STSL | Hakemi de yendik!

Süper Lig'e muazzam bir başlangıç yapan Galatasaray, ligin 7.haftasında sahasında Karabükspor ile karşılaştı. 40bin taraftarı önünde baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Cimbom, rakibini ve hakemi Maicon(2) ve Feghouli'nin ayağından bulduğu gollerle 3-2 mağlup etti ve puanını 19'a yükseltti. Rakibimiz Karabükspor'un gollerini ise Yatabare ve Seleznyov attı.

Takımımız karşılaşmaya Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Linnes, Feghouli, Belhanda, Ndiaye, Rodrigues, Fernando, Gomis ilk 11'i ile çıktı. Karşılaşmada ilk şutumuz 10. dakikada geldi. Sağ kanattan Younes Belhanda'nın paslaşarak kullandığı köşe vuruşunda Sofiane Feghouli sağ çaprazda topla buluştu. Cezayirli yıldız, dar açıdan sert vurdu ancak savunmadan da seken top dışarı çıktı. 12.dakikada hızlı gelişen atağımızda Younes Belhanda'nın pasında Garry Rodrigues topla buluştu. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Garry Rodrigues sağına çekip vurdu ancak fakat savunmadan geri döndü. İstediğimiz gol 17. dakikada geldi. Garry Rodrigues'in şık ara pasında sol kanattan ceza sahasına giren Martin Linnes yerden sert ortaladı. Bafetimbi Gomis'ten önce kaleci Oleksandr Rybka topu tokatladı, dönen topa gelişine vuran Sofiane Feghouli topu ağlara gönderdi ve takımımızı 1-0 öne geçirdi. 19.dakikada orta alanda ahtapot lakaplı Fernando'nun kaptırdığı top sonrasında kontra atak şansı yakalayan Kardemir Karabükspor'da, Andre Poko'nun pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Gabriel Torje ceza sahasına girer girmez vurdu fakat kaptan Muslera gole izin vermedi. 22. dakikada fark 2'ye çıktı. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Younes Belhanda geçti. Belhanda'nın ortasında Maicon yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi. 27. dakikada Belhanda'nın hatalı pasında topla buluşan Gabriel Torje, pasını savunmanın arkasına sarkan Mustapha Yatabare'ye aktardı. Yatabere plase vuruşunda topu Muslera'nın sağından ağlara gönderdi. 34.dakikada Feghouli'nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Rodrigues, pas vermek isteyince net pozisyonu değerlendiremedi. 42.dakikada Belhanda'nın soldan getirdği topta, Fernando'nun ceza sahası dışından yerden sert vuruşu az farkla auta çıktı. İlk yarının sonunda 45.dakikada Belhanda'nın ceza sahasına ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Gomis pozisyonu değerlendiremedi. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve takımımız ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.


İkinci yarıda sahada rakibini ve TFF'nin tektikçi hakemini ezen bir Galatasaray vardı. 49.dakikada Linnes'in pasında ceza sahasında topla buluşan Feghouli ile yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan daha faydalanamadık. 59.dakikada Garry Rodrigues'in içeri gönderdiği topa Feghouli, bekletmeden vurdu ancak top kaleciden döndü. Pozisyonun devamında bu kez Belhanda ile etkili olan takımımız, istediği golü bulamadı. 62.dakikada sol kanattan Younes Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda koşuyu yapan Bafetimbi Gomis topu kafayla üstten auta gönderdi. 66.dakikada Garry Rodrigues ceza sahası dışından enfes bir vuruş yaptı ancak top direğe çarpıp auta çıktı. 73.dakikada Feghouli harika bir çalımla rakibini geçip ortasını yaptı, Gomis'in şutunda top kaleciden kornere çıktı. 74.dakikada yine Feghouli çalımlarla ceza sahasına girdi, sert vuruşunda top kaleciden döndü. 81.dakikada Rodrigues'in ceza sahası girişinden şutu kaleciden döndü ve dönen topta kaleci Feghouli'ye de engel oldu. 82.dakikada TFF'nin tetikçisi olan Alper Ulusoy bir penaltı uydurdu. Penaltıyı kullanan Seleznyov topu ağlara gönderdi ve skoru 2-2'ye getirdi. Pozisyona itirazlar sonrasında takımımızda Feghouli ve Fernando sarı kart gördü. 87.dakikada takımımız galibiyet golünü bulmak için Garry Rodrigues-Eren Derdiyok değişikliğine gitti. Karşılaşmanın son anlarında sahneye yine Maicon çıktı. Ceza sahası içinde üç kişi arasından topu çıkartan Bafetimbi Gomis, topu Younes Belhanda'ya kazandırdı. Belhanda'nın ortasında Sofiane Feghouli kafayla arka direğe aşırdı, o noktada bulunan Maicon Roque sağ ayağıyla çok sert vurup, topu ağlarla buluşturdu ve takımımızı 3-2 öne geçirdi! Gol sevincinde formasını çıkaran Maicon, sarı kart gördü. Takımımız 90+3. dakikada Feghouli-Denayer değişikliğine gitti. Karşılaşmada başka pozisyon olmayınca, takımımız Karabükspor ve tetikçi hakem Alper Ulusoy'u 3-2 mağlup etti. Galatasaray almış olduğu bu galibiyetle puanını 19'a yükseltti ve namağlup liderliğine devam etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0