Mercek Altında: Jelena Dubljevic neleri değiştirecek?

Euroleague Women'da mücadele edecek olan Galatasaray, bütçe artırımını ve transfer çalışmalarını bu doğrultuda yaparken, Sarayın Sultanları'na eklenen bir diğer isim Jelena Dubljevic oldu. 2014-2015 sezonunda da sarı kırmızılı formayla şampiyonluk yaşayan ve 2015-2016 sezonunda da Galatasaray'da oynayan Jelena Dubljevic, forma giydiği dönemde gösterdiği hırs ve performans ile taraftarların sevgilisi olmuştu. Geçtiğimiz sezonu Kayseri ekibi AGÜ'de geçiren ve Eurocup'ta AGÜ ile final oynayan 30 yaşındaki Karadağlı forvet, 2017-2018 sezonunda parçalı formayı tekrar sırtına geçirecek.

SAHA İÇİNDE NELERİ DEĞİŞTİRİR?
Yazıya başlarken belirtmem gerekir ki; Sezonu AGÜ'de geçiren Jelena Dubljevic, Galatasaray'ı en iyi tanıyan isimlerden biri ve bu yüzden herhangi bir uyum sıkıntısı çekeceğini sanmıyorum. 30 yaşındaki forvetin Avrupa piyasasında her zaman albenisi oldu, bunda potansiyelinin çok büyük bir etkisi vardı tabii ki ancak bir türlü gösterişli bir forvet olamadı. 2013-2014 sezonunda Euroleague'de forma giydiği USK Prag takımının en skorer ismi olurken, takımını Final Four'a taşıyamasa da kendini göstermeyi başardı.

2014-2015 sezonunda Alba Torrens'in yerine büyük umutlarla transfer edilen Jelena Dubljevic, hırslı ve mücadeleci oyunuyla taraftarlardan geçer not alsa da Alba Torrens'in durdurulamaz skor gücünü yakalayamadı. Tabii Jelena'nın performansını da koç ve takım ekseninde değerlendirmek gerekir. Prag'daki özgürlüğü Ekrem Memnun ve Galatasaray ona tam anlamıyla vermedi. Birlikte oynadığı yabancı oyuncuların kalitesini de sorgulamak gerekir, Euroleague şampiyonu olan kadronun çok uzağındaydı.

Saha içine gelecek olursak, Jelena Dubljevic'in mücadeleci yapısı sahaya yansıyacaktır. Rakiplerin karşısında güçlü ve sert kalmayı başaran Jelena'nın ribaundlara vereceği katkı düzenin işlemesinde önemli rol oynayacak zira Jelena topu yere vurabilen de bir forvet. Göstereceği performansı yine takım kimyası ölçüsünde değerlendirmek gerekecek, burada da yine guard rotasyonunun önemi dikkat çekecek bir detay. Jelena'yı sol forvete koyup şut atmasını beklemekten ziyade hareket edebileceği bir alan yaratmanın daha faydalı ve işe yarar olduğunu düşünüyorum. Epoupa ve Jefferson gibi çok hızlı iki guardın Jelena ile uyumu, Galatasaray'ın bu sezonki performansını belirleyebilecek bir etken olacak.

30 yaşındaki Karadağlı forvetin oyun içi istikrarı ve konsantrasyonu sürekli zirvede olmalı. Özellikle ligde yabancı sınırının 3+1'e çekilmesiyle bazı maçlarda kenarda da görebiliriz, bu Galatasaray'ın son yabancı hamlesine bağlı. 4 yabancıyla sezona başlayacaksak zaten bench dışı kalması söz konusu olmayacak. Şutunu güvenerek kullanmalı ve penetreci kısalar için konfor alanı yaratmalı. Dubljevic'in performansı direkt olarak sezonu etkileyecek. Papova'dan maksimum katkıyı almayı başaran Marina Maljkovic'in sihirli elleri, Jelena'nın oyununu ne ölçüde değiştirecek, onu zaman gösterecek. Ancak şu bir gerçek ki Avrupa'nın önemli oyuncularından olsa da, Jelena Prag günlerini arıyor. Marina Hoca, Dubljevic'e güvenerek bir kumar oynadı, bu kumarı kazanmasını temenni ediyoruz...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0