Selçuk İnan'ın performansı neden düştü?

Uzun zamandır perfomansı yüzünden eleştirilen Selçuk İnan, her geçen maç daha kötüye gidiyor. 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Galatasaray'ın şampiyonluklarında büyük pay sahibi olan Türk oyuncu, daha sonra takımda kaptanlığına kadar yükselmişti. Bunlara rağmen düşen performansı ve forma çıkarma olayıyla birlikte taraftarla karşı karşıya geldi. Özellikle son iki sezonda başarısızlıkla birlikte yokları oynayan orta saha oyuncusu, takımdan gitmeyince her geçen maç daha kötü oynamasıyla taraftarın sabrını tüketti. Bu sezon yeni bir kadro kuran Sarı Kırmızılılar'da ayrılması istenirken ayrılmayan Selçuk, sonradan girdiği maçlarda da ruhsuz oyununa ciddi hatalar ekleyince tekrardan tepkileri üstüne topladı. Yıllık yaklaşık 3 Milyon Euro garanti ücret alan ismin böyle ruhsuz ve başarısız olmasına dayanamayan taraftar takımdan ayrılmasını istiyor.

Zamanında takımdan ayrılmamanın bir sonucu bu. İlk sezonlarında şampiyonluğa büyük katkısından sonra yeterli performans gösterememeye başladığında takımdan ayrılsa takımın efsaneleri arasında olacak Selçuk İnan, şuan takımda istenmeyen oyuncuların başında geliyor.

Selçuk İnan'dan oyun içinde neler bekleniyor?

Galatasaray'ın özellikle skor avantajını elinde bulundurduğu maçların ikinci yarılarında takımın düşen kondisyonlarını daha verimli kullanması adına yapılan bir oyuncu değişikliği Selçuk İnan. Topu ayağında tutarak oyuncuların daha çok yorulmasını engellemek adına pas oyununu daha sağlıklı kullanmayı amaçlayan takımın, Selçuk'a güvenmesi şu ana kadar büyük bir hata oldu. Pas oyununda başarılı olamayan oyuncu üstüne bir de hatalar yaparak takımının maçtan düşmesine neden oldu.

Antalyaspor maçında 62. dakikada Badou Ndiaye'nin yerine giren Selçuk, pas oyununda, ikili mücadelelerde ve savunmada hatalarının yanına hücumda yapmadıklarını ekleyince puan kaybına yardımcı oldu. Şimdi beraber yaptığı hatalara göz gezdirelim.

Selçuk İnan, Antalyaspor maçında neler yaptı?

Gomis'e neden pas atmadı?
Selçuk İnan'ın en büyük özelliklerinden biri saf pasör olmasıydı. Daha önce bir çok ara pasıyla takım arkadaşlarını gol pozisyonuna sokan ve Burak Yılmaz ile bu pozisyonları çok kez deneyen orta saha oyuncusu, Gomis'in müsait koşusuna rağmen ara pasını düşünmüyor ve topu geri çekerek Antalya ekibinin savunmasının dengesiz yakalanmasını engelliyor. Zamanında bir çok kez bu paslarda usta olduğunu gösteren oyuncu, son zamanlarda sadece yana ve geriye pas atarak takımın hücuma çabuk çıkmasını engelliyor.


Topu kaptırıyor ve gene geriye koşmuyor:
Selçuk İnan, pas oyununu düzgün oynayamamasının yanında bir de mücadeleden kaçıyor. Fiziksel olarak düşüşü zaten ortada olan orta saha oyuncusu, ikili mücadelelerde top kaybediyor ve topu hızlı oynamayarak top kaybına sebep oluyor. Pozisyonda da görüyoruz pası alan Selçuk, çok yakınında iki tane rakip oyuncu olmasına rağmen ağır davranıyor ve rakibin baskı yapmasıyla birlikte topu kaybediyor. Topu kaybetmesinin ardından bir de yerden kalkmayarak takımını kontra atakta yalnız bırakıyor. Topu kaybetmesinin ardından savunmaya da yardım etmeyen oyuncu, diğer pozisyonlarda olduğu gibi bu pozisyonda da taraftarı çileden çıkardı. Bu ilk de değil. Buna benzer bir pozisyonu Sivasspor maçında da görmüştük. Topu kaptıran Selçuk, daha sonra ayağını tutarak savunmaya yardım etmemiş ve yürüyerek rakibin arkasından gitmişti. Birbirine çok benzeyen bu iki pozisyonun yaşanması taraftarın acaba bilerek mi koşmuyor, bu sakatlıklar numara mı düşünmesine neden oluyor.


Kornerden yenilen gol:
Şunu belirtmek lazım bu pozisyonda tek hatalı isim Selçuk İnan değil ancak belki Selçuk burada işini doğru yapsa golü engelleyebileceğiz. Yenilen golün kilit noktası, hazırlıksız yakalanmak. Antalyasporlu oyuncuların korneri hızlı şekilde kullanmasıyla birlikte Galatasaray savunmada yerlerini alamamış ve bu da bazı noktaların boş kalmasına neden olmuştu.Selçuk'un tuttuğu hiç bir rakip oyuncu yok. Hiçbir adamı marke etmeyen orta saha oyuncusu bulunduğu alandan da ayrılmıyor. Altıpas içindeki boşluğu görmesine rağmen hareketlenmeyen Türk oyuncu, sadece topu izliyor ve arkadan koşarak gelip yanından geçen Eto'o'nun boş alanı kullanmasına resmen izin veriyor. Tekrar söylüyorum belki tek hatalı kendisi değil ancak orada hiç bir adamı marke etmeden hareketsiz durmak yerine arkadan gelen Eto'o'nun koştuğu boşluğa hareketlenmeyi seçse şuan da o golü yememiş olacaktık.


Gene bir ara pas gene bir yanlış tercih:
Selçuk'un Gomis'e atmadığı pozisyondan sonra bir de attığı pozisyona bakalım. Daha önce daha açık alanda Gomis'e pas atmayan orta saha oyuncusu, burada ise daha müsait pozisyondaki Garry'e pas atmak yerine ofsayt durumunda olan Fransız oyuncuyu tercih ediyor ve pozisyonun ofsayt ile sonuçlanmasını sağlıyor. Bir önceki hücum pozisyonunda daha müsait olan Gomis'i tercih etmeyen Selçuk İnan'ın burada neden tercih ettiğini anlamak gerçekten zor. Oysa ki daha kolay olan Garry'nin koşu yoluna atsa topu ofsayt durumundan daha rahat kaçabilirdi.


Selçuk İnan ne düşünüyor?

Maçta 1-0'ken de 1-1'ken de hiç bir doğru hareketi bulunmayan Selçuk, artık taraftarın bunları bilerek mi yapıyor diye düşünmesine neden oluyor. Hiç bir pas opsiyonunu doğru kullanmayarak, ikili mücadelelerde bir mücadele göstermeyerek ve savunmada adeta bulunmayarak takımı 10 kişi bırakan Türk oyuncunun ilerleyen maçlarda neler yapacağını tüm taraftar merakla bekliyor.



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0