Mercek Altında: Olivia Epoupa neleri değiştirecek?

Hızlı, enerjik ve delici... Son yıllarda Fransa basketbolunun yetiştirdiği en önemli yetenekler arasında gösterilen Oliva Epoupa yeteneklerini artık Sarayın Sultanları için sergileyecek. Işıl Alben ile guard rotasyonunda süreleri paylaşacak olan Fransız oyuncuyu sizin için mercek altına aldık...

SAHA İÇİNDE NELERİ DEĞİŞTİRİR?
Fransa milli takımının en önemli yeteneklerinden biri olan Epoupa, savunma bilgisiyle ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz sezon Yvonne Anderson'u zaman zaman forvet pozisyonunda kullanarak 3 guardlı sistemde baskıyı arttıran Marina Maljkovic'in bu tip guardları sevdiği su götürmez bir gerçek. Ancak Epoupa ve Anderson birbirleriyle kıyaslanamayacak tipte oyuncular. Her şeyden önce; Yvonne Anderson hem kalıplı hem de kendi skorunu ve şutunu yaratmayı başaran bir oyuncuydu. Asist özelliği de pek yoktu. Epoupa ise çok farklı tarzda bir profil çiziyor.

Olivia Epoupa'yı incelemeye başladığınızda, dikkatinizi çekecek ilk şey top çalma istatistiği olacaktır. Bu sezon Euroleague'de ESBVA-LM formasıyla maç başına 2.3 top çalan oyuncu, bu alanda takımının lideri oldu. Rakip guardları hayli yıpratan Olivia Epoupa, takımımızdaki görev paylaşımları doğrultusunda önemli işler yapabilir.

Kadrosunda Işıl Alben ve Moriah Jefferson'u bulunduran Galatasaray'ın koçu Marina Maljkovic'in, Epoupa'dan isteyeceği ilk şey oyuna enerji koyması olacaktır. Geçen sezon zaman zaman Yvonne Anderson bu görevi üstlendi ancak sezon geneline baktığımızda Moriah Jefferson bir hayli yoruldu. Öte yandan gerek Jefferson gerek Epoupa, rakibe baskıyı seven iki guard olarak öne çıkıyor. Işıl'ın ilk 5 başlayacağı maçlarda Epoupa'nın kenardan getireceği savunma ve enerji katkısı takım için önemli bir yer teşkil edecek.

Oyunun hücum yönüne bakacak olursak, Epoupa özellikle dış şut atmaktan imtina eden bir guard ancak deliciliği yüksek. Moriah Jefferson da potaya penetre etmeyi seven bir oyuncu olduğundan, bu ikiliye penetre etme konforunu yaratmak gerekiyor. Bu konfor yaratılabildiği takdirde Epoupa ve Jefferson rakipleri hayli zorlayacaktır. Çalınan toplar veya alınan savunma ribaundları sonrası yaratılabilecek fast break sayıları da takımımızın önemli hücum planlarından olacak.

Sözün özü, Olivia Epoupa Avrupa piyasasında alınabilecek en önemli guardlardan bir tanesi. Moriah Jefferson ile iyi bir ikili olabilmeleri sürpriz olmayacak olsa da, oyunun hücum yönünde forvet ve pivot pozisyonunda bu iki isme yaratılacak ortam, takımın potansiyelini bir kat daha yukarı çekecektir.

FCN Blog Ailesi olarak Olivia Epoupa'ya hoş geldin der, Galatasaray forması altında sağlıklı ve başarılı bir kariyer dileriz...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0