Mercek Altında: Iasman Latovlevici neleri değiştirecek?

Sezona Östersund faciası ile başlayan Galatasaray o günden beri büyük bir kadro revizyonu geçiriyor. Hemen hemen her bölgeye takviye yapan kulübümüzün Carole'ün gidişinden sonra sol bek mevkisine de takviye yapması mühimdi. Bu eksikliği Galatasaray yönetimi Karabükspor'dan, Tudor'un eski öğrencisi Latovlevici ile kapattı. Şimdi gelin Latovlevici'nin Galatasaray'da neleri değiştirebileceğine birlikte bakalım.

HÜCUM YÖNÜ BASKIN
Öncelikle Latovlevici'nin geçen sezon ligin en çok skora katkı veren 2. isim olduğunu söylemeliyiz. Ayrıca ligde en çok kilit pas veren oyuncu. 43 kez kaleyi yoklamış, 51 kez de kilit pas atmış. Bu istatistikler Karabükspor gibi bir takım için gayet iyi rakamlar. 51 kilit pasın sadece 3'ünü gole çevirebilen takım arkadaşları vardı. Bu sezonda aynı katkıyı verebilirse daha çok asist yapabileceği görüşündeyim. Özetlersek topu iyi kullanabilen bir bek oyuncusu Latovlevici. Bu yönüyle Galatasaray'ın orta sahasına baskı yapıldığı anlarda bekler üzerinden oyun kurabilmesi anlamına geliyor. Bu sezon Mariano bu işi çok iyi şekilde yapabiliyor ancak Linnes'in aynı katkıyı verdiğini söylemek biraz güç. Topu iyi kullanabilmesinin yanında iyi duran topta kullanıyor. Galatasaray'da sol ayaklı oyuncu eksikliğini de kapatacaktır.

SAKATLIK DURUMU VE SAVUNMA YÖNÜ
Rumen oyuncu geçen sezon son 2 maçına ve bu sezonun hiçbir maçında forma giyemedi. Sakatlık durumunun ne olduğunu ve ne zaman hazır olacağı meçhul. Gençlerbirliği'nde geçirdiği çok kötü sezonun ardından dönüşü nasıl olacağı insanların kafasında soru işareti oluştuyor. Aşağıda gördüğünüz istatistiklerde Latovlevici'nin işin hücum kısmında Linnes ve Carole'den ne kadar iyiyse savunma kısmında o kadar kötü. Linnes ve Carole'ün bile savunma yönünü çoğumuz beğenmezken Rumen oyuncunun bu durumu sıkıntı yaratabilir. Ligde ilk 3 haftalık görüntüde Tudor'un her ne kadar Linnes ve Mariano'yu kanat beki olarak kullanmış olsa bile zaman zaman kanat beklerinin de savunma katkısı halen elzem. Bu sebeple Latovlevici savunduğu bölgeden Galatasaray'ın başı ağrıyabilir.


Galatasaray'ın bir sol bek ihtiyacı olduğu futbolla en az ilgilenen insanın dahi söylediği bir konuydu. Linnes'in her iki kenar için alternatif olduğunu düşünürsek Galatasaray, Tarık Çamdal'ın eline mecbur kalmayacak. Soru işaretleri elbette var ama Latovlevici hücum yönüyle öne çıkan Galatasaray'ın sisteminde katkı sağlayabilecek bir isim. Transfer döneminin son birkaç günü olduğunu ve Avrupa'da transfer döneminin kapandığını, hiçbir takımın elindeki ismi elden çıkarmayacağını düşünürsek Latovlevici'nin transferinin kötü bir iş olduğunu düşünmüyorum. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0