Oyuncularımız milli takımda ne yaptı?

Kadromuzda yer alan dokuz futbolcu Selçuk İnan, Tolga Ciğerci, Serdar Aziz, Younes Belhanda, Garry Rodrigues, Eren Derdiyok, Fernando Muslera, Martin Linnes ve Badou Ndiaye liglere verilen milli arada ülkelerinin milli takımlarına davet edilmişti. Bu futbolculardan Selçuk İnan milli takımımızda forma şansı bulamadı. FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında oynanılan karşılaşmalarda Galatasaraylı oyuncuların performansları şu şekilde..

TOLGA CİĞERCİ
Milli takımımızın deplasmanda Ukranya'ya 2-0 mağlup olduğu karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Tolga, 90 dakika oyunda kaldı. 42 kez topla buluşan Tolga, 34 pas yaptı ve bu paslarda %88 pas isabet oranı yakaladı. 4 ikili mücadele kazanan Tolga, milli takımımızın en verimli oyuncusu seçildi. Tolga Ciğerci, Milli takımımızın Hırvatistan'ı Cenk Tosun'un attığı golle 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada ise forma şansı bulmadı.

SERDAR AZİZ
Milli takımımızın deplasmanda Ukranya'ya 2-0 mağlup olduğu karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Serdar, sakatlanınca 73 dakika oyundan çıkmak zorunda kaldı. Oyunda kaldığı süre içerisinde 3 ikili mücadele, 3 hava topu kazanan Serdar, 4 topu da uzaklaştırmayı başardı. 72 kez topla buluşan Serdar, 66 pas yaptı ve bu paslarda %86 pas isabet oranı yakaladı. Burnunda kırık tespit edilen Serdar Aziz, Hırvatistan maçında forma giymedi.

YOUNES BELHANDA
Ülkesinin sahasında Mali'yi 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup ettiği karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Belhanda, 90 dakika sahada kaldı. Oyunda kaldığı süre içerisinde ortasahadaki başarılı oyunuyla dikkat çeken Belhanda, 73 kez topla buluştu. 56 pas yapan Belhanda, bu paslarda %83 pas isabet oranı sağladı. Girdiği 14 ikili mücadelenin 9'unu kazanan yıldız oyuncu, karşılaşmanın en çok ikili mücadele kazanan ismi olmayı başardı. Bunun yanında 5 de top kapan Belhanda, bu alanda da sahanın en başarılı ismiydi. Belhanda, bu maçta gördüğü sarı karttan dolayı cezalı duruma düşünce ülkesinin Mali ile deplasmanda oynadığı ve 0-0 biten mücadelede forma giyemedi.

GARRY RODRIGUES
Galatasaray'da sezona iyi bir başlangıç yapan Rodrigues, ülkesinin sahasında Güney Afrika'yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada forma şansı bulamasa da deplasmanda oynanan karşılaşamaya ilk 11'de başladı. Ülkesi Yeşil Burun Adaları, Güney Afrika'yı deplasmanda da 2-1 yenerken, Garry Rodrigues maça damgasını vuran isim oldu. 52. ve 67. dakikalarda enfes iki gol atan Rodrigues, ülkesini adına attığı ilk gollerle takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Attığı iki golün yanında 2 orta yapan ve 5 ikili mücadele de kazanan Rodrigues, 5 çalım denemesinin 2'sinde başarılı oldu ve karşılaşmanın en çok çalım atan ismi olmayı başardı.

EREN DERDİYOK
Ülkesinin sahasında Andorra'yı 3-0 mağlup ettiği karşılaşmaya yedek başlayan Eren Derdiyok, 46. dakikada Steven Zuber yerine oyuna dahil oldu. Oyunda kaldığı süre içerisinde 16 kez topla buluşan Eren, 9 pas yaptı. Rakip kaleye 5 şut çeken Eren, bu şutların 2'sinde isabet sağladı. Bunun yanında Eren, 2 ikili mücadele ve 1 de hava topu kazanmayı başardı. Eren Derdiyok, ülkesinin Letonya'yı deplasmanda 3-0 mağlup ettiği karşılaşmaya da yedek başladı. Bu karşılaşmada 75.dakikada Haris Seferovic'in yerine oyuna giren Eren, oyunda kaldığı 15 dakikalık zaman içerisinde 9 kez topla buluşup, 7 pas yaptı ve 1 de şut çekti.

MARTIN LINNES
Sezona iyi başlayan Linnes, ülkesi Norveç'in sahasında Azerbaycan'ı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada forma şansı bulamadı. Norveç'in Almanya'ya 6-0 gibi ağır bir skorla mağlup olduğu karşılaşmaya yedek başlayan Linnes, 75.dakikada Ole Selnaes'in yerine oyuna dahil oldu. Oyunda kaldığı süre içerisinde 12 kez topla buluşan Linnes, 7 pas yaptı, 2 top çaldı ve 1 de ikili mücadele kazandı.

FERNANDO MUSLERA
Ülkesi Uruguay'ın sahasında Arjantin ile 0-0 berabere kaldığı karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Muslera, bu karşılaşmada 3 kurtarış yaparak ülkesinin 1 puan kazanmasında önemli rol oynadı. Uruguay'ın deplasmanda Paraguay'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada da kaleyi koruyan Muslera, 1 gol yemesine rağmen yaptığı 2 önemli kurtarışla alkış topladı.

BADOU NDIAYE 
Galatasaray taraftarının daha ilk günden çok sevdiği Ndiaye, ülkesinin Burkino Faso ile sahasında 0-0 berabere kaldığı karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. 74.dakikada Younousse Sankhare yerine oyuna giren Ndiaye, oyunda kaldığı süre içerisinde 12 kez topla buluşup, 12 pas yaptı. Deplasmanda oynanan ve 2-2 biten Burkino Faso maçına ise ilk 11'de başlayan Ndiaye, 90 dakika sahada kaldı. Bu karşılaşmada 43 kez topla buluşan Ndiaye, 25 pas yaptı. 5 ikili mücadele, 2 hava topu ve 1 de top kapan Ndiaye, bunun yanında rakip kaleye 1 şut çekti ve ceza sahasına 6 orta yaptı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0