Mariano: Bu sene hepimizin hedefi şampiyon olmak

Sezon başında Sevilla'dan transfer ettiğimiz Mariano, beIN Sports'a açıklamalarda bulundu. Takımdaki herkesin hedefinin şampiyonluk olduğunu belirten başarılı futbolcu, derbideki altın kuralın birbirine yardım olduğunu da belirtti. Mariano'nun açıklamaları şu şekilde..

HAZIRLIK KAMPINDAYKEN GALATASARAY'DAN TEKLİF GELDİ
Sevilla'da hazırlık kampındayken Galatasaray'dan teklif geldi. Ondan sonra ailemle konuştum. Kendi düşüncem de zaten Galatasaray'a gelmek yönündeydi ama tabi ki bağlı olduğum bir kulüp olduğu için Sevilla'yla da oturup konuştuk. İki taraf için de bu şekilde hareket etmenin daha olumlu olabileceğini düşündük ve ondan sonra transferim gerçekleşti.  

Galatasaray'ı tercih ettim çünkü benim için, kariyerim için çok önemli bir adım olacaktı. Galatasaray'ın tarihine, mazisine bakıldığında ne kadar önemli bir kulüp olduğunu anlıyorsunuz. O yüzden benim de buraya gelmemi, Galatasaray'ı seçmemi motive eden en önemli sebeplerden bir tanesi Galatasaray'ın tarihi. Devamlı kazanmak isteyen ve devamlı kazanan bir takım olması... Bunlar hep bir araya gelince kariyerimde önemli bir adım olarak düşündüm burasını. 

EN ÖNEMLİ UNSUR KAZANMAK İSTEYEN BİR TAKIM
Yeni kurulan bir takımız. Birçok yeni oyuncu var bakıldığı zaman. Ve böyle bir takımın tabi ki çok iyi bir başlangıç yapması her zaman da mümkün olmayabilir. Oyuncuların birbirlerine alışması, birbirleriyle oynamaya çalışması zor bir şeydir.  Ama bence bizim iyi bir başlangıç yapmamızın en önemli sebebi tabiri caizse bu sırrın en önemli unsuru kazanmak isteyen bir takım, bu karaktere sahip bir takım. Aramıza katılmış bütün yeni arkadaşlarımız bu karakterde. Herkesin mücadele seviyesi en yüksek ve buraya kazanmak için gelmişler. Kazanmak isteyen insanlar hep bir araya toplanınca ister istemez böyle bir performans ortaya çıkıyor. 

GARRY RODİRGUES İLE UYUMUMUZ ÇOK ÖNEMLİ 
Tabi ki Garry Rodrigues ile uyumumuz çok  önemli. Hem kendimiz için hem de Galatasaray'ın başarısı için çok çok önemli. Bence Garry çok önemli bir oyuncu, çok büyük bir oyuncu ve bana da mutlaka çok yardımı oluyor saha içinde. En önemli avantajlardan bir tanesi kendisinin Portekizce konuşması devamlı saha içinde rahat bir şekilde anlaşabiliyoruz. Diğer taraftan çok hareketli bir oyuncu. Defans arkasına koşular yapmayı seven bir oyuncu. Bu tip bir oyuncuyla oynadığınız zaman ister istemez size de alan açılıyor ve o da beni rahatlatıyor. O yüzden genel anlamda uyumumuz iyi. Bu da takımın performansına yansıyor. 

