ÖZEL | Recep Şen: Zamana ihtiyacımız var

Galatasaray Odeabank'ın yardımcı antrenörü Recep Şen sitemize özel açıklamalarda bulundu. Takımın şu anki durumundan memnun olmadıklarını belirten Recep Şen, zamana ihtiyaçları olduğunu da belirtti. Recep Şen'in açıklamaları şu şekilde..

Geçmişte Oktay Mahmuti'nin de yardımcılığını yapmıştınız, bugün Erman Kunter'in yardımcısınız, geri dönüşünüz hakkında neler düşünüyorsunuz? İki dönem arasındaki farkla ilgili neler dersiniz?
Oktay Mahmuti dönemi Galatasaray'da keyifle çalıştığım bir dönemdi. Umarım bu dönem de öyle olacak. Oktay Mahmuti ile çok güzel şekilde çalıştık, güzel şeyler yaptık. İnşallah Erman Kunter ile de güzel şeylere imza atarız.

Oktay Mahmuti döneminde dediğiniz gibi güzel işler yaptınız. CSKA Moskova gibi çok önemli zaferler vardı. Bu dönemde de böyle önemli zaferler görebilir miyiz? 
Olabilir tabi ama bu yavaş yavaş olan bir şey. Kim çalışırsa çalışsın herkesin zamana ihtiyacı var. Takımın kimyası iyi olduğu sürece Galatasaray, seyircisiyle, büyüklüğüyle herkesi dize getirebilecek bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Yeter ki zaman bizim aleyhimize değil de lehimize işlesin.

Takımın şu anki durumundan memnun musunuz?
Şu anda çok memnun olduğumuzu söyleyemeyiz. Büyük ihtimalle Erman Kunter de aynı şeyi söylüyordur. Yeni bir takım, yeni bir kimya yaratmak gerekiyor bu takımla ilgili, doğru bir kimya yaratmak gerekiyor. 8-9 tane yeni arkadaşlık kurabilmek, bunların arasında iyi iletişim kurdulabilmek, sahanın içinde iyi iletişim kurdulabilmek zaman gerektiren bir şey. Bu zamanı en çabuk şekilde kullanmamız lazım, en doğru şekilde kullanmamız lazım. İnşallah doğru bir takım yaratırız, seyreden herkes Galatasaray basketbolundan keyif alır.

Erman Kunter'den teklif geldiğinde neler hissetiniz, o dönemi biraz anlatabilir misiniz?
Erman Kunter'den teklif geldiğinde tabi ki çok mutlu oldum. Hem burada oynamış bir oyuncu olarak, hem yıllarca çalışmış biri olarak hem de bir Galatasaraylı olarak benim için Galatasaray her zaman önemli bir yer. Teklif geldiğinde burada çalışmaktan gurur duyacağımı, keyif alacağımı söyledim. Zaten gerisinde de çok önemli bir şey olmadı.

Takımda sizi en çok heyecalandıran oyuncu kim?
Beni en çok heyecanlandıran oyuncu zamana ihtiyacı olan Rakeem Christmas, inşallah yanılmam. Tabi her rookie oyuncunun geçirdiği evreleri o da geçirecek. İnşallah en çabuk, en doğru şekilde geçirir bu evreleri. Çünkü hem ihtiyacımız olan oyuncu, hem de Avrupa'da çok iyi bir oyuncu olacağını düşünüyorum.

Scotty Hopson ile Anadolu Efes'te de birlikte çalışmıştınız. Onun için neler söylersiniz? 
Hopson hücum zenginliği olan bir oyuncu, atletik bir oyuncu ve kendi sayısını üretebilen bir oyuncu. Geliştirmesi gereken yerler var ama bu çok da kolay bir şey değil. Bizim takıma hücumsal olarak çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Atletizmden dolayı taraftarın da sevebileceği, hoşlanabileceği bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Keyifli bir oyuncu aslında. Tabi müdafaaya da katkılar vermesi gerektiğini düşünüyoruz, beklentimiz o şekilde. Atletik, Galatasaray için hücum yükünü kaldırabilecek oyunculardan bir tanesi.

Son olarak taraftara mesajınız nedir? 
Hangi branşta olursa olsun taraftarsız bir Galatasaray hiçbir tadı tuzu olmayan bir takım. Taraftar bu işin en büyük parçası, en büyük motivasyon kaynağı. Eğer taraftar Galatasaray'ı desteklerse çok büyük işler yapabilir. Onun için de taraftarın da sabrına ihtiyacı var Galatasaray Basketbol takımının şu anda. Bizi desteklesinler, sabretsinler mutlaka iyi şeyler olacak diye düşünüyorum.

***
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Röportaj: Can Bedel
Düzenleme: Can Bedel

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0