Tudor hayaline kavuşuyor!

Igor Tudor, hayalindeki takıma bir adım uzakta! Galatasaray, son olarak Jason Denayer’i kadrosuna katarken teknik direktör Igor Tudor geçtiğimiz günlerde yapılan transfer zirvesinde başkan Dursun Özbek ve sportif direktör Cenk Ergün’e teşekkür etti.

Basında yer alan haberlere göre; geçtiğimiz günlerde Florya'da başkan Özbek ve sportif direktör Cenk Ergün'le biraraya gelen Tudor yapılan 8 transferin adrından Galatasaray takımının futboldaki her taktiği oynayabilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Hırvat teknik adam takımın omurgasını sıralayıp, Muslera - Maicon - Fernando ve Gomis hariç her futbolcunun farklı kapasitelerde oynayabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Tudor, birçok mevkiide oynayabilme özelliğine sahip üst düzey oyuncuların alındığına işaret ederken istediği son isimle birlikte hayal ettiği Galatasaray’ın oluşacağını belirtti.

Manchester City’den kiralanan Jason Denayer’e övgüler yağdıran Hırvat çalıştırıcı, “Denayer’in gelmesi ile üçlü defans sistemi ile her taktiği oynayabiliriz. Atletik, hava hakimiyeti olan, topu iyi kullanan bir oyuncu.. Denayer’i stoperin yanı sıra takımdaki duruma göre ön libero ve sağ bek olarak da kullanabiliriz.” ifadelerini kullandı. 

Hayalindeki takım için tek eksiğin, sol bek, sol açık ve orta sahada oynayabilen Asamoah olduğunu belirten Tudor kafasındaki planları da “Asamoah’ı da aldıktan sonra futbolda kaç taktik varsa uygulayabiliriz. 4-4-2, 4-3-3, 3-5-2, 3-4-3, 4-1-4-1... Aklınıza ne geliyorsa. Takımda birçok joker özelliği olan futbolcuya sahip olduk. Çok fonksiyonel takım kurduk. Maç içinde de taktik değiştirebiliriz. Asamoah da sol bekte, sol önde, orta sahada oynar. Bu takıma hemen adapte olacak, pas yüzdesi güçlü, atletik, dinamik oyunda etkili bir oyuncu.”  sözleriyle dile getirdi.

İşte Tudor'un büyük hayali ve bu sene Galatasaray için belirlediği jokerler;Mariano: Sağ bek, sağ açık.
Linnes: Sol bek, sağ bek
Denayer: Stoper, sol bek, sağ bek, önlibero
Tolga: Önlibero, merkez orta saha, sol kanat
NDiaye: Önlibero, merkez orta saha, forvet arkası
Belhanda: Forvet arkası, sağ kanat
Feghouli: Sağ kanat, sol kanat, forvet arkası
Rodrigues: Sol kanat, sağ kanat.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0