TÜRKİYE LİGİ'NDE ÇOK İYİ TAKIMLAR VAR
Bakıldığı zaman Türkiye Ligi'nde çok kısa bir süredir oynuyorum. Tabi ki çok sağlıklı anlamda, çok geniş bilgilerle Türkiye Ligi ve İspanya Ligi arasında bir değerlendirme yapamam. Ama ilk intiba anlamında hepimizin de bildiği gibi İspanya Ligi çok kaliteli bir lig. Rekabet seviyesi çok yüksek bir lig. Teknik anlamda çok yüksek bir lig. Türkiye Ligi'ne bakıldığı zaman, Türkiye Ligi'nde de çok iyi takımlar var. Şampiyonluk anlamında, yukarısı için mücadele edecek takımlar biraz belli gibi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş bunları sayabiliriz. Ama Türkiye Ligi de bence gelişen, büyüyen bir lig. Çünkü takımlara bakıldığında çok önemli oyuncular var. Önemli oyuncular oynuyor takımlarda. O yüzden mutlaka Türkiye Ligi'nin seviyesi de her geçen gün daha da artacaktır. 

MUTLAKA BİRBİRİNİZİ TANIMANIZ GEREKİYOR
Defans hattı çok önemli bir hat ve orada birçok oyuncunun yeni olması, ilk defa beraber oynuyor olması çok kolay bir şey değil. Belli bir sürece ihtiyacınız var ama tabi antrenmanlarda da buna hep çalışıyoruz, bu konu üzerine gidiyoruz. Her geçen antrenman, her geçen maç mutlaka birbirimize daha da çok alışıyoruz. İlk başlarda kolay olmuyor. Mutlaka birbirinizi tanımanız gerekiyor. Ama demin de söylediğim gibi her geçen gün bu daha da iyiye gidiyor. 

MUSLERA İLE OYNADIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM
Muslera ile ilgili en ufak kötü bir şey söyleyemem. Bütün aklıma gelen şeyler hep olumlu, hep pozitif, hep güzel şeyler. Bize burada inanılmaz yardımcı oluyor. Dil anlamında Portekizce'yi de konuşabildiği için özellikle bize çok yardımcı oluyor özel hayatımızda. Zaten kaleciği için bir şey söylenemez, mükemmel bir kaleci. Uruguay Milli Takımı'ndan bildiğim bir oyuncu. O yüzden onla oynadığım için çok mutluyum.  Demin de söylediği gibi hem saha içinde mükemmel bir kaleci aynı zamanda saha dışında da mükemmel bir insan. Zaten siz Türkler benden daha iyi biliyorsunuz. Herkes onu çok seviyor.

BÜYÜK TAKIM HOCALARI BİRBİRLERİNE BENZİYORLAR
Aslında bakıldığı zaman büyük takım hocaları üç aşağı beş yukarı birbirlerine benziyorlar. Hep kazanmak istiyorlar, hep amaç kazanmak üzerine kurulu. Sevilla'da oynarken de ben bunları yaşadım. Şu anda Paris Saint-German'in hocası mesela daha önce çalıştığımız bir hoca. Yani hep kazanmayı isteyen hocalar. Tudor'a bakıldığı zaman o da aynı şekilde devamlı rekabeti seven, devamlı daha iyiyi hedefleyen, her oyuncusunda daha fazla bir şeyler almak için elinde geleni yapmaya çalışan bir görüntüsü var. O yüzden hedef tabi ki onunla beraber en iyi şekilde devam edip, sonunda mutlu sona ulaşabilmek.


TAKIM İÇİNDEKİ ARKADAŞLIK ORTAMI ÇOK ÖNEMLİ
Başarılı olmak istiyorsanız mutlaka takım içindeki arkadaşlık ortamı çok önemli. Bizim de bunu en iyi şekilde sağladığımızı düşünüyorum. Yeni katılan çok arkadaşımız var. Eskiden beri burada oynayan arkadaşlarımız var. Onların beraber uyumu çok önemli. Çok iyi de gidiyoruz o anlamda. Diğer taraftan bence buradaki altın kelime saygı. Saha içinde de saha dışında da devamlı birbirimize saygılı bir biçimde davranıyoruz. O yüzden böyle olunca da ister istemez bu saha içindeki performansımıza da yansıyor. Diğer taraftan kramponsuz gol sevincine gelince ben genelde oyundan çıkınca kramponlarımı çıkarmayı seviyorum, ayaklarımı biraz daha rahatlatabilmek için. O anda da gol oldu. Tabi ki önemli olan golün gelmesiydi. Artık orada kramponlu da olsam kramponsuz da olsam koşmam gerekiyordu ve bir anda o şekilde koştum. 

