Şansal Büyüka: Aldıkları değil, attıkları mesele..

Milli ara öncesinde Süper Lig'e etkili bir giriş yapan ve 3'te 3 yaparak liderliğe kurulan Galatasaray'ın ortaya koyduğu performans hiç kuşkusuz taraflı tarafsız tüm spor basınından takdir aldı. Yayıncı kuruluşun duayen isimlerinden Şansal Büyüka, transfer döneminde Galatasaray'ın yaptıklarını Miliyet gazetesindeki köşesinde değerlendirdi. Şansal Büyüka'nın yazısının tamamı şu şekilde..

Galatasaray’ın yeni sezona fırtına gibi girişini ve keyif veren futbolunu hep “aldıkları” üstünden konuşuyoruz. Oysa Galatasaray’ın berbat geçen sezonların ardından iyi futbola, keyif veren futbola kesin dönüş yapmasında “aldıkları-attıkları-sattıkları” formülü yatıyor. Galatasaray elbette iyi transferler yaptı, isabetli transferler yaptı, son derece titiz davrandı. Ama en az bunun kadar önemlisi takım içinde arıza yaratan, sorun çıkaran adamları temizledi. Galatasaray bu radikal temizliği yapmasa, takımı bir kurt gibi kemiren futbolcuya dayalı düzenden, hocaya dayalı düzene asla geçemezdi. Tudor’un geçen sezonun ardından “Galatasaray’da ben hocalık değil, politika yaptım.” demesini daha unutmadık. Hollanda lobisinden takıma katılan De Jong’un, başkan Dursun Özbek’in de bulunduğu soyunma odasında ayak ayak üstüne atıp “Bir takımdan 20 oyuncu birden gitmeyeceğine göre, doğal olarak hoca gider.” demesi hala aklımızda.. Böyle daha neler var! Galatasaray’ı yönetenlerin “aldık-attık-sattık” formülü bu sezon çok iş yapacağa benziyor.

Galatasaray scout ekibinin başındaki Emre Utkucan’ın geçen yıl Tolga transferi yüzünden yemediği hakaret, yemediği küfür kalmadı. Cenk Ergün yönetimindeki scout ekibine geçen yıl küfür/kafir saydıranlar, bu sezon Tolga’yı izledikçe ne düşünüyorlar acaba? Şurası kesin: Galatasaray’da dünya liglerini, hatta ikinci liglerini avucunun içi gibi bilen ve çok iyi izleyen, araştıran bir scout ekibi var. 

Galatasaray’ın hocası Igor Tudor, başkan Dursun Özbek’le yaptığı görüşmede kendisine “milli maç arasından sonra vitesi arttıracağız” demiş. Bu kadar hızlı oynayan Galatasaray’da Tudor halen gaza basıyor. Adeta freni yok. Adam sanki futbolcu hazırlamıyor, pilot yetiştiriyor gibi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0