Görüntülü Analiz | Bursaspor deplasmanı..

Süper Lig'de bu sezon ilk kez geriye düşen Galatasaray, Igor Tudor'un maç içindeki hamleleriyle birlikte üç puana ulaştı. İlk yarı ve ikinci yarı tamamen farklı bir oyun ortaya koyan Sarı Kırmızılılar, istediği oyunu ikinci yarı oynayarak Bursa deplasmanından üç puanla döndü.

Bursaspor maçında neler oldu?

Basit pas hataları ve yenilen kontra ataklar:
Maçın ilk yarısı ve ikinci yarısındaki farklılıkların temel nedeni pas hatalarıydı diyebiliriz. Top kayıplarının çeşitli sebepleri olabilir. Hücumda son pas denerken, ikili mücadelelerde, baskıda veya buna benzer durumlarda top kayıpları bir şekilde anlamlandırılabilir. Bursaspor maçında ise Galatasaray, ilk 30 dakikada hücuma çıkmak için hazırlık pası yaparken, basit pas hataları yaptı ve topu kaybetti. Hücuma çıkmak için ikinci bölgeye yığılan defans hattı, bu ani top kayıplarıyla ileride yakalanmıştı. Bu da Pau Le Guen'in öğrencilerinin oyun planı olarak benimsedikleri kontra atakları kolayca yakalamasına neden oldu. Bu top kayıplarıyla Sarı Kırmızılılar, hem hücuma çıkamadı hem de kontra ataklarla birlikte kalesinde bir çok tehlike yaşadı. Bunlarla birlikte oyuna temposunu kabul ettiremeyen Tudor'un öğrencileri, istediği gibi oyunu rakip sahaya yıkamadı.



Younes Belhanda'ya özel önlem:
Paul Le Guen maç öncesinde, "Belhanda ön tarafta çok etkili. Dikkatli olacağız." yorumunda bulunmuştu. Taraftarın ilk haftalarda eleştirdiği bir isim olan Belhanda, Galatasaray'ın hücumunda önemli bir role sahip. Faslı oyuncunun hücumda aldığı bu role önlem almak isteyen Bursaspor, maçın başında Belhanda'ya yoğun bir önlem almış ve bir çok sert müdahaleyle kendisini durdurmaya çalışmıştı. Yeşil Beyazlılar maçın başında kendisini durdurmayı başarsa da takımın oyunu rakip sahaya yıkmasıyla birlikte ofansif orta saha oyuncusu, kenarlara açılmış ve maçı 6 kilit pasla tamamlamıştı.


Badou Ndiaye'nin yeni rolü: 
İlk olarak geçen hafta gördüğümüz bu yeni rol, Fernando'ya yapılan baskılardan dolayı yaratılmış bir rol gibi duruyor. Sezonun ilk lig maçında Fernando'nun üstlendiği role zamanla önlem alan rakiplere karşı zorlanmaya başlayan Galatasaray, önlem almak için ilk önce Maicon'un uzun paslarına başvurmuş daha sonra da Mariano ile ileri çıkmayı denemişti. Son iki haftadır ise Senegalli oyuncunun yeni rolüne şahit oluyoruz. Maicon'un uzun pasları çok fazla kullandığı zamanlar top kayıplarının arttığını görmüştük. Bunları azaltmak isteyen Igor Tudor, Fernando'ya yapılacak bir baskıda topu daha rahat çıkarmak adına Ndiaye'yi daha fazla geride tutarak ondan yararlanmak istedi. Sarı Kırmızılılar her ne kadar bu yeni rolle birlikte ileriye daha hatasız top taşımayı başarsa da Senegalli orta saha oyuncusunun hücumda daha az aktif olmasına neden oldu. Bu durumun biraz Ndiaye'yi kısıtlıyor olmasından dolayı Hırvat teknik adamın gelecek haftalarda neler yapacağını hep beraber göreceğiz.


Maicon'un yön değiştiren uzun topları:
Igor Tudor, ilk plan olarak Maicon'un uzun paslarıyla hücuma çıkmayı denemiş ancak çok fazla denediği zaman artan top kayıplarından dolayı bundan vazgeçmişti. Ancak Brezilyalı oyuncunun yerinde denediği uzun toplar rakip takımı çaresiz bırakıyor. Özellikle sağ kanadı kullanmamızla birlikte rakip savunması sağ tarafa daha fazla odaklandığından dolayı çoğu zaman sol tarafta sol bek oyuncusu boş bir alan yakalıyor. Hırvat teknik adam da Maicon'un uzun paslarını burada devreye sokmak istedi. Sol tarafta boşluk olduğunda denemesi için antrenmanlarda çalıştırılmış olan Brezilyalı defans oyuncusu, boş gördüğü pozisyonlarda başarılı bir şekilde oyununun yönünü değiştiriyor olması rakip savunmasının dengesiz yakalanmasını sağlıyor. Süper Lig'de ilk 6 haftada en çok isabetli uzun pas atan oyuncu olan (48) Maicon, bu görevi başarabildiğini istatistiklerle de ortaya koyuyor.



Fernando Muslera'nın yan toplara çıkmaya başlaması: 

Galatasaray'ın en büyük derdi olarak özellikle son iki senedir yan toplar gösteriliyor. Bu sezon yediği gollerin neredeyse hepsini yan toplardan yiyen Sarı Kırmızılılar'da altı pas içinde topu kontrol etmek için çıkmayan Muslera, sert eleştirilere konu olmuştu. Son zamanlarda bu konu için özel olarak çalıştırılan Uruguaylı oyuncu, Bursaspor maçında tam not aldı. Kornerlerde ve yan toplarda altı pas içine çıkan file bekçisi, topları kontrol etmiş ve rakip oyunculara şans vermemişti.



Tolga Ciğerci'nin ara pasları:

Bu sezon büyük bir çıkış yapan Tolga, takımda belki de en değişik ve en önemli rollerden birine sahip. Sol kanat olarak oynuyor gözüken Türk oyuncu, aslında sahada basmadık yer bırakmıyor. Yükselen forma grafiğiyle, attığı gollerle taraftarı şaşırtan orta saha oyuncusu, Bursaspor deplasmanında attığı ara paslarıyla birlikte artık daha fazla ne yapacak diye düşündürüyor.



Tolga Ciğerci'nin golü tesadüf değil:
Tolga'nın attığı golde bulunduğu pozisyon kesinlikle bir tesadüf değil. Attığı golün bir benzerini Sivas maçında da atan Türk oyuncu, neredeyse her hücum pozisyonunda açılan ortalarda topu kovalıyor. Pozisyona göre Gomis ile içerde topu kovalayan orta saha oyuncusu dışarıda kaldığı zamanlarda da hücumu bırakmıyor ve dönen topları toplamak için çemberin içine doğru koşu yapıyor. Çalışılmış olduğu belli olan bu pozisyonlardan Tolga Ciğerci, şu ana kadar 2 gol buldu.



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0