STSL | Nerede kalmıştık?

Süper Lig'e muazzam bir başlangıç yapan Galatasaray, ligin 8.haftasında deplasmanda Konyaspor ile karşılaştı. Ev sahibi takımın taraftarının bulunmadığı ve sadece Galatasaray taraftarının bulunduğu maçta, iyi bir oyun ortaya koyan Galatasaray, rakibini Bafetimbi Gomis'in ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti ve puanını 22'a yükseltti. Ligin ilk haftasından beri liderliği kimseye bırakmayan takımımız, en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 6'ya çıkarttı. 

Karşılaşmaya 11 yabancı futbolcuyla çıkarak, Süper Lig tarihine geçen Galatasaray'ın ilk 11'i şu şekildeydi; Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Latovlevici, Feghouli, Belhanda, Ndiaye, Rodrigues, Fernando, Gomis. Son derece durağan, temposuz geçen ilk yarıda, ilk tehlike evsahibi Konyaspor'dan geldi. Karşılaşmanın 4.dakikasında sağ kanattan gelişen Atiker Konyaspor atağında Moryke Fofana ceza sahasına ortaladı fakat savunmada Maicon Roque son anda ayak koyuyor ve topu kornere gönderdi. 24.dakikada takımımızda Badou Ndiaye sarı kart gördü. 25.dakikada  Latovlevici'nin içeriye doğru gönderdiği topu, Gomis indirdi. Garry Rodrigues gelişine vurdu ancak farklı şekilde dışarıya çıktı. 32.dakikasında takımımızdan erken bir değişiklik geldi ve Garry Rodrigues yerine Selçuk İnan oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın 35.dakikasında ilk yarının tek heyecan veren pozisyonu yaşandı. Bafetimbi Gomis'ten aldığı pas sonrasında Sofiane Feghouli ceza sahası dışından harika vurdu ancak Serkan Kırıntılı köşeden son anda dokunarak parmaklarının ucuyla kornere gönderdi. İlk yarının sonunda 44.dakikada ev sahibi ekip etkili geldi. Fofana arka direğe doğru ortaladı, Eze bomboş pozisyondaydı ancak Maicon son anda araya girerek kornere gönderdi ve önemli bir tehlikeyi önledi. Temposuz geçen ilk yarıda başka pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 beraberlikle girdi. 

İkinci yarıda daha farklı bir Galatasaray vardı. İkinci yarıda ilk atak takımımızdan geldi. 52.dakikada  Mariano çizgiye indi, içeriye doğru ortaladı. Feghouli'yi aşan topta Belhanda gelişine vole vurmak istedi ancak istediği gibi vuramadı. Bu pozisyondan 2 dakika sonra ise istediğimiz gol geldi. 54. dakikada Selçuk İnan'ın savunma arkasına enfes pasında, Bafetimbi Gomis vurdu kaleciden döndü. Belhanda'nın şutunda bu kez de savunma araya girdi. Gomis'in önünde kalan topta, Fransız yıldız bir kez daha denedi ve topu ağlara göndererek takımımız 1-0 öne geçirdi. Golden sonra oyununun hakimiyeti iyice takımımıza geçti. 65.dakikada Maicon ortasında, top savunmadan sekti. Feghouli geriye çıkardı, Mariano'nun yerden vuruşu kalecide kaldı. 72.dakikada sahneye yine Gomis çıktı. Topu ortasahada alan kara panter, topu ilk rakibinden kurtardı. Ali Turan'ın sağından attıp, solundan geçen Gomis yerde kaldı ve takımımıza penaltıyı kazandırdı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Gomis, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek skoru 2-0 yaptı. Takımımızda 78. dakikada Iasmin Latovlevici kenara gelirken, Serdar Aziz oyuna girdi. Bu değişiklikten 3 dakika sonra maçın yıldızı olan Bafetimbi Gomis kenara gelirken, Eren Derdiyok oyuna girdi. Takımımız 3. gole 89. dakikada Eren Derdiyok ile yaklaştı. Feghouli'nin ara pasında hareketlenen Eren, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Topu kaleciden kurtaran Eren, çaprazdan vurdu ancak savunma dokundu ve topu kornere gönderdi. Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve takımımız Konyaspor'u 2-0 mağlup ederek, puanını 22'ye çıkarttı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0