STSL | Yes Maicon, yes party!

Süper Lig'de sezonun 7. haftasında Galatasaray ile Karabükspor, Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Son dakikalarda Maicon'un ayağından gelen golle Galatasaray maçı 3-2 kazandı ve yoluna devam etti. Galatasaray'ın diğer golleri Feghouli ve Maicon'dan gelirken, Karabükspor'un golleri ise Yatabare ve Seleznyov'dan geldi. Galatasaray bu galibiyet ile puanını 19'a çıkarıp liderliğini korudu. Karabükspor ise 5 puanla ligin 16.sırasında Milli Takım arasına giriş yaptı. Maç gelgitlere ve bolca kaçan pozisyonlara sahne oldu. Şimdi gelin hep birlikte maç içinde teknik detaylarda neler olduğuna birlikte bakalım.

Maç sonunda Galatasaray adına oluşan ortalama pozisyonlar
Galatasaray maça geçen haftadan 2 farklı isimle sahaya çıktı. Sakatlığı sonrası Tolga yerine Feghouli, Latovlevici yerine de Linnes ile başlamayı tercih etti Igor Tudor. Karabükspor'un sezon boyunca en zayıf karnı takım savunması olduğunu söyleyebilirdik. Galatasaray çok rahat şekilde ceza sahası içerisine girdi ancak burada futblcuların fazla bonkör davranmasından dolayı takımı bolca pozisyon harcarken gördük. Karabükspor'un içinden geçtiği bu sancılı dönemde Galatasaraylı futbolcuların özellikle 2 farklı üstünlüğü yakaladıktan sonra fazlaca bireysel hata yapmaya başladı ve bunlar Karabükspor tehlikesi olarak geri yansıdı. Bu durum Galatasaray için ileri de daha büyük sorun teşkil edebilir bu sebeple Igor Tudor'un bu konu hakkında oyuncularını uyarması gerekiyor. 

TOLGA CİĞERCİ'NİN YOKLUĞU VE OYUNA ETKİSİ
Tolga Ciğerci geçen sezon Galatasaray taraftarı tarafından en çok eleştirilen isimlerin başında geliyordu ancak bu sezon yeni yapılanma içinde öyle bir rol üstlendi ki şu an Galatasaray adına en önemli 2-3 oyuncudan biri haline geldi. Galatasaray bugün geçen haftalara göre iyi bir oyun oynamadı ve maçın hiçbir bölümünde net bir baskı kuramadı. Bunun başlıca sebebi Tolga Ciğerci'nin yokluğu.. Tolga, çok efektif bir oyuncu olmayabilir ama bu oyun planında büyük önem arz ediyor. Bu yoklukta yerine tercih edilen Feghouli, Tolga'nın yaptığı işleri yapamayacağı aşikardı. Bugün özelinde Galatasaray'ın sahipsiz topları toplayamaması ve bu sorun sebebiyle hücum devamlılığı sağlayamamasına yol açtı. Buün maçı izleyenlerin dikkatini mutlaka çekmiştir, Galatasaray bugün geliştirdiği tüm hücumlar 2.bölgede rakipten kazanılan topların hızlı şekilde 3.bölgeye aktarılarak oluştu. Oysa geçen haftalarda çoğu kez Galatasaray, hücumda yoğun bir baskı oluşturuyor ve oyunu rakip alana yıkarak oyunu çözüyordu. Tolga Ciğerci'nin sakatlığının Milli Takım arasına gelmesi Galatasaray ve Igor Tudor adına çok büyük bir şans gerçekten.

TUDOR'UN DEĞİŞEN TERCİHLERİ VE ETKİSİ
Tudor sezona Belhanda ve Ndiaye'yi 8 numara olarak kullanıyordu ancak Antalyaspor maçında gelen puan kaybından sonra Ndiaye 8 numaradan ziyade bir 6 numara olarak Fernando'nun yanında görev yapmaya başladı. Bu da hücumda 1 kişi eksik bir Galatasaray anlamına geliyor. Dikkat ettiyseniz artık Ndiaye ilk 3 haftada ceza sahası ve çevresinde pek çok bulunurken artık buralara nadir uğruyor. Bu tercih rakiplerin hızlı hücumlarına bir önlem almak adına ancak bu Galatasaray'ın golü bulmak için ekstra efor göstermesi gerektiği gerçeğini doğuruyor. Belhanda'dan savunma yükünü azaltıp, hücumda yalnız top kullanmasına sebebiyet vermeye başladı. Bunun ileride sıkıntı yaratabileceğini düşünüyorum. Çünkü rakipler Belhanda'ya markaj altında tuttuğunda (Çok iyi performans gösterdiği Bursaspor maçının ilk 30 dakikası gibi) Galatasaray'ın tüm hücum fonksiyonları durabilir. Özellikle iç sahada oynanan maçlarda Igor Tudor'un Belhanda ve Ndiaye'yi iki 8 numara gibi kullanmasından yanayım. 
SERDAR AZİZ VE YÜKSELEN PERFORMANSI
Serdar Aziz geldiği dönem maliyeti ve sakatlık geçmişiyle eleştirilerin odak noktası olmuştu ancak şu an oynadığı oyunla her şeyi unutturdu. 2-3 haftadır kusursuza yakın oyun oynuyor Serdar. Geçen hafta dökülen Maicon'un açıklarını da çok iyi kapattı. Bugün ise performansını devam ettirdi. Savunmada hiç hata yapmadı, kazanabileceği her topu kazandı ve topu oyuna çok iyi şekilde soktu. Sezon başında Maicon'un partneri Serdar olması gerektiğini yazmıştım. Mevcut stoper rotasyonunda Maicon'u en iyi tamamlayacak oyuncu Serdar. Diğer isimlere oranla daha çabuk ve poziyon bilgisi çok daha iyi. Sakatlık, kart cezası olmadığı sürece bu ikiliyi bozmak çok zor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0