ÖZEL | Erman Kunter: Takımın durumunu şu an görüyoruz

Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Erman Kunter düzenlenen medya gününde sitemize özel açıklamalarda bulundu. Hazırlık sürecini ve takımın durumunu anlatan Kunter, genç yıldızımız Ege Arar ve rookie transferlerimiz T.J. Cline ile Rakeem Christmas hakkında da açıklamalarda bulundu. Kunter'in sözleri şu şekilde...

Daha önce yaptığımız röpotajda Bormio'daki kampın daha çok fiziksel yüklemeye yönelik oldğunu, Fransa'da taktik teknik çalışmaların olacağını söylemiştiniz. Oradaki hazırlık turnuvasında da şampiyon olduk. Fransa kampını anlatır mısınız biraz.
Bormio'daki en büyük sıkıntımız, oradaki kampın başı çok iyi geçti. Fakat daha sonra elimizde olmayan sebeplerden bir tanesi, Hardy'i kampa dahil edemedik. Kampın son iki günü geldi ve hazır değildi. Arkasından Bormio kampının sonunda Summers'ın dizinde sorun oldu. Tabi korkuyorsunuz hazırlık döneminde böyle şeyler olduğunda. Onu Fransa'ya da götürmedik zaten. 

Fransa'da ise Scotty'nin topuk dikeni denilen, tedavisi çok zor olan bir sakatlığı oldu. Bir türlü tam takım olamadık. Baktığın zaman Bormio'da bazı şeyleri yerine koyduk. Fransa'da ise özellikle Strasbourg maçında iyi oynadık. Bu tabi bize biraz moral verdi. Fakat Hopson'ın sakatlığı tahminimizden uzun sürdü. DaJuan da tam hazır değildi. Hardy tabi tam hazır olmadığı için hazırlık maçlarının ardından ufak ağrıları oldu. Rakeem çok tecrübesizdi. Biz açıkçası ana tabloyu tam olarak bugünlerde görmeye başladık. Bu bizim için dezavantaj. 

Sizin de söylediğiniz gibi hazırlık döneminde hiç tam kadro olamadık. Sadece TÜBAD'taki Olympiacos maçında belki.
Orada biraz denedik açıkçası. Denediğimiz kısım iyidir zaten. O maçın skoruna baktığımızda 7-8 sayı öndeydik. Ama Hopson sakatlıktan geldiği için onu riske edemedik. 10-12 dakika oynattık onu. Hazırlık maçını kazanmak bir moral veriyor, taraftarın da morali yerine geliyor. Onlar da keyif alıyorlar. Bu önemli ama bir taraftan da hazırlık maçlarını kazandığınızda bir şey kazanmış olmuyorsunuz. Hazırlık maçlarının tamamını kazanıp lig başladığında kaybederseniz daha kötü. 

Kadroda şu an bir oyunculuk bir eksiğimiz var. Bunu genç birisiyle değerlendireceğinizi söylemiştiniz. Sezon başlamak üzere ama henüz bir transfer olmadı. Bu hamleyi sezon içinde görebilir miyiz yoksa altyapıdan mı olacak bu isim.
Altyapıdan oyuncular var, bir oyuncuyla daha ilgileniyoruz ama onun işlemleri henüz bitmedi. Zaten Türkiye'deki genç oyuncu yelpazesinin çok geniş olmadığını hepimiz biliyoruz. Bizi yukarıya taşıyacak, seviyemizi yükseltecek genç oyuncu şu anda yok. Eğer varsa söylesinler, hemen talip olabiliriz. Piyasanın durumu belli, o yüzden şu an için bekleyeceğiz. Oyuncu almak için almak gibi bir düşüncemiz yok.

Takımımızda Ege, Serkan gibi genç oyuncular var. Hazırlık dönemi boyunca bu isimlerin gelişimleri nasıl oldu?
Ege'de bir gelişim var. Fakat tabi daha öncesinde çok az süre almış. Maç eksiği vardı. Onları kapattı. Genç oyuncuların hepsinde oyunlarını etkileyen inişli-çıkışlı grafikler oluyor. Ondan çok şey beklediğimizin farkında. Hazırlık döneminde 18-20 dakika aldığı maçlar oldu. Tabi bu durum onu biraz baskı altına aldı. O daha iyi şeyler yapmak istiyor. Halbuki bu yaptıklarını korusa, bir sonraki aşamada daha iyi şeyler yapacak ama o hepsini birden yapmak istiyor. Bu da zaman zaman oyununda iniş-çıkış olmasına sebep oluyor.

Az önce T.J. Cline'ın çok sempatik olduğunu gördük. Hem onun hem de Rakeem'in uyum süreci nasıl oldu?
Şu anlık her şey yolunda. Ben genelde rookie oyuncu aldığım zaman ilk baktığım karakter yapıları olur. Uyum sorunu yaşar mı, yaşamaz mı diye bakarım. İkisinden de memnunum. Zaman zaman inişler çıkışlar var ama beklediğimiz şeyler bunlar. Rakeem'in ilk iki maçta faul sorunu olmuşutu ama sonrasında toparladı hemen. İkisi de zeki oyuncular.

TÜBAD'taki maçta Gaziantep Basketbol'a yenilmiştik. Haftasonu da onlarla oynayacağız.
Önemli olan bu maç zaten. Bütün gücümüzle bu maça hazırlanıyoruz. Bizim gibi takımların kazanarak başlaması çok önemli. Mücadeleyi sonuna kadar bırakmayacağız.

***
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Röportaj: Can Bedel
Düzenleme: Mehmet Beygirci

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0