Maça Doğru | Darüşşafaka Basket - Galatasaray Odeabank

Yenilenen kadrosuyla tekrardan başarılı günlerine dönmeyi hedefleyen Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ikinci haftasında Darüşşafaka'ya konuk olacak. Yenilmez Armada, bu sezon ligin ilk maçında Gaziantep Basketbol'u evinde 82-52 mağlup etmişti. Karşılaşmada Scotty Hopson 20 sayıyla en skorer oyuncu olmuştu.

15 Ekim Pazar günü saat 15.15 Volkswagen Arena'da oynanacak karşılaşma NTV Spor'dan naklen yayınlanacak. Karşılaşmanın hakemleri; Erşan Kartal, Alper Özgök ve Kerem Baki olacak.

Rakibimizi Tanıyalım: Darüşşafaka
Geçen sezondan sonra Fenerbahçe Doğuş ile birleşen Darüşşafaka, geçen seneye göre kadrosunu neredeyse tamamen yeniledi. David Blatt önderliğinde 7Days EuroCup ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde zirveyi hedefleyen Darüşşafaka, kadrosundan önemli isimler kaybetse de Will Cummings, Howard Sant Roos ve James Bell gibi isimleri kadrosuna katarak kadro kalitesini korudu.

LİG'E YENİLGİYLE, EUROCUP'A GALİBİYETLE BAŞLADILAR
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Tofaş ile karşılaşan Darüşşafaka, hiç öne geçemediği maçta 97 sayı yiyerek rakibine boyun eğmişti. Son oynadığı maç olan EuroCup'ta ise gene deplasmanda karşılaştığı Fransa temsilcisi Paris-Levallois'i kötü başladığı maçta 64-69 mağlup etti. Karşılaşmada Scottie Wilbekin ve JaJuan Johnson 13 sayıyla takımın en skorerleri olurken, Howard Sant Roos 12 sayı - 4 ribaund - 3 asist ile maçı tamamladı.
  • Tofaş 97-81 Darüşşafaka
  • Paris Levallois 64-69 Darüşşafaka
TEHLİKELİ İKİLİ: WILBEKIN & SANT ROOS 
İlk iki resmi maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 13,5 sayı - 4,5 asist ortalaması ile oynayan Scottie Wilbekin ve maç başına 12 sayı sayı - 5 ribaund - 3,5 asist ortalaması yakalayan Howard Sant Roos oldu. 

SON KARŞILAŞMALAR
Bugüne kadar Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 44 kez karşılaşan iki takımda galibiyet üstünlüğü Galatasaray Odeabank'da. 44 karşılaşmanın 25'ini Galatasaray Odeabank kazanırken, 19 maç Darüşşafaka'nın galibiyeti ile sonuçlandı.

Geçen sene 2 lig ve 1 Türkiye Kupası mücadelesinde karşı karşıya gelen iki takımda Darüşşafaka, iki maçı kazanarak üstünlük sağlamıştı.
  • Galatasaray Odeabank 72-87 Darüşşafaka
  • Darüşşafaka 78-69 Galatasaray Odeabank
  • Galatasaray Odeabank 77-71 Darüşşafaka
Darüşşafaka'nın güncel kadrosu şu şekilde: Will Cummings, Kartal Özmızrak, Scottie Wilbekin, Okben Ulubay, Furkan Aldemir, Oğuz Savaş, Emircan Koşut, Mert Akay, Doğuş Özdemiroğlu, Muhammed Baygül, Howard Sant Roos, James Bell, Micheal Eric, Stanton Kidd, JaJuan Johnson.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0