STSL | Biz geri geliriz!

Süper Lig'e oldukça iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, ligin 6.haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaştı. Cimbom, 1-0 geriye düştüğü maçta rakibini Feghouli ve Tolga Ciğerci'nin ayağından bulduğu gollerle 2-1 mağlup ederek puanını 16'ya yükseltti, zirvedeki yerini perçinledi. Bursaspor'un tek golü ise Delarge'den geldi.

Igor Tudor geçen hafta Kasımpaşa karşısında kazanan takımı bozmadı ve Bursaspor maçına da Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Tolga, Belhanda, Rodrigues ve Gomis onbiriyle çıktı.  Takımımız karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. Henüz 5.dakikada Bursaspor, Stancu ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Barış Yardımcı'nın ön direkte topla buluşan Stancu istediği vuruşu yapamadı. Bu pozisyondan sonra kendine gelen takımımız, 11.dakikada Belhanda ile gole yaklaştı. Faslı yıldız, 2 rakibinden sıyrılıp, kaleye vurdu ancak savunmadan seken top kalecide kaldı. Bu pozisyondan 1 dakika sonra Tolga Ciğerci'nin ortasında ceza sahasında topla buluşan Gomis, 4 kişiye rağmen kaleye vurdu, kaleci son anda kornere çeldi. Takımımız sahada tam istediği futbolu oynamaya başlamışken şansız bir gol yedi. 14. dakikada Jires Kembo-Ekoko, Mariano'dan sıyrıldıktan sonra yerden pasını ceza sahası içerisine gönderdi, Fernando'dan seken topla arka direkte buluşan Dzon Delarge topu ağlarla gönderdi ve Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra oyundan düşen takımımız, çok fazla top kaybı yaptı. 23.dakikada ev sahibi Bursaspor, kontra atak ile 2. gole çok yaklaştı. Barış Yardımcı'nın sağ kanattan yaptığı ortada Stancu'nun vuruşu Muslera kurtarmayı başardı. 34.dakikada Latovlevici'nin ortasında Tolga kafayı vurdu ancak Harun Tekin topu kornere çeldi. Sağdan, soldan yüklendiğimiz bu dakikalarda, Mariano'nun yaptığı ortada Gomis'in kafa vuruşu da az farkla dışarı çıktı. 40.dakikada Iasmin Latovlevici'nin sol kanattan yaptığı orta savunmadan sekip ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Garry Rodrigues'in önüne düştü, Rodrigues'in gelişine çektiği şut Cristian Titi'ye çarpıp kornere çıktı. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve takımımız soyunma odasına 1-0 geride gitti.

İkinci yarının da ilk tehlikesi Bursaspor'dan geldi. 47. dakikada Jires Kembo-Ekoko'nun ceza sahası yayının hemen dışından çektiği şut kaleci Fernando Muslera'da kaldı. Bu dakikadan sonra ise takımımız, Bursaspor'u sahada adeta ezdi. 55.dakikada Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda, top savunmadan sekip havalandı. Maicon'un kafayla indirdiği topta ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Tolga Ciğerci'nin gelişine çektiği şut Aziz Behich'e çarpıp kornere çıktı. 60.dakikada Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Younes Belhanda, Tolga Ciğerci ile paslaşarak kullandı. Topla tekrar buluşan Younes Belhanda, ortasını ön direkte bulunan Maicon'a yaptı, Maicon'un kafa vuruşuna kaleci Harun Tekin son anda müdahale etti. Pozisyonun devamında oluşan karambolde, Bursaspor'lular topu çizgiden çıkardı. 61.dakikada bu kez Garry Rodrigues ile gole çok yaklaştık. Younes Belhanda'nın sol kanattan yerden gönderdiği pasla ön direkte buluşan Garry Rodrigues'in çektiği şut az farkla dışarı çıktı. Takımımızda 63.dakikada Mariano ve Latovlevici çıktı, Feghouli ve Yasin oyuna girdi. 68.dakikada Serdar Aziz sarı kart gördü. 73.dakikada Fernando'nun pasında topla buluşan Rodrigues'in, şutunu kaleci son anda kornere çeldi. Golün habercisi olan bu pozisyonun ardından sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Younes Belhanda kullandı. Belhanda'nın ortasını kaleci Harun Tekin, yumruklayarak uzaklaştırdı ancak top ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda bulunan Sofiane Feghouli'ye geldi ve Feghouli enfes bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 1-1'e getirdi. Galibiyet golü için ataklarını sıklaştıran takımımız, 77.dakikada Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda Serdar Aziz'in kafa vuruşuyla gole yaklaştı. Aranan, beklenen gol 81.dakikada geldi. Yasin Öztekin'in sağ kanattan yaptığı ortayı Cristian Titi uzaklaştırmak istedi ancak top ceza sahası yayı içerisinde bulunan Tolga Ciğerci'ye geldi ve Tolga, enfes bir plase ile takımımızı 2-1 öne geçirdi. 84.dakikada takımımızda Rodrigues çıktı, Jason Denayer oyuna girdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve takımımız sahadan 2-1 galip ayrılarak puanını 16'ya yükseltti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0