vermedi. Galatasaray da skoru yakalamışken topa sahip olarak oyunu kontrol altına almalıydı. O nedenle oyuna Selçuk gibi oyuncunun girmesi anlaşılabilir. Fakat yine de bozuk zemin Selçuk gibi bir oyuncunun kendini göstermesini engelledi. Tabi ki Selçuk'un form düşüklüğü de bir gerçek. Feghouli'nin oyuna geç girmesi ise daha tartışılabilir konu. Oyuncunun ne kadar hazır olduğundan emin değiliz, teknik heyet bu konuyu daha iyi gözlemlemiştir. Fakat Tudor'un son 1.5 senedeki Türkiye kariyeri, onun oyuncu değişikliklerinde doğru zamanı bulamadığını gösteriyor. Yine de Serdar Aziz'in sakatlanması, son oyuncu değişikliği hamlesinin son dakikalara kalmasına neden olmuş olabilir.


**Belhanda Antalyaspor maçında Garry Rodrigues'e enfes bir pas atarak golün bir nevi hazırlayıcısı olsa da maç genelinde oyunu çok tartışıldı. Sen Belhanda'nın oyununu nasıl buldun ve gelecek haftalar için beklentin nedir?
Belhanda, ilk üç maçta kalitesini gösteren bir oyuncu. Özellikle Kayserispor maçında attığı gol, onun zekasını ve yeteneğini gösteren önemli bir sahneydi. Fakat böyle oyuncuların her zaman ve her maçta oyun içinde aktif olmasını beklemek çok zor. Antalya gibi bir şehirde, ve böyle bir zeminde Belhanda gibi oyuncuların sahadan silinmesini normal karşılayabiliriz. Bu tip krediler onlara verilebilir ama bu tip oyuncular da bunu alışkanlık haline getirmemeleri lazım. Ben yine de ilk üç maçı göze alarak Belhanda'nın, sezon içinde takımın oyun lideri olacağını ve katkı göstereceğini düşünüyorum.


**Son olarak gelecek hafta Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak olan Kasımpaşa maçıyla ilgili görüşlerin nedir?
Kasımpaşa ligin en tehlikeli takımlarından biri, çünkü sağı solu belli olmuyor. Oyuncu kalitesinin düştüğünü söylesek de takım olarak hareket etme konusunda başarılılar. O nedenle sezon içinde kırılgan bir yapıda olacaklardır. Fakat büyük takımlara da zorluk çıkaracaklardır. Keza Beşiktaş'a da çelme taktılar. O nedenle Galatasaray, Kasımpaşa karşsısında ilk 2 iç saha maçındaki kadar kolay hareket edemeyebilir. Fakat erken gelecek bir gol (Oyuncu kalitesi buna müsade ediyor) Galatasaray'ı havaya sokabilir ve rahat bir oyun çıkabilir. Gol gecikirse Kasımpaşa, TT Arena'dan puan da çıkarabilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0