Süper Lig | Aslan Sonradan Açıldı..

Süper Lig'de ilk 5 hafta sonunda kulüp tarihinin en iyi başlangıçlarından birisine imza atan Galatasaray, ligin 6.haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaştı. Süper Lig'de bu sezon ilk kez geriye düşen ve devreyi 1-0 geride tamamlayan Igor Tudor'un öğrencileri, karşılaşmanın son 15 dakikasında bulduğu gollerle 3 puana uzandı. Galatasaray'a galibiyeti getiren isim Sofiane Feghouli ve Tolga Ciğerci olurken, teknik direktör Igor Tudor'un maç içindeki hamleleri dikkat çekti.

Maç öncesi planında Bursaspor teknik direktörü Paul Le Guen'in orta alanda Galatasaray'ın kilit isimleri Belhanda ve Ndiaye'nin top kullanmalarına ve dripling yapmasını engellemek adına önlem aldığını gördük. Burada kazandığı topları ağır Galatasaray savunmasının arkasına Delarge, Kembo ve Stancu'yu kaçırarak gol bulmayı amaçlamıştı. Paul Le Guen'in bu planını çok iyi uyguladı Bursaspor, golü de yukarıdaki plana uygun şekilde buldular. Belhanda'nın her ne kadar beğenilmese de Galatasaray adına önemi bir kez daha görüldü. İlk 30 dakika boyunca temposuz oynayan takımda Belhanda topla buluşamadığı sürece Galatasaray'ın hücumda top dahi kullanmadığını gördük. Bu takımın bazı mecburiyetleri var, bunlardan biri Belhanda. Oyunda kalma zorunluluğu var Faslı oyuncunun.. Bursaspor'un sezon boyunca en büyük sıkıntısı kenardan gelen hücumlar ve duran toplar olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek ve bu durum doğrultusunda 30.dakikadan sonra Galatasaray kenarları daha etkin kullanmaya başladı. Latovlevici ve Mariano'nun Bursaspor'un kenarlarına dadanmaya başladıkları ve buradan hücum ettiği zaman Galatasaray hep pozisyon bulmaya başladı. Tolga Ciğerci'nin orta sahaya yardımı artması, Fernando'nun ikinci topları toplaması ile top Galatasaray'da kalmaya başladı. Oyunu kenarlardan yönlendirmeye devam etmesi ve Bursaspor'un zaafını ortaya çıkarmaya başladı.

İkinci yarıya da Galatasaray ilk yarıda bıraktığı gibi devam ederek başladı. Oyuncu değişikliklerine kadar Galatasaray iyi bir görüntü sergilemeye devam etti. Değişiklikler geldikten sonra 5 dakika kadar baskının kırıldığını gördük. Bunun başlıca sebebi hiç alışılmamış bir düzene fazlaca riskli şekilde geçişiydi. Değişiklikler skoru getirdi ancak bu doğru bir risk olduğu anlamına gelmez. Tudor, oyuncu değişikliğinde ilginç şekilde Mariano ve Latovlevici'yi oyundan alıp Yasin ve Feghouli'yi oyuna sürdü. Bu değişiklikte 3-4-3'e geçiş yaptı Galatasaray. Buradaki sorun Mariano değişikliğiydi. Garry Rodrigues'i sol kenarda wing bek olarak kullanmak kabul edilebilir. Lakin 3'lüye dönüp 3'lünün sağında Maicon gibi ağır bir stoper varken, sağ wing bek olarak kenar forvet olan Yasin yerine, temposu ve savunması gayet yeterli olan Mariano daha mantıklı geliyor kulağa.

Galatasaray'ın defoları elbette var. Mesela tempo yapmadan oynamayı bilmiyor Galatasaray. Yüksek tempoda oynaması gerekli.. Sivasspor maçından sonra başlayan kenarları etkin kullanma isteği, ortadan rakip savunmaları aşabileceği maçta dahi buralara yönlendiriyor oyunu. Hücum sete  döndüğünde Belhanda dışında (Feghouli'nin hazır olmadığını varsayarsak) ölü top atabilecek oyuncusu henüz yok. Galatasaray yoluna kayıpsız devam ediyor ancak çok iyi bir takım denemez henüz. Bu sebeple ileride oyununa farklı planlar eklemesi gerekiyor Igor Tudor'un..



MAÇIN ADAMI: SERDAR AZİZ
Serdar Aziz geçen sene geldiği dönem maliyeti ve sakatlık geçmişi sebebiyle haklı olarak eleştirildi ancak bu sezona harika girdi. Her maç üstüne koyarak devam ediyor. Bugün kötü oynayan Maicon'un birçok açığını kapattı. Savunmada bir pozisyon hariç hata yapmadı ve müthiş bir oyun oynadı. Galatasaray'ın bolca atak yediği ilk 30 dakikada savunmayı ayakta tutan isim olmayı başardı Serdar. Bugün maçın adamı olduğunu söylersek abartmış olmayız herhalde.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0