U17 Dünya Kupası'nda milli takıma 7 oyuncu..

6-28 Ekim tarihleri arasında Hindistan'da düzenlenecek olan FIFA U17 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan U17 Milli takımımızın turnuvaya katılacağı kadrosu açıklandı. Teknik direktör Mehmet Hacıoğlu tarafından belirlenen 24 kişilik kadroda Galatasaray'ın altın jenerasyonu olarak bilinen 2000 jenerasyonundan 7 oyuncu yer aldı.

U17 Milli takımımız hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız Mayıs ayında Hırvatistan'da düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde Macaristan'ı eleyip turnuvada son 4'e kalarak diğer yarı finalistler Almanya, İngiltere ve İspanya ile birlikte 6-28 Ekim 2017 tarihleri arasında Hindistan'da düzenlenecek U17 Dünya Kupası finallerine Avrupa kıtasından katılacak 5 ülkeden biri olmaya hak kazanmıştı. Genç oyuncularımız yarı finalde İngiltere'ye 2-1 yenilerek turnuvaya veda etmişti.

Hindistan'da düzenlenecek olan şampiyonada B Grubu'nda yer alacak olan takımımız grupta Paraguay, Mali ve Yeni Zelanda ile karşılaşacak. Teknik direktör Mehmet Hacıoğlu tarafından açıklanan 24 kişilik aday kadroya en çok oyuncu gönderen takım Galatasaray olurken, son dönemde altyapıda gösterdiği atılımla dikkat çeken Altınordu takımı 5 oyuncuyla ikinci sırada yer alıyor. Fenerbahçe - Beşiktaş ve Başakşehir altyapısından herhangi bir oyuncu yer almazken, Bursaspor ve Trabzonspor'dan da birer oyuncu kadroda bulunuyor.

U17 Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek olan 24 isim şu şekilde..
Abdussamed Karnuçu, Bekir Melih Gökçimen, Ozan Muhammed Kabak, Ramazan Emirhan Civelek, Recep Gül, Atalay Babacan, Yunus Akgün (Galatasaray) - Berke Özer, Ozan Can Oruç, Şahan Akyüz, Egehan Gök, Embiya Ayyıldız (Altınordu) - Eren Bilen, Sezer Taşkolu (Göztepe) - Kerem Atakan Kesgin (Bucaspor) - Sefa Akgün (Trabzonspor) - İsmail Çokçalış (Bursaspor) - Berk Çetin (Borussia Mönchengladbach) - Umut Güneş (Stuttgart) - Malik Karaahmet (Karlsruher) - Ahmed Kutucu (Schalke 04)

Öte yandan U17 milli takım kadrosunda yer alan isimler 15 Eylül Cuma günü Riva'da federasyona ait kamp merkezinde toplanarak Dünya Kupası hazırlıklarına start verecek. Genç milliler, 18 Eylül Pazartesi günü Katar'ın başkenti Doha'ya gidecek ve 2 hazırlık karşılaşması oynayacak. Ay-yıldızlılar, 25 Eylül Pazartesi günü Katar'dan ayrılarak grup maçlarının oynanacağı Hindistan'ın Mumbai kentine hareket edecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0