BU SENE HEPİMİZİN HEDEFİ ŞAMPİYON OLMAK
Bizim için aslında puan farkından bağımsız olarak en önemlisi şampiyon olmak. Hocasıyla, oyuncusuyla, çalışanıyla bu sene hepimizin hedefi şampiyon olmak. O yüzden sezon sonunda şampiyon olduktan sonra 10 puan farkla şampiyon olmak veya 1 puan farkla şampiyon olmak arasında çok da bir fark yok aslında. Maç maç bakıyoruz. Her maça özel hazırlanıyoruz. Ve sonuçta şampiyon olmak istiyorsanız mutlaka diğer takımlardan daha iyi olmanız gerekiyor. Bizim de yapmamız gereken bu. Her zaman odaklandığımız da bu. En iyi şekilde çalışarak, her maça en iyi şekilde hazırlanarak sezon sonunda mutlu sona ulaşmak istiyoruz. 

BENCE DERBİDE ALTIN KURAL MUTLAKA BİRBİRİNE YARDIM
Aslında hazırlık anlamında diğer maçlara hazırlanmamla, Fenerbahçe maçına hazırlanmam arasında en ufak bir fark yok. Çünkü her oynadığım maça en iyi şekilde hazırlanmayı seven bir oyuncuyum. O yüzden bu maç için en özel yaptığım, ekstra yaptığım bir şey yok. Tabi ki bu bir derbi, çok önemli. Kulübümüz, camiamız, taraftarımız ve bizler için çok önemli. Mutlaka maç başladığı anda, taraftarlarımızın da desteğiyle ortam farklı bir maç havasına bürünecek. Onu çok iyi biliyorum ama hazırlık anlamında demin de belirttiğim gibi bu zamana kadar maçlara nasıl hazırlandıysam yine aynı şekilde bu maça da öyle hazırlanıyorum.

Sadece Muslera ve Selçuk değil, kulüpte kiminle konuşsanız derbiyle ilgili gerekli bilgileri alabiliyorsunuz. Çok önemli olduğunu mutlaka hepimizi biliyoruz. Sonuçta bir derbi. Umarım pazar günü taraftarlarımıza güzel bir derbi yaşatırız. Umarım Pazar günü taraftarlarımıza unutamayacakları bir derbi yaşatırız olumlu anlamda. Ve tabi ki de hedefimiz kazanmak. Çalışmalarımıza bu yönde ilerliyoruz, bu yönde odaklanmış durumdayız. Pazar gününe kadar en iyi şekilde hazırlanıp, en iyi şekilde çalışıp ondan sonra çıkıp sahada bu doğrultuda bir performans göstermek istiyoruz. Umarım kazanan taraf da biz oluruz.

Bence derbide altın kural mutlaka birbirine yardım. Yani kendi takımımızı ele alırsak; eğer biz her zaman yaptığımız gibi birbirimize en iyi şekilde yardım edersek, birbirimiz için koşarsak ve daha önceki yaptığımız maçlardan biraz daha fazlasını bu konuda gösterirsek bence bu maçı alabiliriz.

UMARIM GOL ATARIM, ONDAN SONRA HERKES GÖRÜR
Gomis devamlı gol attığı için ister istemez o gol sevincine alışık. Nasıl sevineceğini biliyor, kendine özgü bir sevinç tarzı oluşturmuş. Ben şimdi pek gol atmadığım için, gol atmam da birazcık zor olduğu için şu an gol sevinciyle ilgili size bir şey söyleyemeyeceğim. O anda bir şey gelişecektir mutlaka. Umarım gol atarım, ondan sonra herkes görür.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0