Richard Hendrix: Biraz zamana ihtiyaç duymamız çok doğal..

Galatasaray Odeabank'ın yeni transferlerinden Richard Hendrix, geçtiğimiz günlerde Red Bull Türkiye'den Cem Pekdoğru'nun sorularını cevapladı. Yeni bir takım oluşturduklarını ve kadroda genç oyuncuların bulunduğuna değinen Amerikalı pivot, takım olarak zamana ihtiyaçları olmasının son derece normal olduğunu belirtti. Richard Hendrix'in açıklamaları şu şekilde..

ZAMANA İHTİYAÇ DUYMAMIZ ÇOK DOĞAL
Bence hâlâ gelişime açık bir kadroyuz. Şu anda da bunun için çalışıyoruz, daha iyiye gitmenin yollarını arıyoruz. Bazen ana resimde bu kadar çok yeni oyuncu varsa, işlerin rayına oturması zaman alır. Burada da tamamen farklı hayatlardan gelmiş, farklı birer hikâyeyi ardında bırakmış genç oyuncular var. Biraz zamana ihtiyaç duymamız çok doğal. Hedeflerimizi başaracak noktaya gelmek için çalışmaya devam etmeliyiz.

GENÇ OYUNCULARIN OLMASI HER ZAMAN İYİDİR
Etrafta genç oyuncuların olması her zaman iyi bir şeydir. Genç bir kadroya sahip olmanın değerini yadsıyamam. Yaşı daha büyük oyunculardan alamayacağınız türden bir enerjiyi ve tutkuyu getirirler sahaya. Umuyorum ki tüm parçalar yerine olması gerektiği gibi oturur, genç oyuncular aralarında iyi bir uyum sağlarlar ve takıma katkı yaparlar.

DOĞRU KOÇA RASTLARSANIZ, YAPABİLECEKLERİNİZİN SINIRI YOK
Gençlik bence işte bu yüzden değerli. Eğer doğru koça rastlarsanız, yapabileceklerinizin sınırı yok. Benim 23 yaşındayken Koç Blatt’le karşılaşmam gibi... O yaştaki bir oyuncuya, Maccabi gibi bir organizasyonda, Euroleague finaline yürüyen bir takımın yolculuğunda önemli bir rol bahşedecek kadar açık bir koçtu. Ona bu fırsat için minnettarım. Benim için onun çevresinde olmak inanılmaz bir duyguydu. Basketbol hayatımda ilk kez gerçekten ama gerçekten iyi bir koçla çalıştığımın farkına varmıştım. Onun takımda işleri nasıl yönettiğini, her oyuncudan maksimum verimi almayı nasıl başardığını görmek zihin açıcıydı. Zaten özgeçmişi benim yerime her şeyi söylüyor ama ben onun ustalığını daha 2010 yılında görmüştüm. O günden bu yana yaptıklarıyla hem Avrupa’da hem de Amerika’da daha fazla hayran kazandı. Artık herkes, yaptığı işte ne kadar iyi olduğunu biliyor.

BAŞKA BİR TAKIMIN KOÇUNU ÖVMEKTEN NEFRET EDİYORUM AMA
Birkaç hafta önce Darüşşafaka Basketbol ile yaptığımız hazırlık maçında David Blatt'le görüştüm. Gerçekten her zaman çok hazırlıklı, çok disiplinli ve çok çalışkan biridir. Oyuncularıyla nasıl iletişim kuracağını bilir, onlara değer verdiğini gösterir. Başka bir takımın koçunu bu kadar övmekten nefret ediyorum ama itiraf etmeliyim ki onunla geçirdiğim iki yıl, çok özel iki yıldı.

O SEVİYEYE ÇIKABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM
Lokomativ Kuban ile yakaladıkları başarıyı burada da yakalayabiliriz. O başarıyı tekrarlamayı çok isterim. Benim için bir rüyayı gerçekleştirmek anlamına gelir bu.  Profesyonel kariyerim boyunca hedefim her zaman bu olmuştur: yeni bir şampiyonluk kazanmak. Kuban’da gerçekten büyülü bir sezon geçirmiştik. Takıma sezon ortasında katılmıştım ve o yolun sonunun şampiyonluğa ve dolayısıyla Euroleague biletine çıkması harikaydı. Doğrusu, buraya imza atmak için geldiğimde de gözümde o anlar canlandı. Kadroya eklenen yeni oyuncuların haberini aldıkça, burada da o takımdakilerle boy ölçüşebilecek yeteneklerin bir araya geldiğini ve o seviyeye çıkabileceğimizi düşünmeye başladım. Neler olacak, göreceğiz.
CHUCK DAVİS VE ERWİN DUDLEY İLE GÖRÜŞÜYORUM
Chuck Davis ile buraya gelmeden önce birkaç kez mesajlaştık. Bana şans diledi, Türkiye’deki deneyimlerini anlattı ve buradaki basketbol ortamına nasıl yaklaşmam gerektiği konusunda tavsiyeler verdi. Chuck’la Alabama Üniversitesi günlerine uzanan bir arkadaşlığımız var, bir sezon birlikte oynamıştık. Biz gelmeden önce kampüsten ayrılan Erwin Dudley ile de hâlâ görüşürüz."dedi.

MICHAEL ANSLEY'İ TANIYORUM
Daha önce Türkiye'de forma giymiş Alabama mezunları Dudley, Chuck dışında Michael Ansley'nin sorulması üzerine Amerikalı oyuncu, "Tabii ki! O da bizim okuldan mezundu ve çok büyük bir oyuncuydu. İşin garibi, bundan 4-5 yıl kadar önce, Alabama’dan bir başka arkadaşımla görüştüğümüzde bana Ansley’nin hâlâ basketbol oynadığını söyledi. Bir hazırlık maçı için Polonya’ya gitmişler ve orada karşısına kırklı yaşlarındaki Ansley çıktığında ne yapacağını bilememiş. Daha ben çocukken, NBA’de tutunmaya çalışan bir oyuncuydu." sözlerini söyledi.

CHARLES BARKLEY, BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR FİGÜR
Charles Barkley'in ulaştığı başarılara büyük bir saygı duyuyorum. Kesinlikle bu oyunu oynamış en iyi oyunculardan biri, inanılmaz bir yetenek! Seninle aynı eyaletten birinin çıkıp da böyle şeyler başarması sana bir tür gurur veriyor. Barkley, benim için bu açıdan çok önemli bir figürdü. Ezelî rakibimiz olan Auburn Üniversitesi’nde oynamış olsa da, tartışmasız olarak bizim eyaletten çıkan en iyi oyuncu olduğunu belirtmeliyim."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0